Έφυγε η Κωστάντω σε ηλικία 112 ετών

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 21 Απριλίου 2018 21:17

Η Κωνσταντίνα - Κωστάντω Ευαγγέλου Θεοδωρή από το Νεοχώρι, έφυγε την περασμένη Τετάρτη, αλλά τίποτα δεν έδειχνε ότι ήταν υπεραιωνόβιοα...

Φτωχότερο είναι από την περασμένη Τετάρτη το Νεοχώρι, από την απώλεια ενός υπεραιωνόβιου ανθρώπου. Η ευγενική μορφή της Κωνσταντίνας - Κωστάντω Ευαγγέλου Θεοδωρή, δεν θα μας πει ξανά την καλοσυνάτη καλημέρα της. Δεν θα την ξαναδούμε να μαζεύει Κράνια στο Σταυρό, ούτε Κάστανα στο δάσος.

Ένας εργατικός άνθρωπος που ποτέ δεν μας έδινε την εντύπωση ότι ήταν 112 χρόνων. Δεν παντρεύτηκε ποτέ και δεν έκανε παιδιά.

Ο θεός να αναπαύσει την ευγενική ψυχή της.

Έγραψαν για την Κωστάντω.

Ο Αργύρης Πεσλής έγραψε σχετικά: Σήμερα το Νεοχώρι ξεπροβοδίζει για την τελευταία κατοικία ένα υπέρ αιωνόβιο άτομο με αγνή ψυχή (κυριολεκτώ), ήταν ένα άτομο εργατικό, ποτέ δεν το άκουσα να πει κουράστηκα, ποτέ δεν είπε σήμερα είμαι άρρωστη και δε θα δουλέψω, όταν έβλεπε κάποιον να αγωνίζεται σε όποια δουλειά πήγαινε και βοηθούσε, με λίγα λόγια ήταν άτομο δοτικό. Αυτό το άτομο λοιπόν ήταν η Κωνσταντίνα - Κωστάντω Ευαγγέλου Θεοδωρή, δε θα μπορέσω να παρευρεθώ στο ύστατο χαίρε (και θλίβομαι γι' αυτό ) δια λόγους υγείας, όμως εκφράζω έστω και διαδικτυακά τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια. Αντίο Κωστάντω ο θεός να αναπαύση την ψυχούλα σου και να την τοποθετήσει μαζί με τους δίκαιους γιατί το αξίζεις, αντίο Κωστάντω και να είναι ελαφρό το χώμα που θα σε σκεπάσει! ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΣΟΥ.

H Αρετή Κωτούλα έγραψε: Καλό ταξίδι γιαγιά Κωνστάντω... Ήσουν η γιαγιά μας και ας μην παντρεύτηκες ποτέ, ας μην έκανες παιδιά και εγγόνια. Για εμάς ήσουν η γιαγιά μας, οι αναμνήσεις μας στα παιδικά μας χρόνια. Η ατσαλένια σου θέληση για ζωή, η ταλαιπωρημένη σου μορφή που πότε δεν την μοιρολόγησες, η δικαιοσύνη σου και το ήθος σου θα μείνουν χαραγμένο παράδειγμα αξιοπρέπειας στο μυαλό μου. Ο Θεός να σε αναπαύσει εν τόπο χλοερό.

Η Ράνια Τσίτρα έγραψε: Η αγαπημένη μας πλήρεις ημερών έφυγε! Η Κωνσταντία μας ήταν 112 ετών και το μυαλό της τετρακόσια. Ένωσε δύο αιώνες με συνεχή προσφορά σε όλους τους συνανθρώπους της βοηθούσε με θάρρος δύναμη, χαμόγελο και αδολιότητα. Καλό Παράδεισο. Καλό Ταξίδι.