Τελειώνουμε με το παλιό στο επιμελλητήριο...

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2017 21:57

Γράφει ο Γιώργος Αμβροσίου...

Όπως ήδη έχω ανακοινώσει, στις εκλογές της 10ης και 11ης Δεκεμβρίου 2017, θα είμαι υποψήφιος στο μεταποιητικό τμήμα με τον συνδυασμό του συναδέλφου Ευάγγελου Λέμα. Αρκετές φορές μέχρι σήμερα έχω αναφερθεί στους λόγους που με ώθησαν να είμαι υποψήφιος. Σήμερα θα σας θέσω μερικούς προβληματισμούς και ελπίζω ότι θα πείσω συναδέλφους να έρθουν να ψηφίσουν μιας και υπάρχουν πολλοί που δεν θέλουν ούτε να ακούνε για το επιμελητήριο.

Σήμερα που δίνουμε έναν μεγάλο αγώνα για να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις μας ζωντανές, τα ασφαλιστικά ταμεία όρθια, και να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας που προσφέρουμε στην κοινωνία, οφείλουμε να δίνουμε παρόν όταν έρχεται η ώρα να ψηφίσουμε για οτιδήποτε, ακομη και για τον θυρωρό της πολυκατοικίας μας. Αν επιλέξουμε την αποχή, αφήνουμε την κατάσταση στα χέρια των επιτηδείων και αυτό είναι πολύ κακό για όλη την κοινωνία.

Όλοι είμαστε αγανακτισμένοι. Όλοι δηλώνουμε απογοητευμένοι από το Σύστημα, αλλά τελικά, ποιο είναι το Σύστημα; Είναι οι δεινόσαυροι που κάνουν ότι μπορούν για να μας κρατήσουν στο χθες, αυτοί που απαγορεύουν στον τόπο μας να ακολουθήσει νομοτελειακά την εξελικτική πορεία του προς το υγιές και εξωστρεφές επιχειρείν. Είναι σε μεγάλο βαθμό αλήθεια, πως οι Βουλευτές μας, οι Συνδικαλιστές μας, οι Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι μας, αλλά και οι Εκπρόσωποι μας στα Επιμελητήρια, δεν ήταν και οι καλύτεροι που θα μπορούσαμε να έχουμε. Αξίζουμε εκπροσώπηση πιο υψηλής ποιότητας.

Στα μάτια κάποιων από εμάς, το ΕΒΕ είναι απαξιωμένο. Πολλοί συνάδελφοι αναρωτιούνται ακόμα και για τη σκοπιμότητα της ύπαρξής του. Ως ελεύθερος επαγγελματίας εγώ απαντώ πως, όταν μια δομή δεν σου αποδίδει, δεν της βάζεις λουκέτο, αλλά τη βελτιστοποιείς, την κάνεις πιο παραγωγική. Έτσι πρέπει να σκεφτούμε και για το Επιμελητήριο. Να σκεφτούμε γι’ αυτό σαν να ήταν η Επιχείρηση μας. Και να πούμε ξεκάθαρα, πως για να γίνει παραγωγική η οποιαδήποτε επιχειρηματική δομή, πρέπει να βρούμε τους κατάλληλους ανθρώπους να τη μανατζάρουν. Τους πιο ικανούς, τους πιο συνεπείς, τους πιο φιλόδοξους, τους πιο αποτελεσματικούς. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε και για το ΕΒΕ.

Αν έχουμε ένα ισχυρό ΕΒΕ, θα προσπαθήσουμε να ενεργοποιήσουμε τους Θεσμούς, και να απαιτήσουμε από αυτούς αποτελέσματα. Θα πιέσουμε τους δήμους που βάζουν ανεξέλεγκτα φόρους και προσφέρουν πολύ λιγότερα να σταματήσουν να μας βλέπουν σαν πορτοφόλι. Θα πιέσουμε την κεντρική κυβέρνηση να φτιάξει δίκαιους νόμους για τους επιχειρηματίες. Θα πιέσουμε τις περιφέρειες να ενεργοποιήσει προγράμματα για επενδύσει και εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεών μας. Επίσης, πολλά ισχυρά επιμελητήρια, θα αναδείξουν αύριο μια ισχυρή Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων που θα μπορεί να χτυπήσει το χέρι το τραπέζι, όχι μόνο στην Ελληνική κυβέρνηση, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Είτε εκλεγώ είτε όχι, θα επιδιώξω συνεννόηση με όλους τους συναδέλφους που έχουν την ίδια αντίληψη με μένα. Ελπίζω τελικά όλοι εσείς να εκλέξετε ανθρώπους που στοχεύουν στην σύνθεση απόψεων και ιδεών και όχι στην αποσύνθεση των πάντων.

Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε την μεγάλη αλλαγή; Θα το δούμε το βράδυ της 11ης Δεκεμβρίου...