Διψάει και σήμερα το Νεοχώρι

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 07 Αυγούστου 2017 14:02

Φτάσαμε στις 7 Αυγούστου και ακόμη σημειώνονται διακοπές στην ύδρευση στο Νεοχώρι.

Ο δήμαρχος κρύβεται, ως γνήσιος οπαδός του δόγματος, "δοξάστηκε κρυπτόμενος και γελοιοποιήθηκε εμφανιζόμενος".

Ξοδεύτηκαν 5 εκατομμύρια ευρώ για να γίνει το μεγάλο έργο ύδρευσης η κατασκευή του οποίου κράτησε δέκα (10 καλά διαβάσατε!) χρόνια και παρ' όλ αυτά το Νεοχώρι διψάει για μια ακόμη χρονιά.

Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα έδειξε και στο σημείο αυτό μια απίστευτη ανεπάρκεια μιας και περιμένει μέσα στην μεγάλη ζήτηση σε νερό και με το Νεοχώρι γεμάτο κόσμο, να θέσει σε λειτουργία το νέο διυλιστήριο χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν εκτενείς δοκιμές και να δοκιμαστεί το έργο σε τυχών αστοχίες.

Μέχρι και το πρωί της Δευτέρας 7 Αυγούστου, το Νεοχώρι σημειώνονται διακοπές νερού. Μάλιστα, τα τελευταία βράδια υπήρχε συνολική διακοπή του νερού στο χωριό για να μαζεύουν νερό οι δεξαμενές και να διατίθεται την ημέρα.

Αυτό όμως θα είχε αποφευχθεί αν όλες οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση του έργου και τα δοκιμαστικά, είχαν γίνει ένα μήνα νωρίτερα. Αν είχαν πιέσει τον εργολάβο να τελειώσει λίγο νωρίτερα, δεν θα χάνονταν μια ακόμη χρονιά από πλευράς νερού.

Το να μην υπάρχει νερό στο χωριό στις 7 Αυγούστου, ισοδυναμεί με το χάσιμο μιας χρονιάς, μιας και το πρόβλημα κάθε χρόνο ήταν από τις 20 Ιουλίου έως τις 20 Αυγούστου που γεμίζει το χωριό με κόσμο.

Ελπίζουμε ότι έστω και σήμερα θα βρουν τον τρόπο να δώσουν με ασφαλή τρόπο νερό από το νέο διυλιστήριο που είναι έτοιμο, παραδόθηκε από την περιφέρεια στον δήμο και περιμένουν όλοι να το θέσουν επιτέλους με ασφαλή τρόπο σε λειτουργία.

Φυσικά, όλο αυτό το διάστημα, ο Δήμος δεν μπήκε καν στον κόπο να ενημερώσει τον κόσμο για το πότε θα δοθεί νερό από το νέο έργο ύδρευσης. Έτσι, η πληροφόρηση του κόσμου ήταν μόνο από όσα διοχετευόταν εντέχνως από τους ανθρώπους της Δημοτικής Αρχής που έριχνε ο ένας τα βάρη στον άλλο!

Φυσικά, το πρόβλημα του νερού θα συνεχίσει να υφίσταται στο Μπελοκομύτη, μιας και η δημοτική αρχή δεν πρόβλεψε να γίνει έγκαιρα και ένας αγωγός κόστους 250 χιλιάδων € που να μεταφέρει νερό από την Νεράιδα στο Μπελοκομύτη.

Μάλιστα, ο φάκελος που υποβλήθηκε στο ΕΣΠΑ για ένταξη του έργου, είχε ελλειπή φάκελο και απορρίφθηκε. Έτσι, τώρα τρέχουν και παρακαλάνε την περιφέρεια να βρει τρόπο να εντάξει το έργο στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Αν γίνει αυτό, θα ενταχθεί στον προϋπολογισμό του κράτους από την νέα χρονιά και οι εκταμιεύσεις θα γίνονται με ρυθμό χελώνας με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί μετά από δύο ή τρία χρόνια.

Για όλα αυτά, άραγε θα απολογηθούν στον κόσμο;

Αν νομίζει ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα, ότι θα ισχύσει και στην περίπτωσή του αυτό που είχε πει για τον στρατηγό Γρίβα ο "Γέρος της Δημοκρατίας", Γεώργιος Παπανδρέου, "δοξάστηκε κρυπτόμενος και γελοιοποιήθηκε εμφανιζόμενος", κάνει μεγάλο λάθος.

Εδώ ο κόσμος τον π΄ληρε χαμπάρι και δεν μπορεί πλέον να κρύβεται...