Σκουπιδότοπος το Μοσχάτο!

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Κυριακή, 15 Απριλίου 2018 11:18

Ανοίγουμε τον φάκελο σκουπίδια στον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα.

Μια ανάρτηση στο facebook και αρκετές φωτογραφίες, δείχνουν ότι το πανέμορφο Μοσχάτο, έχει μεταβληθεί σε σκουπιδότοπο και παρόμοια είναι η κατάσταση και σε πολλά ακόμη σημεία του δήμου Λίμνης Πλαστήρα...

Η εφημερίδα μας ανοίγει έναν δημόσιο διάλογο για το θέμα της αποκομιδής των σκουπιδιών στον δήμο Λίμνης Πλαστήρα που κοστίζει στους δημότες πάνω από 200 χιλιάδες € ετησίως.

 

Μια ανάρτηση στην Δημόσια ομάδα ΜΟΣΧΑΤΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - MOSXATO KARDITSAS στο facebook του Δημήτρη Πιτσίλκα που συνοδεύεται από αρκετές φωτογραφίες, δείχνει ότι το πανέμορφο Μοσχάτο, έχει μεταβληθεί σε σκουπιδότοπο...

Γράφει χαρακτηριστικά: Το 3ο δεκαήμερο του Μάρτη, απο τους δυνατούς ανέμους, οι κάδοι σκουπιδιών στο νεκροταφείο έπεσαν και τα σκουπίδια σκόρπισαν.

Σήμερα, σχεδόν 20 ημέρες μετά, οι κάδοι είναι στη θέση τους, τα σκουπίδια όμως συνεχίζουν να "λιάζονται".

Βάζω στοίχημα ότι θα τα βλέπουμε για πόλη ακόμα...

Ένα σχόλιο του Στέφανου Γατσαποστόλη τα λέει όλα: “Δεν υπάρχουν ψηφαλάκια εκεί, γι΄ αυτό!!!”.

Τα ίδια σε όλο τον δήμο

Δυστυχώς, παρόμοια κατάσταση επικρατεί και σε όλο τον δήμο Λίμνης Πλαστήρα. Δυστυχώς, η αποκομιδή των σκουπιδιών στον δήμο είναι μόνο για τις καλές μέρες και για τις περιοχές που αποτελούν βιτρίνα. Όπου δεν βλέπει ο πολύς κόσμος, τα πράγματα είναι για κλάματα.

Νομίζουμε ότι ήρθε η ώρα να γίνει ένας εξονυχιστικός έλεγχος στην σύμβαση καθαριότητας που έχει υπογράψει ο δήμος Λίμνης Πλαστήρα με την ανάδοχο εταιρεία αποκομιδής των σκουπιδιών, αλλά και με την εταιρεία ανακύκλωσης.

Ο δήμος Λίμνης Πλαστήρα πλήρωσε ένταλμα για ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΜΗΝΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 στην εταιρεία ΑΦΟΙ Γ. ΤΣΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΙ Ε.Π.Ε. ύψους 14.792,16€ και για ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ - ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΜΗΝΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 στην εταιρεία ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε. 2.231,50€.

Δηλαδή, για κάθε μήνα ο δήμος πληρώνει 17.023,66€. Μάλιστα τα χρήματα που πληρώνει στην ανακύκλωση, στους περισσότερους μήνες είναι αρκετά υψηλότερο.

Σε κάθε περίπτωση, η αποκομιδή σκουπιδιών και άλλες εργασίες καθαριότητας κοστίζουν στον δήμο Λίμνης Πλαστήρα άνω των 200 χιλιάδων €.

Άραγε, πόσα χρήματα πλήρωνε ο Δήμος για αποκομιδή όταν αυτή γίνονταν από την ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε. Μια εταιρεία της τοπικής αυτοδιοίκησης που συστήθηκε για αυτό ακριβώς τον σκοπό;

Το θέμα αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο έρευνα από την εφημερίδα μας και τα όποια συμπεράσματα θα δημοσιοποιηθούν.

Επίσης, καλούμε όποιον δημότη επιθυμεί να καταθέσει τις απόψεις του και όποια στοιχεία διαθέτει

Καλούμε τον δήμαρχο, τους αντιδημάρχους και όποιον άλλο δημοτικό σύμβουλο επιθυμεί να συμμετάσχει στον δημόσιο διάλογο και να παραθέσει στοιχεία για την κατάσταση που επικρατεί στο θέμα των σκουπιδιών στον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα.

Καλούμε τον δημόσια τον δήμαρχο να μας δώσει οποιαδήποτε στοιχεία και να καταθέσει την δική του άποψη επί του θέματος.