Στην Καρδίτσα η χαμηλότερη θερμοκρασία της Ελλάδας

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017 06:29

Ώρα 6 το πρώι ξημερώματα Σαββάτου 14 Ιανουαρίου 2017 και στην Καρδίτσα επικρατεί η χαμηλότερη θερμοκρασία της Ελλάδας με -6,9 βαθμούς κελσίου. Η εικόνα μιλάει μόνη της. 

Γενική πρόγνωση καιρού για Σάββατο 14-1-2017

Γενική πρόγνωση καιρού για Σάββατο 14-1-2017

Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017, μέχρι το μεσημέρι περιμένουμε νεφώσεις με βροχές στα ηπειρωτικά και σε νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα στη Δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν και λίγες σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά ηπειρωτικά καθώς και σε περιοχές της Δυτικής και Ανατολικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Από το μεσημέρι και μετά οι βροχές θα μετατοπιστούν στο Αιγαίο και στην Κρήτη όπου θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, με ισχυρά φαινόμενα κυρίως στις Κυκλάδες, στη Χίο και στη Λέσβο. Παγετός θα εκδηλωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Παράλληλα, τις πρωινές ώρες θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -7 έως 5 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα και στην Κεντρική Ελλάδα από -2 έως 13 βαθμούς, στην Ήπειρο 0 έως 13 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 6 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από 2 έως 13 βαθμούς, στα νησιά του βορείου και βορειοανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες από 6 έως 14 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 9 έως 14 βαθμούς, αλλά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα στα βόρεια θυελλώδεις 7 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελούν τα Δωδεκάνησα όπου οι εντάσεις τους δε θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ. Πάντως σταδιακά, αρχικά στα βόρεια και στη συνέχεια στα δυτικά πελάγη, οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν σε μέτριους. Στο Βόρειοι Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και στο Νότιο Ιόνιο νοτιοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, αλλά σταδιακά θα στραφούν παντού σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν σε μέτριους 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν δίνοντας κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές κυρίως ώρες τοπικές βροχές. Καταιγίδες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν κυρίως στα νότια και ανατολικά τμήματα. Στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί ισχυροί 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν σε μέτριους 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς.

Λίγες νεφώσεις περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς.

Οι ελάχιστες και οι μέγιστες θερμοκρασίες της Παρασκευής 13/01/2017

Ισχυρός παγετός σημειώθηκε τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 13/01/2017 στα βόρεια ηπειρωτικά. Αντίθετα σε σχετικά υψηλά επίπεδα ανέβηκε ο υγράργυρος το μεσημέρι στην Κρήτη. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες σημειώθηκαν στην Καρδίτσα... -17 βαθμοί, στο Φωτολίβο Δράμας... -16.8 βαθμοί, στο Καλαμπάκι Δράμας... -16 βαθμοί, στο Νευροκόπι Δράμας... -15.5 βαθμοί, στην Ελευθερούπολη Καβάλας... -15.3 βαθμοί, στην Ορεστιάδα... -15.1 βαθμοί, στην Πτολεμαΐδα... -14.5 βαθμοί και στο Λαγκαδά...-14.1 βαθμοί Κελσίου, ενώ οι υψηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες σημειώθηκαν στο Λέντα Ηρακλείου... 17.6 βαθμοί, στη Σητεία... 16.7 βαθμοί, στο Ανατολικό Ηράκλειο... 16.4 βαθμοί, στις Μοίρες Ηρακλείου... 16.3 βαθμοί και στην Ιεράπετρα... 16.2 βαθμοί Κελσίου.