Τίμησαν τον ήρωα Ευάγγελο Κόγια...

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018 17:32

Σε κλίμα συγκίνησης η Τελετή ονομοτοδοσίας της πλατείας «Ευαγγέλου Β. Κόγια» στους Σοφάδες, προς τιμήν του πολεμιστή του Αλβανικού έπους του 1940 που υπερασπίστηκε με άλλους Δυτικοθεσσαλούς του 5ου Συντάγματος, το Ύψωμα 731 στα στενά της Κλεισούρας...

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 12: 00 μ. η τελετή ονομοτοδοσίας της Πλατείας επί των οδών Μουζακίου και Δημάρχου Ιατρού Ευάγγελου., στη Δυτική Επέκταση Σοφάδων σε «Πλατεία Ευαγγέλου Β. Κόγια».

Ο Ευάγγελος Κόγιας βετεράνος πολεμιστής του Αλβανικού έπους του 1940 που υπερασπίστηκε με άλλους Δυτικοθεσσαλούς του 5ου Συντάγματος, το Ύψωμα 731 στα στενά της Κλεισούρας, έδωσε το παρόν στην εκδήλωση όντας φανερά συναισθηματικά φορτισμένος.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος, ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κκ Τιμόθεος, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γιώργος Κωτσός ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρ. Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομ. Βερίλλης.

Με το πέρας της ομιλίας πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Χαιρετισμός του Δημάρχου Σοφάδων κ. Θάνου Σκάρλου

Με ιδιαίτερη τιμή, ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης, αποδίδουμε φόρο τιμής σε έναν άνθρωπο που τίμησε και τιμά το Δήμο μας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από πρόταση μας, ενέκρινε ομόφωνα την ονοματοδοσία της πλατείας στη Δυτική Επέκταση Σοφάδων όπου σήμερα βρισκόμαστε, σε πλατεία Ευαγγέλου Β. Κόγια»,

Ο Ευάγγελος Κόγιας, πολεμιστής του Αλβανικού έπους του 1940 υπερασπίστηκε με άλλους Δυτικοθεσσαλούς του 5ου Συντάγματος, το Ύψωμα 731 στα στενά της Κλεισούρας.

Θεωρώ τη σημερινή τελετή και ως μια τιμή που δεν αφορά μόνο τον Ευάγγελο Κόγια. Είναι τιμή προς όλους όσους υπηρέτησαν ακόμη και με τη ζωή τους την πατρίδα και την ελευθερία. Μοναδικό αντάλλαγμα για ήρωες όπως ο Ευάγγελος Κόγιας, η αγάπη του κόσμου, η εκτίμηση των συνδημοτών, μια θερμή χειραψία, ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη, ένας καλός λόγος. Ο Ευάγγελος Κόγιας είχε την τύχη να κερδίσει αυτή την ανταμοιβή!

Η ονομασία της πλατειάς αυτής ,έχει, όχι απλά ένα συμβολικό αλλά ουσιαστικό περιεχόμενο έκφρασης σεβασμού στο πρόσωπο του.

Δεν λησμονούμε την προσφορά του στην πατρίδα. Θυμόμαστε .

Θυμόμαστε κι υπενθυμίζουμε στους νεότερους , ότι για να απολαμβάνουμε σήμερα την ελευθερία υπήρξαν άνθρωποι που αγωνίστηκαν .

Θυμόμαστε και τιμούμε .

Η ζωή και ο αγώνας ,του Ευάγγελου Κόγια είναι μια ζωντανή μνήμη και μια διαρκής θύμηση.

Η σημερινή εκδήλωση ονοματοδοσίας είναι το ελάχιστο που οφείλουμε να πράξουμε σαν τοπική κοινωνία.