Το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Κιθάρας της Ευρώπης, στην Λίμνη Πλαστήρα.

  • Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 19 Μαϊος 2018 22:37

Το μεγαλύτερο κιθαριστικό φεστιβάλ της Ευρώπης, ξεκινάει στις 10 Ιουλίου, στην μαγευτική Λίμνη Πλαστήρα και θα διαρκέσει για 3 μέρες στο Ξενοδοχείο Nevros, στο Νεοχώρι.

Πρόκειται για το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας, που έχει συνολικά φιλοξενήσει, πάνω από 1.100 κιθαριστές, στα 5 χρόνια ύπαρξης του.

Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν τρεις μέρες, μέχρι τις 12 Ιουλίου και στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται, συναυλίες, σεμινάρια, διαγωνισμοί και διαλέξεις κιθάρας.Το Φεστιβάλ διοργανώνετε από το Ξενοδοχείο Nevros Ωδείο, με την συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, είναι ο γνωστός Μαέστρος – Κιθαριστής Πέτρος Ρίστας.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, θα εμφανιστούν 9 κιθαριστικές ορχήστρες και σύνολα (Θράκης, Δυτ. Μακεδονίας, Καστοριάς, Bέροιας, ArtGuitaristas, Θεσσαλίας, Βόλου, Νίκαιας, και Πειραιά ) που έχουν ενταχθεί στην Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα, και Σολίστ τους διεθνούς φήμης κιθαριστές, Μιχάλη Σουρβίνο, Γιώργο Γκόλγκαρη, Στέλιο Γκόλγκαρη, Ηλίας Διαμαντάκη και Δημήτρη Σβυντρίδη που θα είναι και ο επίσημος προσκεκλημένος του Φεστιβάλ.

Οι Συναυλίες του Φεστιβάλ, θα δοθούν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Nevros, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό της Θεσσαλίας.