Κηδεύτηκε ο Δήμος Γούλας

Σπάραξαν οι καρδιές συγγενών φίλων και συναδέλφων του άτυχου αξιωματικού Δημοσθένη Γούλα που έχασε τη ζωή στη συντριβή του ελικοπτέρου.

Ο εκλιπών, κατάγονταν από το Ανθηρό Αργιθέας και στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος στη Λάρισα.

Συντετριμμένος ο πατέρας του κυβερνήτη του μοιραίου ελικοπτέρου από τον ξαφνικό χαμό του γιου του Δημοσθένη Γούλα, άφησε αιχμές για κακή συντήρηση του ελικοπτέρου.

Ρ. Λεονταρή: Εμφανή τα κατάγματα από την πτώση του ελικοπτέρου στα θύματα.

 

 

Παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας τελέστηκε την Πέμπτη στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος στη Λάρισα η κηδεία του κυβερνήτη του μοιραίου ελικοπτέρου, ταγματάρχη Δημοσθένη Γούλα.

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας βρίσκεται σήμερα στη Λάρισα για να παραστεί στις νεκρώσιμες ακολουθίες των αδικοχαμένων αξιωματικών της Αεροπορίας Στρατού, που έχασαν τη ζωή τους χθες στη συντριβή του ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.

Ο Υπουργός Αμυνας Παν. Καμμένος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευ. Αποστολάκης και ο αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, παρέστησαν στην εξώδιο ακολουθία του ταγματάρχη Δημοσθένη Γούλα στις 12 μ. στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος στη συνοικία Αβέρωφ της Λάρισας.

Παρέστησαν ακόμη, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ενώ από την Καρδίτσα παρέστησαν ο δήμαρχος Αργιθέας κ. Λάμπρος Τσιβόλας και αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τη Ν.Δ. εκπροσώπησε ο αν. τομεάρχης Άμυνας Αν. Δημοσχάκης.

Τα συγκινητικά λόγια της συζύγου του

«Σ’ αγαπάμε, δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Σου υπόσχομαι πως θα μεγαλώσω τα παιδιά μας με αγάπη και αξιοπρέπεια. Σ’ αγαπάω πάρα πολύ» ήταν τα συγκινητικά λόγια της συζύγου του άτυχου στρατιωτικού.

Συντετριμμένος ο πατέρας του κυβερνήτη

Συντετριμμένος είναι ο πατέρας του κυβερνήτη του μοιραίου ελικοπτέρου από τον ξαφνικό χαμό του γιου του Δημοσθένη Γούλα. Ο πατέρας του Γιώργος Γούλας, μονολογεί ότι έχασε το καμάρι του ενώ τονίζει πως ήταν έμπειρος πιλότος. Ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι δεν γνωρίζει κάτι ακόμα. «Δεν έχουμε μάθει τίποτα ακόμη. Είναι ακόμη στο νεκροτομείο και δεν τελειώσαν οι διαδικασίες της ιατροδικαστικής πραγματοσύνης. Και περιμένω στο νοσοκομείο εδώ» αναφέρει στα ΜΜΕ.

Ο ίδιος μιλώντας στην εκπομπή Tatiana Live, της Τατιάνας Στεφανίδου στο Ε, άφησε αιχμές για την κατάσταση του μοιραίου ελικοπτέρου, τονίζοντας πως ήταν πολύ παλιό και κακοσυντηρημένο. Ο ίδιος, μάλιστα, λύγισε μιλώντας για τον γιο του. «Έχασα το καμάρι μου. Έχασα το καμάρι μου σε όλα πρώτος».

Ο Δημοσθένης Γούλας, ο κυβερνήτης του μοιραίου ελικοπτέρου, τύπου Χιούι που συνετρίβη την Τετάρτη στο Σαραντάπορο Ελασσόνας, ήταν πολύ έμπειρος και με πολλές ώρες πτήσης σ’ αυτά τα ελικόπτερα. Την Τρίτη μάλιστα σαν από ένστικτο, είχε εκφράσει στους ανωτέρους του τις αντιρρήσεις του για την πραγματοποίηση της πτήσης τόσο νωρίς το πρωί.

