Αναβλήθηκε και το Δημοτικό Συμβούλιο...

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018 16:51

Βάρεσαν διάλυση στον δήμο Λίμνης Πλαστήρα. Το Δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 15 Ιανουαρίου 2013 δεν έγινε ποτέ, μιας και δεν υπήρξε απαρτία. Από τους συμβούλους του δημάρχου απουσίαζαν τέσσερις σύμβουλοι, απουσίαζε και σύσσωμη η αντιπολίτευση και τελικά δεν υπήρξε απαρτία.

Αιτία αποτέλεσε η απουσία του δημάρχου κ. Τσιαντή και τελικά αυτό αποτέλεσε την αιτία να μην θελήσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι να καθίσουν στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου. Πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι είχαν προγραμματίσει να θέσουν σημαντικές ερωτήσεις και η απουσία τπυ δημάρχου θεωρήθηκε ηθελημένη. Έτσι, ανέβαλαν το συμβούλιο.

Αν το έλεγε κάποιος αυτό πριν από έξη μήνες θα τον περνούσαν για τρελό. Κανείς δεν πίστευε ότι θα έρχονταν η κατάρρευση τόσο γρήγορα. Να όμως που έγινε και ακόμη δεν είδαμε όλα τα επεισόδια του έργου που εξελίσσετε σε θρίλερ. Εδώ είμαστε και θα τα παρακολουθούμε με ενδιαφέρον.

Επιτέλους, απάντησε ο δήμαρχος του δήμου Λίμνης Πλαστήρα σε ρεπορτάζ της εφημερίδας μας. Οι στήλες της ΑΛΗΘΕΙΑΣ ήταν πάντα ανοικτές, αλλά ο κ. Τσιαντής είχε επιλέξει την σιωπή. Η απάντηση του σημειώθηκε από απειλές περί διεκδίκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός του. Αυτό και μόνο δείχνει ότι ενώ έχει 25 χρόνια όπως λέει σε δημόσια αξιώματα, ακόμη δεν έμαθε ότι είναι υποχρέωση του να δέχεται κριτική. Ότι πι δημοσιογράφοι είναι υποχρεωμένοι να ελέγχουν την εξουσία και ότι τα δημόσια πρόσωπα πρέπει να είναι άμεμπτα.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ δημοσίευσε την απάντηση του δημάρχου στο φύλλο της Τρίτης – ξεκίνημα από την πρώτη σελίδα – ενώ η ανάρτηση στην ιστοσελίδα έγινε ελάχιστα λεπτά από την ώρα που έφτασε η απάντηση στην εφημερίδα μας, τηρώντας όλους τους κανόνες της δεοντολογίας.

Στην ίδια σελίδα απαντούσαμε στον κ. Τσιαντή και του θέταμε ορισμένα ερωτήματα. Επειδή μέχρι σήμερα δεν είδαμε καμία κίνηση εκ μέρους του, σήμερα τους τα θέτουμε ξανά. Γράφαμε συγκεκριμένα.

Χαιρόμαστε που ο δήμαρχος του δήμου Λίμνης Πλαστήρα κ. Δημήτρης Τσιαντής, αποφάσισε επιτέλους να απαντάει σε σχόλια και δημοσιεύματα της εφημερίδας μας. Πέρασαν χρόνια – όπως ο ίδιος αναφέρει – που αναφερθήκαμε σε ζητήματα του δήμου και δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει. Ποτέ δεν απάντησε για τα προβλήματα ύδρευσης στο Νεοχώρι, στο Μπελοκομίτη που ακόμη αντιμετωπίζει προβλήματα, για τον Ξενώνα στο Νεοχώρι, την καταγγελία Δημοτικού Συμβούλου για μεταφορά νερού στο Νεοχώρι με ακατάλληλη για ύδρευση υδροφόρα, το χιονοδρομικό στου Καραμανώλη και τόσα άλλα. Ας είναι λοιπόν και τώρα, ποτέ δεν είναι αργά και φυσικά περιμένουμε απάντηση και σε προηγούμενα δημοσιεύματα.

Επί της συγκεκριμένης απάντησης έχουμε να πούμε τα εξής: Φυσικό είναι να μην είμαστε σε θέση να αξιολογήσουμε τα γραφόμενα του δημάρχου για τους παρακάτω λόγους. Δεν έκανε τον κόπο να επισυνάψει στην απάντησή του και τα σχετικά έγγραφα που δεν βρίσκονται στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Αντιθέτως, εμείς αναφερθήκαμε σε συγκεκριμένα έγγραφα που ανέφεραν συγκεκριμένες εργασίες που θα έπρεπε να πραγματοποιηθούν. Δηλώνουμε ότι είμαστε στην διάθεσή του, όταν ο ίδιος έχει το χρόνο, να μεταβούμε στο δημαρχείο και να μας δώσει ο ίδιος όλα τα έγγραφα και να λύσει κάθε μας απορία.

Επίσης, θέλουμε όταν λιώσει το χιόνι, να μεταβούμε στην θέση Φτέρη και να μας δείξουν τα σημεία που ποτίστηκαν. Αναφερόμαστε εκεί που λέει η απόφαση, Θέση Φτέρη, άρδευση χλοοτάπητα από παροχές με δαπάνη 2598.75€. Ειδικά αυτό, το θέλουμε οπωσδήποτε, όπως και τον χλοοτάπητα στον Άγιο Νικόλαο. Όσον αφορά την καταγγελία για τα χιλιόμετρα του αυτοκινήτου του δήμου, γνωρίζει και ο ίδιος πιστεύουμε για την καταγγελία που έχει γίνει στην Περιφέρεια και την εισαγγελία.

Επίσης, θα θέλαμε να θυμίσουμε στον κ. Δήμαρχο ότι πολλές φορές στο παρελθόν που επιχειρήσαμε να τον καλέσουμε στο τηλέφωνο, δεν απαντούσε και αυτό το γνωρίζουν πολλά από τα πρόσωπα στα οποία αναφέρεται στην απάντησή του.

Ως δημότες, αλλά και ως Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, έχουμε υποχρέωση να ελέγχουμε τις εξουσίες του τόπου και αυτό είναι καταγεγραμμένο σε εκατοντάδες αποφάσεις του Αρείου Πάγου. Αυτήν μας την υποχρέωση θα την τηρήσουμε στο ακέραιο, όπως άλλωστε κάνουμε εδώ και 25 χρόνια – 1/4 του αιώνα και μισή μας ζωή - που ασκούμε το λειτούργημα της δημοσιογραφίας.

κ. Δήμαρχε, περιμένουμε να μας δώσετε όλα τα στοιχεία, αλλά και να πάμε επιτέλους στην θέση Φτέρη στο Νεοχώρι για να δούμε τα σημεία που πότιζε ο εργολάβος.