Δήμαρχος μειοψηφίας ο Δ. Τσιαντής

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018 13:33

Αποφράδα μέρα η Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018 για τον δήμαρχο λίμνης Πλαστήρα Δημήτρη Τσιαντή, μιας και απώλεσε πλέον την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στην συνεδρίαση στην οποία ήταν εγγεγραμμένα 19 συνολικά θέματα, τα περισσότερα από αυτά και τα ποιο σημαντικά, τελικά καταψηφίστηκαν με αποτέλεσμα να αποδειχθεί περίτρανα ότι ο δήμαρχος δεν έχει πλέον την πλειοψηφία.

Εναντίων των προτάσεων του δημάρχου, ψήφισαν, όλη η αντιπολίτευση και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που έχουν εκλεγεί με την ομάδα του Δ. Τσιαντή, κ.κ. Στεργιόπουλος Θωμάς, Σκόνδρας Δημήτριος, Μπουραζάς Πέτρος και Ξηροφώτου Βάσω, ενώ απουσίαζε ο Γιώργος Σακελαρίου.

Αποφράδα μέρα η Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018 για τον δήμαρχο λίμνης Πλαστήρα Δημήτρη Τσιαντή, μιας και απώλεσε πλέον την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Στην συνεδρίαση στην οποία ήταν εγγεγραμμένα 19 συνολικά θέματα, τα περισσότερα από αυτά και τα ποιο σημαντικά, τελικά καταψηφίστηκαν με αποτέλεσμα να αποδειχθεί περίτρανα ότι ο δήμαρχος δεν έχει πλέον την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Στην ημερήσια διάταξη ήταν εγγεγραμμένα θέματα που αφορούσαν την συγκρότηση επιτροπών προμηθειών, παραλαβής μικρών έργων κ.λ.π. Και οι σύμβουλοι αντέδρασαν μιας και ο δήμαρχος είχε δεσμευθεί πως θα έφερνε πρώτα την αναμόρφωση του προϋπολογισμού. Οι ενστάσεις μερίδας συμβούλων της πλειοψηφίας αφορούσαν ότι στον προϋπολογισμό περιλαμβάνονταν κωδικοί που αφορούσαν διάφορες εργασίες που κόστιζαν πολλά χρήματα, δυσανάλογα με τον μέγεθός τους και που εν τέλη δεν πραγματοποιούνταν σωστά. Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά ως παράδειγμα, ότι κάθε χρόνο πληρώνονταν 1500€ για να κόβονται χόρτα στον δρόμο Λαμπερό – Ιερά μονή Πέτρας, χωρίς ποτέ κανείς να έχει δει κάτι σχετικό, αλλά και χωρίς να υπάρχει ανάγκη για κάτι τέτοιο.

Η ένσταση των Συμβούλων ήταν πως αν ψηφίζονταν οι επιτροπές, χωρίς προηγούμενη αναμόρφωση του προϋπολογισμού, τότε έδιναν την δυνατότητα στον δήμαρχο να προχωρήσει άμεσα σε 70 αναθέσεις όλων αυτών των κωδικών και η κατάσταση θα συνεχίζονταν και για το 2018 όπως τα προηγούμενα χρόνια.

Στις ψηφοφορίες οι ψήφοι ήταν 9 υπέρ των προτάσεων του δημάρχου και 10 κατά, με αποτέλεσμα να μην ψηφίζεται κανένα θέμα. Έτσι, ο δήμαρχος με διάφορα τερτίπια προσπάθησε να αναβάλει κάποια θέματα, αλλά ούτε αυτό γίνονταν δεκτό με αποτέλεσμα τα θέματα να συζητιούνται και να καταψηφίζονται. Στο τέλος, έβαζε την δική του ομάδα να ψηφίζει ομόφωνα την πρόταση της αντιπολίτευσης για να περιορίσει το κακό!

Μεγάλο πλήγμα ήταν και η καταψήφιση της μελέτης που αφορούσε αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων στο οδικό δίκτυο, μιας και άφηναν εκτός κάποιες αποκαταστάσεις στην Κερασιά και έβαζαν σε άλλα χωριά, έργα που ουσιαστικά ήταν αναπλάσεις. Το κόστος του έργου ήταν 200 χιλιάδες €.

Στην συνεδρίαση έγινα ερωτήσεις και για το θέμα των κατασκηνώσεων Νεράιδας που ανέδειξε η ΑΛΗΘΕΙΑ που ο δήμαρχος ανέθεσε εργασίες ύψους 39000€ με κατεπείγουσα διαδικασία και για να την δικαιολογήσει, ανέφερε σε έγγραφα ότι κινδύνευαν παιδιά, ενώ η κατασκήνωση ήταν κλειστή! Ο δήμαρχος έδωσε μια αόριστη απάντηση ότι εννοούσε την χωρητικότητα της κατασκήνωσης! Ερώτηση έγινε και για την παραβίαση του κοντέρ του αυτοκινήτου όπου μειώθηκε ο αριθμός των χιλιομέτρων. Περισσότερα για τα θέματα αυτά, σε επόμενο φύλλο της ΑΛΗΘΕΙΑΣ.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι εναντίων των προτάσεων του δημάρχου, ψήφισαν, όλη η αντιπολίτευση και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που έχουν εκλεγεί με την ομάδα του Δ. Τσιαντή, κ.κ. Στεργιόπουλος Θωμάς, Σκόνδρας Δημήτριος, Μπουραζάς Πέτρος και Ξηροφώτου Βάσω, ενώ απουσίαζε ο Γιώργος Σακελαρίου.