Όπως αποκάλυψε ο πατέρας του κυβερνήτη στο Star και τη ρεπόρτερ Ιωάννα Βάσσου, είχε μιλήσει με τον γιο του μια μέρα πριν το μοιραίο δυστύχημα και του είχε εκμυστηρευτεί τους ενδοιασμούς του.

«Τους είπε ότι 08:00 το πρωί είναι πάρα πολύ νωρίς για να γίνει η πτήση γιατί ο ουρανός δε θα έχει καθαρίσει. Τους πρότεινε να πετάξουν αργότερα, στις 10:00, αλλά δυστυχώς δεν τον άκουσαν», είπε ο χαροκαμένος πατέρας, προσθέτοντας ότι ο γιος του είναι ένας ήρωας.

Ο Ταγματάρχης Δημοσθένης Γούλας κατάγονταν από το Ανθηρό Αργιθέας. Ο άτυχος στρατιωτικός ήταν παντρεμένος με παιδιά, όπως και οι άλλοι δυο από τους νεκρούς. Ήταν παιδί οδοντιάτρων. Οι γονείς του εργάζονταν στην Αθήνα και η μητέρα του είναι κυπριακής καταγωγής, ωστόσο μόνιμη κάτοικος Αθηνών τις τελευταίες δεκαετίες.

Την Παρασκευή, ο υπουργός Αμυνας Π. Καμμένος μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Δ. Βίτσα και τους εκπροσώπους της στρατιωτικής ηγεσίας θα μεταβούν στην Καρδίτσα για να παραστούν στη νεκρώσιμη ακολουθία του 50χρονου συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου, που θα τελεσθεί στις 10 το πρωί στο Παλαιοκκλήσι Καρδίτσας.

Τρισάγιο από τον Μητροπολίτη Ελασσόνας

Τρισάγιο στη θέση που έχασαν τη ζωή τους οι τέσσερις στρατιωτικοί, χθες κατά τη διάρκεια της μοιραίας πτήσης, τελέστηκε σήμερα το πρωί από τον Μητροπολίτη Ελασσόνας κ.κ. Χαρίτωνα, παρουσία του δημάρχου Ελασσόνας κ. Νίκου Ευαγγέλου.

Ρ. Λεονταρή: Εμφανή τα κατάγματα από την πτώση του ελικοπτέρου στα θύματα

Πολλά κατάγματα είχαν στα σώματά τους τα τέσσερα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που έχασαν τη ζωή τους στην πτώση του ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο Ελασσόνας, όπως ανέφερε μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ, η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας Ρουμπίνη Λεονταρή.

Η κ. Λεονταρή ανέφερε ότι οι σωροί των αδικοχαμένων αξιωματικών μεταφέρθηκαν το μεσημέρι στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου άρχισε η διαδικασία της εξέτασης, η οποία ολοκληρώθηκε στις 10 χθες το βράδυ, τόσο από την ίδια, όσο και από τον ιατροδικαστή Χρ. Κραβαρίτη.

Ήταν ξεκάθαρο ότι ο θάνατος τους, επήλθε από την πρόσκρουση του ελικοπτέρου στο έδαφος, δήλωσε η κ. Λεονταρή και πρόσθεσε: «Ένας άνθρωπος υφίσταται σοβαρά κατάγματα όταν πέσει από τον 3ο ή 4ο όροφο μιας πολυκατοικίας, πόσο μάλλον στην προκειμένη περίπτωση».

Η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, δήλωσε ιδιαίτερα συγκλονισμένη από το τραγικό δυστύχημα που βύθισε στο πένθος τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, υπογραμμίζοντας ότι ο γιος της, ο οποίος είναι στρατιωτικός ήταν συμμαθητής στη Σχολή Ευελπίδων με τον συγκυβερνήτη του μοιραίου ελικοπτέρου. Πρέπει, η Πολιτεία, κατέληξε η κ. Λεονταρή, να σταθεί στις οικογένειες των θυμάτων γιατί υπάρχουν μικρά παιδιά και σύζυγοι των θυμάτων, οι οποίοι έχασαν τόσο αναπάντεχα τους δικούς τους ανθρώπους.