ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΠΥΡΟΥ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΥ

  • Κατηγορία: ΑΠΟΨΕΙΣ
  • Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 18 Μαϊος 2017 18:41

ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΙΑΛΥΕΙ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ...

Οι 941 σελίδες του κατά βάση 4ου Μνημονίου που ψηφίστηκε στη Βουλή επιβάλλουν πρόσθετα μέτρα 5 δις ευρώ στους Έλληνες πολίτες και γκρεμίζουν κάθε αφήγημα της Κυβέρνησης. Τα σκληρά αυτά μέτρα είναι κατά βάση αποτέλεσμα των κακών κυβερνητικών χειρισμών και των καθυστερήσεων στη διαπραγμάτευση.

Πριν από δυόμισι χρόνια οι πολίτες εμπιστεύτηκαν τον κύριο Τσίπρα και του ανέθεσαν την διακυβέρνηση της χώρας γιατί πίστεψαν στις προεκλογικές του υποσχέσεις. Ότι δηλαδή θα τους απάλλασσε από τα Μνημόνια τα οποία θα τα καταργούσε με ένα νόμο και ένα άρθρο. Τώρα, υπογράφει το δεύτερο δικό του Μνημόνιο που είναι ακόμα βαρύτερο. Παράλληλα, δεν έχει προωθήσει ουσιαστικές διαρθρωτικές και μεταρρυθμιστικές αλλαγές στην οικονομία που θα έφερναν επενδύσεις, αύξηση θέσεων εργασίας και θα μείωναν τα φορολογικά βάρη. Η χώρα εξακολουθεί να παραμένει κολλημένη στην ύφεση και το 2017. Η Κυβέρνηση συνεχίζει να συσσωρεύει υψηλό οικονομικό και κοινωνικό κόστος, ειδικά για τα ασθενέστερα σώματα.

Με το 4ο Μνημόνιο προβλέπονται περικοπές σε μισθούς και συντάξεις που ξεπερνούν κάθε προηγούμενο. Οι συνταξιούχοι θα χάσουν από το 2019 δύο έως τέσσερις συντάξεις. Έτσι, με την πολιτική τη Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αντί να πάρουν τη 13η σύνταξη που τους υποσχόταν, θα χάσουν σίγουρα την 12η και την 11η.

Οι μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες θα δουν τα εισοδήματα τους από το 2020 ή το 2019 να μειώνονται τουλάχιστον κατά 650 ευρώ, ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα έχουν και νέες αυξήσεις εισφορών και καταργήσεις φοροελαφρύνσεων από το 2018. Ένα εκατομμύριο τριακόσιες χιλιάδες Έλληνες πολίτες, τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα, θα πληρώσουν για πρώτη φορά φόρο. Πως θα επιβιώσουν;

Από την άλλη πλευρά τα περίφημα «αντίμετρα» θα εφαρμοστούν μόνον εάν οι δανειστές εκτιμήσουν ότι η οικονομία θα παράγει θηριώδη πλεονάσματα που θα ξεπερνούν το 3,5% του ΑΕΠ και θα είναι της τάξεως σχεδόν του 4,5%. Δυστυχώς, ο Πρωθυπουργός που διακήρυττε ότι θα μείωνε τα πλεονάσματα, δέχεται το 3,5% για τα επόμενα 5 χρόνια διαλύοντας τον παραγωγικό ιστό. Δέχεται επίσης μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις δισεκατομμυρίων ευρώ. Οι έλληνες θα πληρώνουν για πολλά χρόνια έναν αβάσταχτο λογαριασμό που θα αλλάξει δραματικά προς το χειρότερο τη ζωή τους.

Ουσιαστικά, το 4ο Μνημόνιο πρόκειται για μια συμφωνία που ξεπερνά σε αγριότητα κάθε προηγούμενο. Χάσαμε πολύτιμο χρόνο γιατί ήθελε ο Πρωθυπουργός να κάνει διαπραγματεύσεις για να κερδίσει εντυπώσεις. Πληρώνουμε ακριβά, τα δημοψηφίσματα, τις κλειστές τράπεζες, την υποτροπή της ύφεσης. Πληρώνουμε τις ιδεοληψίες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το τέταρτο μνημόνιο που ψηφίζεται στη Βουλή οδηγεί σε διάλυση μισθωτούς και συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες.

Όσο παραμένει η Κυβέρνηση αυτή στην εξουσία, τόσο θα αυξάνεται το κόστος που θα πληρώνουν οι πολίτες. Χρειάζεται άμεσα μια άλλη πολιτική, γιατί αν δεν βγούμε άμεσα στις αγορές θα υπάρξει και 5ο Μνημόνιο το 2018.