Ο π. Γεώργιος Βακούλας, νέος εφημέριος Νεοχωρίου (video)

Τον νέο εφημέριο του Νεοχωρίου π. Γεώργιο Βακούλα, εγκατέστησε την Κυριακή ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Τιμόθεος.

Ιστορική ημέρα ήταν η Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 για το Νεοχώρι, μιας και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Τιμόθεος, εγκατέστησε στο χωριό τον νέο του εφημέριο, π. Γεώργιο Βακούλα. Μια αλλαγή που ήρθε μετά την συνταξιοδότηση του π. Θωμά Τσιούνη που υπηρέτησε στο Νεοχώρι από το 1992 έως σήμερα, δηλαδή επί 26 συναπτά έτη και 48 συνολικά χρόνια ως ιερωμένος μιας και προηγουμένως είχε υπηρετήσει και στη Μούχα και το Λαμπερό.

Ο Σεβασμιότατος βρέθηκε στην Ιερό ναό Ζωοδόχου Πηγής με τον πρωτοσύγκελο π. Αμφολόχιο, ακολουθία ιερέων και διακόνων και πλήθος ιεροψαλτών.

Οι κάτοικοι του Νεοχωρίου, αλλά και άλλοι συγχωριανοί που ζουν στην Καρδίτσα, αλλά και άλλες πόλεις της Ελλάδας, κατέκλυσαν στην κυριολεξία τον ιερό ναό και παρακολούθησαν με κατάνυξη την θεία λειτουργία, αλλά και τον λόγο του Σεβασμιοτάτου.

Ο κ.κ. Τιμόθεος στην ομιλία του, κάλεσε τον λαό του Νεοχωρίου να στηρίξει τον νέο Ιερέα, τονίζοντας ότι πρόκειται για έναν άριστο Ιερέα και άνθρωπο που έχει σπουδάσει θεολογία και Ιατρική και ειδικότητα τη ψυχολογία.

Ανέφερε επίσης ότι το Νεοχώρι είναι η εικόνα της Ιεράς μας Μητρόπολης μιας και έρχονται εδώ πολίτες και πιστοί από όλη την Ελλάδα.

Επίσης, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται για την εκ βάθρων ανακατασκευή των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως στον Αη Γιάννη. Για το έργο αυτό, ευχαρίστησε και τον Νεοχωρίτη διευθυντής της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της αντιπεριφέρειας Καρδίτσας κ. Δημήτρη Κουτρομάνο για την σημαντική του προσφορά.

Επίσης, αναφέρθηκε και στον αποχωρήσαντα ιερέα π. Θωμά Τσιούνη και την προσφορά του επί 48 χρόνια στην Ιεροσύνη.

Δείτε φωτογραφίες και Βίντεο από την θεία λειτουργία και την ιστορική αυτή ημέρα για το Νεοχώρι.