ΕΒΕ: Να αποσύρει ο Δήμος το φυλλάδιο

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017 21:35

Πραγματοποιήθηκε στις 15/2/2017 συνάντηση των μελών της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Καρδίτσας με τον Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Φώτη Αλεξάκο και τον Αντιδήμαρχο Καρδίτσας κ. Κώστα Ψημμένο, μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του στην πρόσφατη συνεδρίασή του.

Θέμα της συνάντησης ήταν οι διαμαρτυρίες που έχουν εκφρασθεί από επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου για την έκδοση από το Δήμο Καρδίτσας «προωθητικού» φυλλαδίου για τα τοπικά προϊόντα, το οποίο όμως συμπεριλαμβάνει ελάχιστο αριθμό επιχειρήσεων. Τέτοιες «επιλεκτικές» προωθήσεις τόνισαν οι κ.κ. Βύρων Παππάς-Πρόεδρος, Χρήστος Σαλιαράκης Α’ Αντιπρόεδρος, Απόστολος Κηρύκος Β’ Αντιπρόεδρος, Απόστολος Μπράχος Γ.Γραμματέας, Γιώργος Παπαδημητρίου Οικον. Επόπτης και ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε κ. Κώστας Ψυχογιός μόνο κακό κάνουν στην ήδη δεινή κατάσταση των παραγωγικών επιχειρήσεων του Νομού, οι οποίες αγωνίζονται για τη βιωσιμότητά τους καθημερινά.

Υποτιμά τη νοημοσύνη των επαγγελματιών, υποδεικνύοντάς τους ποιά προϊόντα «πρέπει» να προμηθεύονται και σπέρνει τη διχόνοια μεταξύ των επιχειρηματιών την στιγμή που όλοι παλεύουμε για την ενότητα. Υποθέτοντας ωστόσο ότι πρόκειται για καλές και μόνο καλές προθέσεις από την μεριά του Δήμου Καρδίτσας, υπενθύμισαν ότι το Επιμελητήριο αποτελεί το μόνο φορέα εκπροσώπησης του συνόλου των επιχειρήσεων του Νομού και κατά συνέπεια οποιαδήποτε ενέργεια που σκοπό έχει την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας θα πρέπει να ξεκινά με προηγούμενη συνεννόηση και συνεργασία.

Υπενθύμισαν τέλος ότι το Επιμελητήριο έχει αποδείξει την ικανότητά του να διοργανώνει εκδηλώσεις σημαντικές για την επιχειρηματικότητα (Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας, Συμμετοχή σε εκθέσεις κλπ) και έχει σταθεί αρωγός σε δράσεις του Δήμου Καρδίτσας (όπως στην Παυσιλιπούπολη και την απ’ ευθείας χρηματοδότηση του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών του Ν. Καρδίτσας για την κατασκευή της μεγαλύτερης Πουτίγκας)– χρηματοδοτώντας τες – με μοναδικό γνώμονα το όφελος των μελών του και της κοινωνίας, χωρίς να «εισπράττει» την ανάλογη αναγνωρισιμότητα και προβολή για την συμβολή του.

Το Επιμελητήριο Καρδίτσας παρά τους παρελθόντες εσωτερικούς κραδασμούς έχει σταθεί αρωγός στην κοινωνία και στην επιχειρηματικότητα και αυτό καταδεικνύεται από τη μέχρι τώρα πορεία του.

Τέλος ζητήθηκε από τη Δημοτική Αρχή να αποσύρει άμεσα το προωθητικό φυλλάδιο και να επανεξετάσει την στάση της στα σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος του Νομού, όπως τα θέματα των δημοτικών τελών των επιχειρήσεων, των τελών για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων κ.ά., αποδεικνύοντας έτσι εμπράκτως τη διάθεσή της για συνεργασία, σύνθεση και συνεννόηση.