Άλλη μια επιτυχημένη αιμοδοσία στον Παλαμά

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018 17:52

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 08/02/2018, στον Παλαμά, η 31η Εθελοντική Αιμοδοσία την οποία διοργάνωσε ο Σ.Ε.Α. Παλαμά σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καρδίτσας.

Η αιμοδοσία διεξήχθη, όπως πάντα, στην Αίθουσα του Κέντρου Υγείας Παλαμά η οποία είχε διαμορφωθεί κατάλληλα. Αιμοδότησαν συνολικά 115 άτομα. Υπήρξαν βέβαια και αρκετοί συμπολίτες μας που ενώ προσήλθαν κανονικά, δεν μπόρεσαν για διαφόρους λόγους να αιμοδοτήσουν.

Ευχάριστη έκπληξη για όλους ήταν η συμμετοχή νέων παιδιών, νέων αιμοδοτών που με το χαμόγελο στα χείλη και την λάμψη της προσφοράς στα μάτια πρόσφεραν αίμα, δηλώνοντας καθαρά ότι ο σπόρος της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο έχει ήδη φυτευτεί και πλέον αρχίζει να αποδίδει καρπούς!

Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να κάνουμε στο γεγονός ότι στην 31η αιμοδοσία παραβρέθηκαν οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 1ου και του 3ου Δημοτικού Σχολείου Παλαμά. Οι μαθητές, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους, παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ενημέρωση που τους έγινε από την ιατρό κ. Ευαγγελία Παπαδημητρίου και τον διευθυντή του Κ.Υ. Παλαμά κ. Ιωσήφ Χρούμπ για τη διαδικασία και τα πολύπλευρα οφέλη της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Ευχαριστούμε τους διευθυντές των παραπάνω Δημοτικών Σχολείων, κ.κ. Δασκαλόπουλο Κων/νο και Κατή Χρήστο και τους συνοδούς δασκάλους, που ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόσκλησή μας. Σταδιακά στις επόμενες αιμοδοσίες θα παραβρεθούν παιδιά και από τα υπόλοιπα σχολεία του Παλαμά, όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο). Πιστεύουμε ότι η ενημέρωση σχετικά με την αιμοδοσία πρέπει να ξεκινά σε μικρή ηλικία και ευελπιστούμε ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία της ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης, αυτά τα παιδιά θα είναι οι μελλοντικοί αιμοδότες του συλλόγου.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Παλαμά ευχαριστεί θερμά όλους τους αιμοδότες-μέλη του που πρόσφεραν εθελοντικά το αίμα τους και σε αυτή την 31η αιμοδοσία. Ευχαριστούμε πολύ την ιατρό κ. Ευαγγελία Παπαδημητρίου και το νοσηλευτικό προσωπικό του τμήματος αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καρδίτσας για το ζήλο που δείχνουν σε κάθε αιμοδοσία μας.

Η Αιμοδοσία είναι υπόθεση όλων μας και οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε όλοι τη σημασία αυτής της ανιδιοτελούς προσφοράς. Το να δίνει κανείς δέκα λεπτά από το χρόνο του για να σώσει τη ζωή ενός συνανθρώπου του είναι το μεγαλύτερο δώρο ζωής. Πρέπει να γίνει συνείδηση όλων μας ότι οι καθημερινές ανάγκες των συμπολιτών μας για αίμα είναι μεγάλες και υπερβαίνουν την μέχρι τώρα προσφορά. Και κυρίως ότι δεν θα πρέπει να φτάσει το κακό στην πόρτα μας για να ευαισθητοποιηθούμε.

Τη ζωή δεν μπορούμε να την αγοράσουμε…ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΗ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ!!!

Γίνε τώρα εθελοντής αιμοδότης…ΣΩΣΕ ΜΙΑ ΖΩΗ!!!

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                Ο Γεν. Γραμματέας

Αλέξανδρος Γκαζούνης                  Ευάγγελος Τρουβάς