Επανεκλογή Τσιούκη στη ΝΟΔΕ Καρδίτσας

Ο Λάμπρος Τσιούκης θα είναι για μια ακόμη θητεία πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καρδίτσας μετά τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ στις οποίες ψήφισαν συνολικά 1593 μέλη της σε όλο το νομό.

Ρεκόρ συμμετοχής στις εκλογές της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα όπου πήραν μέρος 155.000 ενεργά μέλη της ΝΔ πήραν μέρος στις εσωκομματικές εκλογές που έγιναν την Κυριακή για την ανάδειξη των νέων τοπικών εκπροσώπων του κόμματος σε όλη την επικράτεια.

Ο Λάμπρος Τσιούκης θα είναι για μια ακόμη θητεία πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καρδίτσας μετά τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ στις οποίες ψήφισαν συνολικά 1593 μέλη της σε όλο το νομό.

Ο κ. Λάμπρος Τσιούκης έλαβε 1105 ψήφους έναντι 479 του αντιπάλου του κ. Γιάννη Ντενησιώτη.

Την νέα ΝΟΔΕ Καρδίτσας θα απαρτίζουν με την σειρά των ψήφων που έλαβαν οι παρακάτω

Ελευθερίου Γεώργιος 797

Τσιγάρας Χρήστος 511

Κoυτής Βάιος 405

Καραγιάννη Ευάγγελος 401

Μπακοπούλου Ελένη 373

Ζαχαράκη Μαρία 363

Τσoυρή - Καραμπινά Μαρία 322

Φερφυρή Σωτήριος 241

Δασκαλόπουλος Ευάγγελος 233

Δήλωση Λάμπρου Τσιούκη

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα, με απόλυτη τάξη, υπομονή και συνέπεια η εσωκομματική διαδικασία εκλογής των οργάνων του κόμματός μας στο Νομό και στις τοπικές μας οργανώσεις.

Ήταν πράγματι μια γιορτή της άμεσης δημοκρατίας στον τόπο και την παράταξη μας.

Ευχαριστώ τις νεοδημοκράτισες και τους νεοδημοκράτες που επαναβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο μου.

Ευχαριστώ όλες τις συναγωνίστριες και τους συναγωνιστές μου που κατήλθαν ως υποψήφιοι , εκθέτοντας τον εαυτό τους, σε αυτή τη σημαντικότατη για την εσωτερική μας δημοκρατία, διαδικασία. Εύχομαι καλή δύναμη σε όσες και όσους εξελέγησαν.

Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Είμαστε όλοι μαζί όπως ήμασταν και πριν έτοιμοι για νέους αγώνες.

Κυρίως όμως ευχαριστώ –από καρδιάς- τις νεοδημοκράτισες και τους νεοδημοκράτες για την μεγάλη συμμετοχή και προσέλευση. Το γεγονός αυτό κάνει περισσότερο ακόμα φανερή τόσο την διευρυμένη απήχηση στην κοινωνία των υπεύθυνων πολιτικών θέσεων του κόμματος μας, όσο και την μεγάλη ανταπόκριση στην σταθερά διεκδικητική και αγωνιστική πορεία που χαράξαμε εδώ και δύο χρόνια για την προώθηση των συμφερόντων του τόπου μας, με αντικειμενικότητα αξιοκρατία, συνέπεια και δυναμισμό.

Η μεγάλη συμμετοχή δίνει ταυτόχρονα ηχηρό μήνυμα ότι ο λαϊκισμός πλησιάζει προς το τέλος του και ότι πολύ σύντομα η μεγάλη δημοκρατική παράταξη της Ν.Δ. με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα αναλάβει υπεύθυνα το τιμόνι της πολύπαθης Ελληνικής κοινωνίας, για την έξοδο από την κρίση και την αναγέννηση της πατρίδας μας.

Όλοι μαζί συνεχίζουμε τον αγώνα για την μεγάλη νίκη στις επόμενες Εθνικές εκλογές.

 

Ο Βασίλης Φωτόπουλος νέος πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ. Ν.Δ. Καρδίτσας

Ο Βασίλης Φωτόπουλος θα είναι ο νέος πρόερος της ΔΗΜ.ΤΟ. Καρδίτσας, μιας και συγκέντρωσε 507 ψήφους έναντι 429 του κ. Γιάννη Πετεινάρα ο οποίος επειδή συγκέντρωσε πάνω από 40% των εγκύρων ψηφοδελτίων, εκλέγεται ως μέλος της ΔΗΜ.ΤΟ Καρδίτσας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Φωτόπουλος Βασίλειος 507

Πετεινάρας Ιωάννης 429

Ως μέλη ΔΗΜ.ΤΟ Καρδίτσας εκλέγονται οι πρώτοι 9.

