Άθλια εικόνα στα σχολεία

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017 18:50

Δεν είναι μόνο η εικόνα που εμφάνιζαν το μεσημέρι της Δευτέρας οι αυλές των σχολείων, αλλά και τα γύρω πεζοδρόμια και οι δρόμοι.

Άραγε, πως θα ανοίξουν την Τρίτη τα σχολεία, όπως διατείνεται ο Δήμος Καρδίτσας;

Το πρωί της Δευτέρας ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Καρδίτσας κ. Γιάννης Γεννάδιος, ανακοίνωσε ότι γίνονται προσπάθειες να καθαριστούν οι αυλές των σχολείων για να είναι έτοιμα να λειτουργήσουν το πρωί της Τρίτης.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ, επισκέφτηκε στις 1 το μεσημέρι της Δευτέρας ένα από τα κεντρικότερα σχολεία και συγκεκριμένα το 2ο Δημοτικό επί της οδού Αλαμανή.

Η κατάσταση που αντικρίσαμε ήταν άθλια, όχι μόνο εντός της αυλής του σχολείου, αλλά και στους γύρω δρόμους που ήταν διαβατοί μόνο από οχήματα που διέθεταν αλυσίδες.

Επικοινωνήσαμε με την διευθύντρια του σχολείου και μας ενημέρωσε ότι από τον δήμο Καρδίτσας τους ζητήθηκε να είναι ανοικτή η αυλή για να γίνει ο καθαρισμός. Επίσης, ότι τα καλοριφέρ ήταν αναμμένα και οι αίθουσες ζεστές.

Τα ερωτήματα όμως είναι τα εξής. Πως είναι δυνατόν να λειτουργήσουν τα σχολεία ακόμη και αν καθαριστούν σήμερα οι αυλές αν δεν καθαριστούν και οι γύρω δρόμοι που σήμερα είναι γεμάτοι χιόνι, αλλά και τα πεζοδρόμια; Αυτό φυσικά δεν ισχύει μόνο για το 2ο Δημοτικό, αλλά και για όλα τα σχολικά συγκροτήματα.

Ένα επιπλέον πρόβλημα είναι ότι τόσο το 2ο Δημοτικό όσο και άλλα σχολεία, έχουν τις τουαλέτες εκτός του κυρίου κτιρίου. Πως θα πάνε τα παιδιά στις τουαλέτες όταν η πρόβλεψη αναφέρει και για την Τρίτη ότι θα ξαναχιονίσει;

Αργά το βράδυ, περάσαμε ξανά από το σχολείο και είδαμε ότι ο δήμος αντί να καθαρίσει το προάυλιο και τους γύρω δρόμους και τα πεζοδρόμια, αρκέστηκε απλά στην δημιουργία ενός διαδρόμου από την είσοδο του κτιρίου μέχρι τις τουαλέτες που μέχρι την ώρα εκείνη, είδε ξαναγεμίσει με την νέα χιονόπτωση. Κατά τα άλλα, καλούν τα παιδιά μας να πάνε στο σχολείο!

Ο δήμαρχος Καρδίτσας και οι συναρμόδιοι αντιδήμαρχοι που θα πάρουν την απόφαση για λειτουργία ή όχι των σχολείων, να είναι σίγουροι ότι η εικόνα που θα αντικρίσουν οι δημότες θα είναι καλή και δεν θα υποστούν μεγάλη ταλαιπωρία.

Ειδικά τα Δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία θέλουν μια μεγαλύτερη προσοχή.

Φυσικά, κανείς δεν λέει ότι τα σχολεία πρέπει να μείνουν συνεχώς κλειστά. Αλλά να ανοίξουν με τρόπο που να μην υπάρχει κίνδυνος για την σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας.