Τσαλαβουτούσαν τα παιδιά μας

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017 12:38

Λίμνη είχε δημιουργηθεί το πρωί της Πέμπτης, μπροστά στο συγκρότημα που στεγάζονται το 2ο και 5ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο Καρδίτσας, στην είσοδος από την οδό Μαυρομιχάλη...

Η πρώτη βροχόπτωση στην πόλη της Καρδίτσας ήταν αρκετή για να αναδείξει τα προβλήματα και τις κακοτεχνίες στην πόλη τη Καρδίτσας. Μπροστά στο συγκρότημα που στεγάζονται το 2ο και 5ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο Καρδίτσας, η είσοδος από την οδό Μαυρομιχάλη ήταν καλυμμένη από νερό και τα παιδιά μας που ήθελαν να μπουν στο προαύλιο για να κάνουν το μάθημά τους ήταν αναγκασμένα να τσαλαβουτάν στο νερό. Νερό είχε επίσης καταλάβει και τις δύο πλευρές του δρόμου, με αποτέλεσμα τα διερχόμενα αυτοκίνητα να πετάνε νερά δεξιά και αριστερά του δρόμου.

Αιτία για όλα αυτά, τα βουλωμένα φρεάτια, αλλά και η εμφανής κακοτεχνία του δρόμου, όπου η κλήση είναι αντίθετη προ το πλησιέστερο φρεάτιο που είναι μπροστά στο 1ο ΕΠΑΛ και θα έπρεπε να απορροφάει τα όμβρια ύδατα. Τα είδα όλα αυτά, πηγαίνοντας την κόρη μου στο σχολείο και προσπαθώντας να δώσω μια λύση, διαπίστωσα τα παραπάνω. Κατέβηκα από το αυτοκίνητο και απομάκρυνα κάποια σκουπίδια – σακούλε κ.λ.π. - που ήταν πεταμένα έξω από τον κάδο απορριμάτων αλλά το νερό εξακολουθούσε να λιμνάζει, μιας και ήταν εμφανές ότι η κλήση ήταν αντίθετη.

Τηλεφώνησα στην ΔΕΥΑΚ, αλλά και στον δήμαρχο και όπως πληροφορήθηκα, η υπηρεσία έσπευσε και έδωσε λύση. Έτσι, τα παιδιά μας το μεσημέρι θα φύγουν από το σχολείο τους χωρίς να περάσουν ξανά μέσα από τα νερά. Φυσικά, με την πρώτη νεροποντή το πρόβλημα θα δημιουργηθεί ξανά, μιας και το πρόβλημα είναι σύνθετο και συγκεκριμένα είναι συνάρτηση των παρακάτω παραγόντων.

1ον Να είναι καθαρά τα φρεάτια, που όμως για λίγες ακόμη μέρες μέχρι να πέσουν όλα τα φύλλα από τα δέντρα, θα χρειαστούν συνεχείς παρεμβάσεις. Σε αυτό θα πρέπει να συνδράμουν όλοι οι πολίτες, μιας και αν καθαρίσει ο καθένας την είσοδο του φρεατίου μπροστά στο σπίτι του, το πρόβλημα θα μειωθεί ή και θα εξαλειφθεί.

2ον Οφείλει η υπηρεσία καθαριότητας να μαζεύει σωστά τα σκουπίδια, μιας και όταν μένουν έξω από τους κάδους, αυτά κόβουν την ροή των υδάτων και δημιουργούνται προβλήματα. Φυσικά, όλοι οι πολίτες οφείλουν να μάθουν ότι τα σκουπίδια πρέπει να τα βάζουμε μάσα στους κάδους και όχι έξω από αυτούς. Πέρα από το θέμα της υγιεινής και της αισθητικής, μια τέτοια πράξη μπορεί να γίνει και επικίνδυνοι. Αν πλημμυρίσει το σπίτι μας ή το σπίτι του γείτονα, έχουμε και εμείς μεγάλο μερίδιο ευθύνης.

3ον Ο δήμος οφείλει να δει τις τυχών κακοτεχνίες που υπάρχουν στους δρόμους και να τους διορθώσει. Επίσης, πρέπει να φροντίσει να μην γίνουν ξανά, διότι τα μπαλώματα στους δρόμους οδηγούν σε προβλήματα που κανείς δεν μπορείς εκ των προτέρων να φανταστεί...

Σήμερα το πρόβλημα μπροστά από το συγκεκριμένο σχολικό ασυγκρότητα λύθηκε. Ας φροντίσουμε όμως να μην δημιουργηθεί ξανά...