Τώρα και στην Αθήνα...

  • Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017 20:46

Παρουσιάζεται το βιβλίο ¨Από το χοροστάσι στην πίστα» της Σόνιας Κοζιού από την Ομοσπονδία Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «Η ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ» και τις Εκδόσεις Πεδίο.

Η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «Η ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ» και οι Εκδόσεις Πεδίο διοργανώνουν στην Αθήνα εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Από το χοροστάσι στην πίστα» της Δρ Σόνιας Κοζιού, Φιλολόγου - Εθνομουσικολόγου την Κυριακή 22 Ιανουαρίου και ώρα 11.30 π.μ. στο Μέγαρο της Παλιάς Βουλής, Σταδίου 13. Την παρουσίαση θα κάνουν τρεις σημαντικοί καθηγητές: Ο Λάμπρος Λιάβας, Καθηγητής Εθνομουσικολογίας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Ευάγγελος Αυδίκος, Καθηγητής στο Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η Μαρία Γκασούκα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου. Τον συντονισμό της παρουσίασης θα κάνει ο Δημοσιογράφος-Συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα εμπλουτίσουν η Θεατρολόγος-Ηθοποιός Αθανασία Καλογιάννη και η Ερμηνεύτρια-Μουσικός, Βάσω Καρακώστα.

Πρόκειται για ένα βιβλίο στηριγμένο σε πολυετή επιτόπια έρευνα της συγγραφέα με πολύ πλούσιες βιβλιογραφικές αναφορές, που έρχεται να καλύψει ένα κενό στην εγχώρια βιβλιογραφία σε θέματα ειδικά που αφορούν στην παραδοσιακή μουσική μεταπολεμικά και κυρίως στη γυναικεία παρουσία, επαγγελματική και μη, στο δημοτικό τραγούδι. Μια έρευνα για την παραδοσιακή μουσική μέσα από την οπτική του φύλου και μια σπουδή για το φύλο με επίκεντρο τη μουσική.