Βάζουν χέρι στα ΜΜΕ...

Ο Γιώργος Αμβροσίου σχολιάζει την είσοδο του Μουλόπουλου στον ΔΟΛ...

Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ένα ήταν το μέλημά τους. Πως θα αποκτήσουν την δυνατότητα να περάσουν τις θέσεις τους στην κοινωνία. Αυτό συνέβαινε μέχρι την μεγάλη κωλοτούμπα μετά το δημοψήφισμα, μιας και από εκεί και πέρα ο στόχος έγινε άλλος. Να περάσει στην κοινωνία ότι το μαύρο είναι άσπρο και ότι το αριστερό μνημόνιο είναι καλύτερο από το δεξιό. Αφού ξεχάστηκαν όλες οι εξαγγελίες της Θεσσαλονίκης; Αφού αντί να σκίσουν τα μνημόνια υπέγραψαν άλλα και μάλιστα πολύ βαρύτερα, έπρεπε αυτό να περάσει στην κοινωνία ότι είναι το αναγκαίο κακό και ότι με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αυτό θα γίνει με καλύτερο τρόπο. Το πιστεύει όμως κανείς αυτό;

Αρχικά, ο ΣΥΡΙΖΑ έστησε ένα δίκτυο με πάσης φύσεως φερέφωνα που μέσω του διαδικτύου όλη την ημέρα προβοκάρουν (τρολάρουν στην γλώσσα του διαδικτύου) όποιον έχει αντίθετη άποψη. Πως τους πληρώνουν για να κάνουν κάτι τέτοιο είναι μια πικρή ιστορία. Απλά, όταν οι άνθρωποι αυτοί θα δουν τι δούλεμα τρώνε, τότε θα μετανοιώσουν πικρά για ότι έκαναν.

Ακολούθως προσπάθησαν να κλείσουν τα κανάλια με τον περίφημο νόμο Παππά. Πάλι δεν τα κατάφεραν μιας και αντί να κλείσουν τους πολέμιους τους, κατάφεραν να έχουν απέναντι και τους νέους επίδοξους κατανάρχες που πλήρωσαν ένα σκασμό εκατομμύρια και τελικά κανάλι δεν πήραν.

Ακολούθως στήθηκε η εφημερίδα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ, αλλά δεν κατάφερε να ξεπεράσεις στις πωλήσεις τα 15 χιλιάδες φύλλα, όταν οι μεγάλες εφημερίδες του χώρου πουλάνε από 50 έως 75 χιλιάδες φύλλα. Πως θα γίνει έτσι όμως η δουλειά, όταν η εφημερίδα δεν πουλάει;

Τώρα, έβαλαν χέρι στον μεγάλο δημοσιογράφικό οργανισμό του αείμνηστου Χρήστου Λαμπράκη με σκοπό να ελέγξουν ΤΑ ΝΕΑ, ΤΟ ΒΗΜΑ, το in.gr, την συμμετοχή στο MEGA που πάνε να το κάνουν ξανά ενημερωτικό κ.λ.π. Έτσι, στα χέρια του Βασίλη Μουλόπουλου είναι πλέον οι τύχες του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη. Με μια αιφνίδια απόφαση του Στ. Ψυχάρη, το κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην βουλευτής και πρόεδρος του Δ.Σ της Αυγής ανέλαβε να σώσει τον υπερχρεωμένο ΔΟΛ. Με την διαφορά όμως ότι ο Μουλόπουλος δεν έχει την οικονομική επιφάνεια για να κάνει κάτι τέτοιο. Πως θα τον σώσει λοιπόν τον ΔΟΛ;

Από την Κυριακή λοιπόν, φάνηκε ότι η παραίτηση που υπέβαλε ξαφνικά ο διευθυντής των ΝΕΩΝ Δημήτρης Μητρόπουλος, σχετιζόταν άμεσα με την προσπάθεια που καταβάλει η κυβέρνηση να μεταβιβάσει τις μετοχές του Δ.Ο.Λ. σε φιλικό της επιχειρηματία, με επικρατέστερο (σύμφωνα με πληροφορίες από τραπεζικές πηγές) τον Ιβάν Σαββίδη. Θα πρέπει όμως να συνεκτιμηθεί ότι η τοποθέτηση του Βασίλη Μουλόπουλου στον ΔΟΛ ανακοινώθηκε μόλις μια μέρα πριν την εμφάνιση του Σταύρου Ψυχάρη στον ανακριτή, για το αδίκημα της φοροδιαφυγής ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ, που του έχει καταλογίσει με πόρισμά του το ΚΕΦΟΜΕΠ. Είναι λοιπόν προφανές ότι η αλληλουχία των εξελίξεων, αλλά και η προϊστορία των εμπλεκομένων προσώπων οδηγούν σε ένα και μοναδικό συμπέρασμα: Ο Σταύρος Ψυχάρης δέχεται πλέον να μεταβιβάσει τις μετοχές του ομίλου του που βρίσκονται ενεχυριασμένες στις τράπεζες, σε επενδυτή που ενθαρρύνει η κυβέρνηση να αποκτήσει τον όμιλο, ελπίζοντας ότι η κίνησή του αυτή θα εκτιμηθεί και από την Δικαιοσύνη.

Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ ελπίζει ότι θα αποκτήσει μια φωνή που σήμερα δεν διαθέτει με τα 1000 – 5000 φύλα της ΑΥΓΗΣ ή τα 15.000 φύλλα των Βαξεβάνη – Καλογρίτσα. Λογαριάζει όμως χωρίς τον ξενοδόχο που είναι οι αναγνώστες. Νομίζει κανείς ότι θα συνεχίσουν οι 60 χιλιάδες αναγνώστες του ΒΗΜΑΤΟΣ να αγοράζουν μια εφημερίδα με φιλοκυβερνητική γραμμή; Θα δείτε από αυτή την Κυριακή που θα πάει η κυκλοφορία της εφημερίδας. Ότι και να κάνουν λοιπόν, όχι μόνο δεν θα μπορέσουν να πείσουν τους αναγνώστες να αγοράσουν μια φιλοκυβερνητική εφημερίδα, αλλά θα απογοητευτούν οικτρά. Στόχος του Ιβάν Σαβίδη μπορεί να είναι η απόκτηση του MEGA, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα μπορέσει να κρατήσει το ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ σε ικανοποιητική κυκλοφορία. Απλά, θα βαρεθεί να χάνει λεφτά και με την πτώση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει γραμμή και να γυρίσει στην παλιά της πολιτική. Ακόμη ποιο τραγικό θα ήταν να γίνει αυτό και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μιας και για να κρατήσει το μαγαζί, ίσως να μην αλλάξει καν γραμμή.

Είναι γνωστό ότι στα ΜΜΕ, αγοράζονται επιχειρήσεις, αλά δεν αγοράζονται, ούτε οι αναγνώστες, ούτε οι ακροατές, ούτε οι τηλεθεατές. Μάλιστα, όταν πρόκειται για ιστορικές εφημερίδες, τότε δεν μπορεί κανείς να κοροϊδέψει τους αναγνώστες. Νομίζουμε λοιπόν ότι για μια ακόμη φορά θα κάνουν κια τρύπα στο νερό και το μόνο που θα καταφέρουν είναι να κλείσουν τα ιστορικά έντυπα.