Γούλας Σερ. 360

Κορκοτάρα Αρ. 293

Κωνσταντούλα Αθ. 282

Νταλντάνη Αικ. 273

Μουρατίδης Κων. 239

Κονταξής Γεωρ. 211

Φιλίππου Μιλτ. 201

Κωτούλας Ηλ 152

Κοντούλης Κων. 135

Τασιόπουλος Ηλ. 119

Μητσοπούλου 108

 

Ρεκόρ συμμετοχής σε όλη τη χώρα

Ρεκόρ συμμετοχής στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ όπου πήραν μέρος 155.000 ενεργά μέλη της για την ανάδειξη των νέων τοπικών εκπροσώπων του κόμματος σε όλη την επικράτεια.

Στην Πειραιώς μιλούν για αριθμό ρεκόρ, όχι μόνον για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά και για μεγάλα ευρωπαϊκά κόμματα.

Από αυτή τη διαδικασία εκλέγονται 4.050 πρόσωπα σε θέσεις προέδρων και μελών των Νομαρχιακών και των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων (ΝΟΔΕ και ΔΗΜΤΟ).

Επίσης, ανεδείχθησαν και 1.000 νέοι σύνεδροι οι οποίοι θα μετέχουν στο επόμενο συνέδριο της ΝΔ, το οποίο θα διεξαχθεί το Φθινόπωρο.

Σε 400 σημεία, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, στήθηκαν περισσότερες από 1.500 κάλπες σε μια διαδικασία που διοργανώθηκε στο σύνολό της από τη γραμματεία Οργανωτικού και την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ), η οποία συστάθηκε ειδικά για τη διεξαγωγή αυτών των εκλογών.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 9 το πρωί και λόγω της μεγάλης συμμετοχής χρειάστηκε να κλείσουν μετά τις 7 το απόγευμα, ενώ και για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας μετείχαν 2.450 εθελοντές που στελέχωσαν τις εφορευτικές επιτροπές.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει την Δευτέρα, ωστόσο ήδη από τις υποψηφιότητες που υποβλήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, εκτιμάται ότι η ανανέωση σε όλες τις εκλεγμένες θέσεις θα ξεπεράσει το 50%. Είναι ενδεικτικό ότι τις 4.050 θέσεις των ΔΗΜΤΟ και ΝΟΔΕ και τις 1.000 των συνέδρων διεκδίκησαν περισσότεροι από 8.000 πολίτες.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η γραμμή της Πειραιώς ήταν μέχρι και την τελευταία στιγμή να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι και να αποφευχθούν αντιπαραθέσεις που θα κηλίδωναν τη διαδικασία, όπως επίσης να μείνουν μακριά οι βουλευτές και τα υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη. Φυσικά οι διαφορετικές τάσεις ανέπτυξαν τη δική τους καλώς νοούμενη εσωκομματική δραστηριότητα προκειμένου να πετύχουν τη μέγιστη δυνατή εκπροσώπηση στον κομματικό μηχανισμό. Οι παροικούντες τη γαλάζια Ιερουσαλήμ εκτιμούν ότι είναι η διαδικασία από την οποία θα αναδειχθούν στελέχη των Νομαρχιακών και Τοπικών Οργανώσεων που θα είναι πιο κοντά στην ηγεσία του κόμματος, κάτι άλλωστε αναμενόμενο.

Όπως ανέφερε μάλιστα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε άρθρο του στο «Φιλελεύθερο» οι εκλογές της Κυριακής δεν είναι μόνο μία διαδικασία οργανωτική, αλλά και βαθύτατα πολιτική, αφού «οι δημοτικές και νομαρχιακές οργανώσεις θα οδηγήσουν το κόμμα μας στις εκλογικές μάχες που έρχονται».

Στο Περιστέρι ψήφισε ο Μητσοτάκης: Η ΝΔ ανοίγει στους πολίτες και διαμορφώνει κοινωνική πλειοψηφία

«Η ΝΔ ανοίγει τις πόρτες της σε όλους τους πολίτες και διαμορφώνει μία νέα μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης από το Περιστέρι όπου προσήλθε για να ψηφίσει στις εσωκομματικές εκλογές.

«Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική μέρα, μία γιορτή, κερδίζουμε ένα μεγάλο στοίχημα, το στοίχημα της εκλογής των τοπικών και νομαρχιακών οργανώσεων από τη βάση του κόμματος, από τα ίδια ενεργά μέλη της ΝΔ», πρόσθεσε ο αρχηγός της ΝΔ.

Επιπροσθέτως ο αρχηγός τηςΝΔ τόνισε ότι διαμορφώνεται μία νέα μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία προκειμένου, όπως σημείωσε, «να οικοδομήσουμε μία καλύτερα Ελλάδα».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης, ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλες τις μαμάδες αναγνωρίζοντας «τη μεγάλη συνεισφορά τους να κρατιέται ζωντανό το κύτταρο της ελληνικής οικογένειας».