ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΑΚΡΑΙΑΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ

  • Κατηγορία: ΑΠΟΨΕΙΣ
  • Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017 21:28

Εδώ και καιρό όλα όσα ακούγονταν για τα μέτρα που έπρεπε να πάρει η κυβέρνηση για να υπάρξει συμφωνία και να κλείσει η αξιολόγηση είναι γεγονός!

3,6 δίς της συμφωνίας φορτώνονται στις πλάτες των μόνιμων υποζυγίων, στους μισθωτούς και συνταξιούχους. Μια συμφωνία που επήλθε μετά από μια << σκληρή και λυσσαλέα αντίσταση και διαπραγμάτευση >> όπως λέει η κυβέρνηση με τους δανειστές μας.

Τα 12.000 αφορολόγητο για όλους που θα επανέφερε άμεσα η κυβέρνηση με την άνοδό της στην εξουσία έγιναν 5,500 ευρώ, η άμεση επαναφορά της 13ης σύνταξης για τους χαμηλοσυνταξιούχους μεταφράζεται σε νέες περικοπές από το 2019 στις συντάξεις που σε συνδυασμό με την μείωση του αφορολόγητου θα δουν να χάνουν ακόμη μια σύνταξή τους. Είναι νωπές ακόμα οι μνήμες από την περίφημη επιστολή του Κατρούγκαλου προς τους συνταξιούχους όπου τους έλεγε ότι με την ψήφιση του ασφαλιστικού, πλέον καμία σύνταξη δεν κινδυνεύει με νέες περικοπές!

Όπως νωπές είναι οι μνήμες από τις δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι αν μειωθεί περαιτέρω το αφορολόγητο αυτός θα παραιτηθεί! Όχι μόνο δεν παραιτήθηκε τότε που έγινε η πρώτη μείωση του αφορολόγητου στα 8,600 αλλά τώρα πήγε και συμφώνησε στην μείωση στα 5,500! Το να παίρνεις σήμερα μισθό και σύνταξη 460 ευρώ είσαι πλούσιος και πρέπει να πληρώσεις, σου φτάνουν να ζήσεις και πρέπει να πληρώσεις και φόρους.

Για πρώτη φορά θα κληθούν να πληρώσουν φόρους και άτομα με μηδενικό εισόδημα αν έχουν την ατυχία να έχουν στην κατοχή τους ένα αυτοκίνητο και μένουν σαν φιλοξενούμενοι σε σπίτι συγγενών ή φίλων τους.

Όσο για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων το βλέπουμε σε καθημερινό επίπεδο. 24% ανεργία εξαιρουμένων των 400.000 νέων επιστημόνων που έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό για αναζήτηση καλύτερης τύχης, την ραγδαία αύξηση των ελαστικών μορφών εργασίας που πλησιάζουν το 60%, τους μισθούς πείνας, την τρομοκράτηση των εργαζομένων στο χώρο εργασίας και τέλος τα φαινόμενα σύγχρονου εργασιακού Μεσαίωνα που βιώνουν πολύ εργαζόμενοι στο χώρο εργασίας τους.

Τελικά οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης αποδείχτηκαν αόρατες, οι αντιστάσεις ανύπαρκτες και αυτά αποδεικνύονται από την συνέχιση της σκληρής δημοσιονομικής πολιτικής και την προνομοθέτηση μάλιστα μέτρων για το 2019-2020 που αυτά μεταφράζονται σε μείον ένα μισθό και σύνταξη για τους Έλληνες μισθωτούς και συνταξιούχους.

Όσο για τα αντίμετρα που επικαλείται η κυβέρνηση εάν ποτέ εφαρμοστούν, είναι της λογικής οι φτωχοί να πληρώνουν για τους φτωχότερους! Είναι γεγονός ότι όλο και μεγαλύτερα τμήματα του ελληνικού πληθυσμού οδηγούνται στην απόλυτη φτωχοποίηση, είναι γεγονός ότι ο μισός ελληνικός πληθυσμός βρίσκεται στα όρια και κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Είναι γεγονός ότι δημοσία αγαθά ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ απαξιώνονται και βρίσκονται στα όρια της αποσάθρωσης.

Είναι γεγονός ότι η Δημόσια περιουσία ξεπουλιέται, (αεροδρόμια-λιμάνια-ενέργεια-τραινοσέ, δημόσια τουριστικά φιλέτα κ.λ.π.).

Πρέπει να καταλάβουν οι κυβερνώντες ότι αλλαγές, εκσυγχρονισμός, ανάπτυξη, πρόοδος, προοπτική και ελπίδα είναι αδύνατον να υπάρξουν με υποταγμένους, εξαθλιωμένους και εξοντωμένους τους πολίτες, την κοινωνία, τους εργαζόμενους, τους συλλογικούς και κοινωνικούς φορείς, με πληγωμένη την ίδια τη Δημοκρατία.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι ο αγώνας είναι μονόδρομος για την ανατροπή όλων των αντεργατικών, αντικοινωνικών, αντιδημοκρατικών σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών που καταστρέφουν τη ζωή μας.

Δεν έχει κανένα νόημα να αλλάζουν οι κυβερνήσεις και να ασκούνται οι ίδιες πολιτικές.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΚΑΠΡΑΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                            ΓΟΥΛΑ ΘΕΟΔΩΡΑ