Πλήθος ζώων στον Φιλόνεικο

  • Κατηγορία: ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 03 Μαρτίου 2018 20:39

Το σύγχρονο ιππικό κέντρο Φιλόνεικος, προσφέρει πλέων την δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν από κοντά πολλά ζώα, όπως καμήλα, λάμα, ζαμπού κ.λ.π. και γίνεται πλέον ενας μοναδικός προορισμός για ιδιώτες, αλλά και τα σχολεία του νομού μας και όχι μόνο.

Ο Φιλόνεικος είναι ένα σύγχρονο ιππικό κέντρο που δημιουργήθηκε σε πανέμορφο χώρο δεκαέξι στρεμμάτων πέντε λεπτά από το κέντρο της πόλης της Καρδίτσας από δυο αδέρφια τους Βαγγέλη και Δημήτρη Θεολόγη με κίνητρο την αγάπη για τα άλογα και την φύση.

Ο μοναδικός πολυχώρος περιλαμβάνει ένα φανταστικό ξύλινο καφέ με τζάκι και υπεροχή βεράντα με άπλετη θέα προς την "ωραία κοιμωμένη των Αγράφων"*, εξωτερική ξύλινη πέργκολα για προστασία από τις καιρικές συνθήκες ώστε να απολαμβάνετε χειμώνα καλοκαίρι τον καφέ ή το ποτό σας, υπαίθρια τραπεζοκαθίσματα στον καταπράσινο προαύλιο χώρο αλλά και απεριόριστο χώρο για τα παιδιά εύκολα εποπτευόμενο από τους συνοδούς τους!

Δίπλα από το καφέ υπάρχει παιδική χαρά/ με τσουλήθρες κούνιες τραμπάλα και αλογάκι, λιβάδι πέντε στρεμμάτων για ατέλειωτο παιχνίδι με τέρματα ποδοσφαίρου τραπέζια πινγκ-πονγκ ρακέτες κι άλλα παιχνίδια για παιδιά, ενώ μπροστά από το καφέ δεσπόζει ο αγωνιστικών προδιαγραφών στίβος ιππασίας όπου γίνονται μαθήματα ιππασίας για αρχάριους προχωρημένους αλλά και θεραπευτική ιππασία για ΑΜΕΑ. Εδώ άλλωστε κάθε Δευτέρα η ιππασία είναι δωρεάν με τον καφέ ή το ποτό για να μυηθούν όλοι στον θαυμαστό κόσμο των αλόγων!

Στην απέναντι πλευρά του στίβου ιππασίας είναι εγκατεστημένοι οι ατομικοί στάβλοι αλόγων όπου διαβιούν σε άριστες συνθήκες τα πανέμορφα άλογα του κέντρου αλλά φιλοξενούνται και άλογα ιδιωτών που επιθυμούν να ιππεύουν αλλά αδυνατούν να φροντίσουν το δικό τους άλογο ενώ στο βάθος κυριαρχεί η επιβλητική αποθήκη τροφών και το σελοστάσιο.

Δεξιά της αποθήκης τροφών υπάρχει ειδικά διαμορφωμένη σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Καρδίτσας πίστα mountain bike/BMX για ελεύθερη χρήση όπου γίνονται μεταξύ άλλων αγώνες ποδηλασίας ενώ τέλος υπάρχει και μεγάλος περιφραγμένος χώρος με κατάλληλα "εμπόδια" για εκπαίδευση σκύλων όπου μπορείτε να απελευθερώσετε ή/και να αφήσετε για εκπαίδευση το σκύλο σας όσο θα πίνετε αμέριμνοι τον καφέ σας.

Γνωριμία με τα ζώα

Το σύγχρονο ιππικό κέντρο Φιλόνεικος, προσφέρει πλέων την δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν από κοντά πολλά ζώα, όπως καμήλα, λάμα, ζαμπού, πόνυ, μίνη γουρουνάκια, αφρικανικά πυγμαία κατσικάκια, άγριο μουφλόν κ.λ.π.

Έτσι, γίνεται πλέον ένας μοναδικός προορισμός για ιδιώτες, αλλά και τα σχολεία του νομού μας και όχι μόνο. Τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να ζήσουν όμορφες στιγμές και οι μεγάλοι να απολαύσουν επίσης τον καφέ τους μέσα σε μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα.

Οι δράσεις του Φιλόνεικου

Παρά το σχετικά μικρό χρόνο παρουσίας του Φιλόνεικου οι δράσεις του κυρίως γύρω από το παιδί και τους γονείς είναι πάρα πολλές και αρκετά ενδιαφέρουσες ενώ αρκετές από αυτές είναι μοναδικές όχι μόνο για το χώρο της Καρδίτσας αλλά και όλης της Ελλάδας!

Έτσι έχει διοργανώσει και πραγματοποιήσει με επιτυχία εκπαιδευτικές-ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, outdoor educations και μηνιαίας διάρκειας city camps για τα παιδιά σε συνεργασία με:

Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Λέσχη Μοντελιστών, στούντιο κόμικς GRANA-ZEI Girarte (I.D.E.A.), Λαογραφικό Όμιλο Καρδίτσας “Καραγκούνα”, λέσχη 4Χ4 Καρδίτσας, Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου, Ποδηλατικό Όμιλο Καρδίτσας, Φιλαρμονική Ορχήστρα Καρδίτσας, Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, καθηγητές Φυσικής Αγωγής Καρδίτσας, Ραδιολέσχη Καρδίτσας, Θεατρικό εργαστήρι “Τέχνης Παίδευσις”, καλλιτεχνική ομάδα “Δρυάδες εν πλώ”.

Επιπλέον έχει φιλοξενήσει με τον Ποδηλατικό Όμιλο Καρδίτσας τον 1ο διασυλλογικό αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας (MTB), έχει συνδιοργανώσει βραδινή ποδηλατάδα, συμμετείχε ενεργά στην Πανελλήνια συνάντηση Ομάδων Χορού ΑΜΕΑ, συμμετέχει ως χορηγός στον Ορειβατικό σύλλογο Καρδίτσας ενώ έχει πραγματοποιήσει και σεμινάριο Εκπαίδευσης Συμπεριφοράς σκύλων με διάσημους εκπαιδευτές/εκτροφείς.

Τέλος ο Φιλόνεικος επεκτείνοντας τις δραστηριότητές του είναι επιλεγμένος προορισμός του "Μύλου των Ξωτικών" με οργανωμένες η μεμονωμένες εκδρομές σχολείων εκπαιδευτηρίων συλλόγων ταξιδιωτικών πρακτορείων αλλά και ιδιωτών από όλη την Ελλάδα και διοργανωτής μέρους των εορταστικών εκδηλώσεων 2014 του Δήμου Καρδίτσας!

INFO

ΦΙΛΟΝΕΙΚΟΣ

3ο ΧΛΜ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΡΟΥΣΟΥ, ΚΑΡΔΙΤΣΑ

t: 6932 706080

e: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

f: https://www.facebook.com/FiloneikosBar