Ο Τσίπρας τα έχει κάνει μαντάρα...

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2016 19:41

Γράφει ο Γεώργιος Μακρυνίκας, Μαθηματικός, Πρ. Νομάρχης Γρεβενών.

Η κυβέρνηση αποδέχθηκε τη πρόταση του Eurogroup για μείωση του χρέους το 2060 - και αυτό το παρουσιάζει ως εθνική επιτυχία !!!!

Την στιγμή που η πραγματική οικονομία καταρρέει, οι συντάξεις έχουν κοπεί καμιά 10αριά φορές και θα κοπούν κι άλλο σε δύο χρόνια και οι φόροι αυξάνονται κάθε έτος, το Μαξίμου επιχειρεί με ψέματα να παραπλανήσει ακόμη μια φορά τον ελληνικό λαό !!!

Ο λαός όμως δεν ξεχνά , ότι οι ΣΥΡΙΖΟ- ΑΝΕΛ μιλούσαν ξεκάθαρα , για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και τίποτε άλλο.

Ο Τσίπρας και η παρέα του , ζητούσαν διεθνή διάσκεψη για το χρέος λέγοντας ότι : «Αυτό που διεκδικούμε είναι μία ευρωπαϊκή διάσκεψη, ώστε να αντιμετωπίσουμε από κοινού το κοινό αυτό ευρωπαϊκό πρόβλημα. Δεν μπορεί να υπάρξει λύση χωρίς «κούρεμα» μεγάλου μέρους του χρέους, μορατόριουμ στην αποπληρωμή και ρήτρα ανάπτυξης».

Με αυτά ο Τσίπρας και Καμμένος κορόιδεψαν τον ελληνικό λαό και πήραν την εξουσία. Όσες φορές κι αν έθεσε ο Τσίπρας το θέμα της «πολιτικής διαπραγμάτευσης» βρήκε τοίχο. Κανείς δανειστής δεν κόβει χρέος, ειδικά αν βλέπει ότι η δανειζόμενη χώρα δεν κάνει αυτά που συμφωνούν.

Σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποδέχθηκε τα βραχυπρόθεσμα μέτρα κι αντί να τα βάλει στη σωστή τους βάση και χωρίς υπερβολές επιδιώκει να κοροϊδέψει ξανά τον κόσμο.

Όμως, οι πολίτες μόλις ακούνε για 2060 αυτό που σκέφτονται είναι «ποιος ζει και ποιος πεθαίνει». Ενώ τρέμει στην ιδέα ότι , η όποια ελάφρυνση θα σημάνει κι ότι η Ελλάδα θα είναι σε διαρκές μνημόνιο για τα επόμενο 30, ή 40 χρόνια.

Η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς σε όλα !!!

Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα είναι χάπια πονοκεφάλου σε έναν καρκινοπαθή στο τελικό στάδιο. Αν τώρα ο «γιατρός» θέλει να το παρουσιάσει σαν το «νερό του Καματερού» αυτό είναι στην κρίση του ελληνικού λαού.

Μετά την αντίδραση των κομμάτων για τα ψέματα των ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ σε ότι αφορά την απόφαση του Eurogroup , τα κυβερνητικά παπαγαλάκια λένε ότι ο Αλέξης είναι εξοργισμένος και ότι θα αναλάβει ο ίδιος πρωτοβουλίες προκειμένου να βρεθεί πολιτική λύση.

Μάλιστα, απειλεί την τρόικα με προσφυγή στο λαό !!!!

Προφανώς μόλις το διαβάζουν αυτό οι Έλληνες λένε « ωχ , πάλι διαπραγμάτευση για πολιτική λύση θα κάνει ο Τσίπρας ; Καλύτερα να βάλουμε ό,τι λεφτά έχουμε στα στρώματα γιατί έρχονται δύσκολες ημέρες» !!!!

Κάθε φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θα κάνει παζάρια τρέμει όλη η Ελλάδα και τον ικετεύει «Αλέξη μην κάνεις άλλη διαπραγμάτευση».

Και κάθε φορά που απειλεί ότι θα πάει σε εκλογές όλοι σκέφτονται «λαγός τη φτέρη έσειε, κακό της κεφαλής του».

Ο πρωθυπουργός τα έχει κάνει μαντάρα που οποιοδήποτε δίλημμα κι αν βάλει, οιαδήποτε «επαναστατική» στάση κρατήσει, ο κόσμος τον έχει μάθει πλέον και περιμένει το αντίθετο.

Ό,τι λοιπόν κι αν πει ο πρωθυπουργός, όσα μέτρα κι αν αρνηθεί η ουσία είναι ότι έχει υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας. Αποδέχθηκε πλεόνασμα 3,5% σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, δηλαδή από το 2019 και μετά ; Αποδέχθηκε ουσιαστικά επιμήκυνση του τρίτου μνημονίου για πόσα χρόνια ; Δεν θα το ονομάσει τέταρτο μνημόνιο αλλά τέτοιο είναι.

Οι κυβερνώντες δεν είχαν κανένα σχέδιο και πιπίλιζαν την καραμέλα της «πολιτικής διαπραγμάτευσης».

Τώρα που ο Ματέο και ο Φρανσουά μας τέλειωσαν και οι υπόλοιπες χώρες δεν είναι διατεθειμένες να πάνε σε συμφωνία ... με ποιον θα μιλήσει ο Τσίπρας ;

Ο Τσίπρας έχει δυο δρόμους να διαλέξει , ή θα πάρει νέα μέτρα... , οι βουλευτές του θα πέσουν στα τέσσερα !!! Και ο ίδιος θα πιεί το πικρό ποτήρι της εξουσίας μόνος του ή θα πάει σε εκλογές ...

Όσο πιο γρήγορα φύγει τόσο πιο μικρή θα είναι η ζημιά…