ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

  • Κατηγορία: ΑΠΟΨΕΙΣ
  • Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018 12:18

Γράφει ο Ηλίας Κανδήλας, Μοσχάτο Καρδίτσας...

Με αφορμή πρόσφατης ανάρτησης για τα τεκταινόμενα στο Δήμο Πλαστήρα και ελπίζοντας ότι δεν υπερβαίνω τα δεοντολογικά όρια της θεματολογίας, θα ήθελα να επισημάνω τα παρακάτω:

Παραβρέθηκα στην πρόσφατη έκτακτη συνεδρίαση του Δ. Συμβουλίου του Δήμου Πλαστήρα (Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018) το οποίο με θλίψη παρακολούθησα για ένα μεγάλο μέρος. Και λέω με θλίψη γιατί ανεξάρτητα από τη «μικρή» ή «μεγάλη» αλήθεια των καταγγελιών εκ μέρους δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης και της αντιπολιτευσης, τέτοια γεγονότα δεν μπορεί παρά να πικραίνουν, το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς, κάθε δημοκρατικά ευαίσθητη συνείδηση. Μόνο προσωπική εμπάθεια, άλλου είδους μισαλλοδοξίες, ή «φιλοδοξίες» θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν αντίθετα συναισθήματα.

Από την άλλη μεριά, η όποια αποσιώπιση «παρεκτροπών» του δημάρχου ή δημοτικών συμβούλων, στο βαθμό που πράγματι αυτές συντελέσθηκαν ή συντελούνται, θα αποτελούσε αναμφίβολα πράξη «εγκληματική».

Η σιωπή και η ψύχραιμη (φαινομενικά τουλάχιστον) αντιμετώπιση των καταγγελιών εκ μέρους του Δημάρχου, καθώς και της μεγάλης μερίδας της συμπολίτευσης στην εν λόγω συνεδρίαση, δύο πράγματα μπορεί να σημαίνουν: ή ότι ο Δήμαρχος είναι εκτεθειμένος και σιωπά για να αποφύγει τα χειρότερα περιμένοντας την πορεία των εξελίξεων, ή είναι αθώος και προετοιμάζει την υπεράσπισή του, επιτρέποντας σε όσους καταγγέλλουν να εκτίθενται για πράξεις, ενέργειες και παρεκτροπές του που θα αποδειχθούν ανυπόστατες.

Ανεξάρτητα από το που θα οδηγήσουν οι καταγγελίες και οι παρεμβάσεις του εισαγγελέα, στο βαθμό που δημοσιεύματα για παρέμβασή του ισχύουν, αν το «κλίμα» που κυριάρχησε στην προχθεσινή συνεδρίαση συνεχίσει για τα επόμενα δυο χρόνια της θητείας της υπάρχουσας Δημοτικής Αρχής, δεν μπορεί παρά να λειτουργήσει καταστροφικά για την πορεία του Δήμου Πλαστήρα.

Είναι ως εκ τούτου υποχρέωση και καθήκον των μελών του Δ.Σ, τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης, να βάλουν φρένο σε παρεκτροπές και να επιβάλλουν τη διαφάνεια και τη δημοκρατική λειτουργία του Δήμου, αν πράγματι αυτή κατατροπώθηκε, όπως τονίζεται στις καταγγελίες δημοτικών συμβούλων συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης. Είναι το ελάχιστο που επιβάλλεται να κάνουν έως ότου η δικαιοσύνη αποφανθεί, στο βαθμό που θα ασχοληθεί με τις καταγγελίες.

Οι δήμαρχοι και τα Δ. Σ των Δήμων έρχονται και παρέρχονται. Οι δημότες και οι ανάκγες τους όμως παραμένουν και χρήζουν αντιμετώπισης προωθητικών πρωτοβουλιών και εξωστρεφών παρεμβάσεων.

Με θλίψη για τα συμβάντα και ελπίδα για ουσιαστική παρέμβαση εκ μέρους δημοτικών συμβούλων και παραγόντων με πολύχρονη εμπειρία και θετική ενεργό συμμετοχή στα τεκταινόμενα στο Δήμο μας.

Ηλίας Κανδήλας

Μοσχάτο Καρδίτσας