Κατανόηση σε θέματα αναπηρία

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2016 19:51

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 5Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ.


Η 3η Δεκεμβρίου θεσπίστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη ως η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία για να προωθήσει την κατανόηση σε θέματα αναπηρίας και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων των ανθρώπων με αναπηρία.

Το 5ο Γυμνάσιο Καρδίτσας ευαισθητοποιημένο σε θέματα αναπηρίας, γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον κ. Αθανασίου Κωνσταντίνο, με τη βοήθεια, συνεργασία και συμμετοχή των μαθητών του σχολείου.

Η εκδήλωση περιελάμβανε αθλητικές δραστηριότητες σχετιζόμενες με τα Παραολυμπιακά Αθλήματα, όπως: goal ball, πετοσφαίριση καθιστών, ακοντισμό, σφαιροβολία και αθλήματα στίβου. Οι δραστηριότητες αυτές βοήθησαν τους μαθητές να βιώσουν τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία, να προβληματισθούν και να αντιληφθούν τα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των μαθητών για την αποτροπή των διακρίσεων, του ρατσισμού και της διαφορετικότητας.
Η Διευθύντρια κ. Αγγελική Τρυφέρη και ο σύλλογος διδασκόντων εκφράζουν τα συγχαρητήρια τους στον υπεύθυνο καθηγητή και στους συμμετέχοντες μαθητές.