ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

  • Κατηγορία: ΛΑΡΙΣΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017 19:45

ΣΤΗ ΧΑΛΑΣΤΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΟΥΦΑΛΙΑ-ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ.

Επίσημα ανακοίνωσαν σε συνάντησή τους, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε, κ. Λεωνίδας Μπακούρας και ο Δήμαρχος του Δήμου Δέλτα, κ. Ευθύμιος Φωτόπουλος, την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στο Δημοτικό διαμέρισμα Χαλάστρας, η οποία θα ολοκληρωθεί με δυνατότητα σύνδεσης των δημοτών έως τις αρχές του 2018.

Στην εν λόγω συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα την Τρίτη 14/02/2017 και ώρα 11:00 στο Δημαρχείο παρευρέθηκαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μ. Δημοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δ. Κηπουρός, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δ. Καμανάς και Γρ. Ζάχος και οι Πρόεδροι της Χαλάστρας Απ. Κανάκας και Ανατολικού Σπ. Καρκαμάνης.

Ο Δήμαρχος, κ. Ευθ. Φωτόπουλος, καλωσόρισε τον κ. Μπακούρα και τον ευχαρίστησε για την «ιδιαίτερη στιγμή» αναφορικά με την είδηση που φέρνει σήμερα το φυσικό αέριο, σχετικά με την επέκταση του δικτύου στη Χαλάστρα. «Είναι μια υπόσχεση που μας είχε δώσει πριν από ένα χρόνο και σήμερα την κάνει πράξη», πρόσθεσε ο Δήμαρχος. Δεν παρέλειψε δε να αναφέρει την επιθυμία των δημοτών για χρήση φυσικού αερίου στη Δημοτική Κοινότητα Ανατολικού και στη Δημοτική Ενότητα Αξιού.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Μπακούρας, τόνισε ότι: «Η Χαλάστρα έχει μπει ήδη στον προγραμματισμό επέκτασης δικτύου φυσικού αερίου και έως τέλος του έτους 2017 θα υπάρχει φυσικό αέριο διαθέσιμο στους καταναλωτές. Η ανάπτυξη του δικτύου θα συνεχιστεί έως και το 2021 με σκοπό να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος του Δημοτικού Διαμερίσματος, εφόσον θα υπάρχουν ενδιαφερόμενοι.

Στη συνέχεια, Ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε, κ. Λεωνίδας Μπακούρας συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Ανάπτυξης & Νέων Συνδέσεων της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Μιχάλη Στεργιόπουλο μετέβησαν στον Δήμο Χαλκηδόνας, όπου σε συνάντηση με τον Δήμαρχο Χαλκηδόνος, κ. Ιωάννη Τσουκνιδά ανακοίνωσαν επίσημα την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στα Δημοτικά διαμερίσματα Κουφαλίων και Μεσημβρίας, η οποία θα ολοκληρωθεί με δυνατότητα σύνδεσης των δημοτών τον επόμενο χειμώνα.

Με μια ιστορική αναδρομή αναφορικά με την συνεργασία για την ανάπτυξη του Δήμου, ξεκίνησε η συνάντηση σχετικά με την επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου. «Ιδιαίτερα ευτυχής» δήλωσε ο Δήμαρχος, κ. Τσουκνιδάς, που μετά από δώδεκα περίπου χρόνια θα υλοποιηθεί το σχέδιο τροφοδότησης περιοχών του Δήμου Χαλκηδόνας.

«Με την χρήση του συμπιεσμένου αερίου, θα είναι ένας από τους πρώτους Δήμους στον νομό Θεσσαλονίκης, που θα τροφοδοτηθεί με φυσικό αέριο» ανέφερε ο κ. Μπακούρας. Το αρχικό δίκτυο θα γίνει εντός της περιοχής των Κουφαλίων, προκειμένου να επωφεληθούν οι δημότες τον επόμενο χειμώνα από την χρήση ενός οικονομικού και περιβαλλοντολογικού καυσίμου, συμπλήρωσε. Επιπλέον, ανέφερε πως στη Ν. Μεσημβρία θα πραγματοποιηθεί επέκταση του δικτύου του φυσικού αερίου μέχρι τέλος του 2017 και αρχές του 2018. «Το πρόγραμμα ανάπτυξης θα συνεχιστεί για μια πενταετία κατασκευάζοντας περίπου 17 χιλιόμετρα δικτύου φυσικού αερίου», πρόσθεσε ο κ. Μπακούρας.

O Διευθυντής Ανάπτυξης & Νέων Συνδέσεων της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Στεργιόπουλος Μιχάλης ανέφερε ότι σε ισχύ βρίσκεται η προσφορά για «ΕΚΠΤΩΣΗ 100% ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΣΥΝΔΕΣΗΣ» για όλους τους νέους καταναλωτές που θα υπογράψουν Σύμβαση Σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου και για όλες τις χρήσεις (Οικιακή, Εμπορική, Βιοτεχνική-Βιομηχανική, Δημόσια-Δημοτικά κτίρια).

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προγραμματίσουν έγκαιρα τεχνική αυτοψία από πλευράς ΕΔΑ ΘΕΣΣ, ώστε να συνδεθούν με το φυσικό αέριο και ο καταναλωτής αποκτά σημαντικό όφελος, καθώς έχει ΕΚΠΤΩΣΗ 100% ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΣΥΝΔΕΣΗΣ και καταβάλει μόνο το κόστος της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου.

Οι αιτήσεις σύνδεσης μπορούν να υποβάλλονται στην ιστοσελίδα www.edathess.gr, ενώ για την εξυπηρέτηση πελατών λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο, όπου για οποιαδήποτε πληροφορία σχετική με ζητήματα νέων συνδέσεων & κατασκευών οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 11 150.

Τα νέα σημεία εξυπηρέτησης πελατών λειτουργούν από 01/01/2017 στις παρακάτω διευθύνσεις:

Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης - Θεσσαλίας:

Θεσσαλονίκη: Μοναστηρίου 256 κ Γληνού 7

Λάρισα: Φαρσάλων 219

Βόλος: Γ. Καρτάλη 32

Καρδίτσα: Ταλιαδούρου 18

Τρίκαλα: Συγγρού 33