Εποχή Μίλλερ στην Αναγέννηση

  • Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017 22:35

Από την Παρασκευή η Αναγέννηση πέρασε στα χέρια του Γερμανού επενδυτή Κλάους Ντίτερ Μίλλερ που σε συνέντευξη ανακοίνωσε την συμφωνία και ότι αναλαμβάνει πρόεδρος της ιστορικής ομάδας.

Νέα εποχή ξεκίνησε για την Αναγέννηση Καρδίτσας μιας και την Παρασκευή ανακοινώθηκε επίσημα ότι η ομάδα περνάει από τα χέρια του Βασίλη Μπούρμπου, σε αυτά του Γερμανού Κλάους Ντίτερ Μίλλερ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ξενοδοχείο της πόλης μας, ο Γερμανός που τον τελευταίο χρόνο μπλέχτηκε ενεργά με την ΑΣΑ, ανακοίνωσε ότι πήρε της μετοχές της ομάδας και αναλαμβάνει πρόεδρος της ομάδας.

Στην συνέντευξη ήταν μαζί του και ο Βαλάντης Μπλέτσας που αναλαμβάνει αντιπρόεδρος της ομάδας και θα είναι ο άνθρωπος που αναλαμβάνει να τρέξει την καθημερινότητα της ομάδας μιας και θα είναι ο Γενικός Διευθυντής των «κιτρινόμαυρων».. Την μετάφραση είχε αναλάβει η Ευαγγελία Καραστέργιου.

Η συνέντευξη

Η συνέντευξη ξεκίνησε με τον κ. Μίλλερ να ανακοινώνει την συμφωνία με τον κ. Μπούρμπο και να αναφέρει ότι βρήκε στην ομάδα αρκετά χρέη που αναλαμβάνει εξ΄ ολοκλήρου. Μέχρι την αποπληρωμή των χρεών, στο Δ.Σ. Της ομάδας θα βρίσκεται και ο κ. Μπούρμπος.

Αρχικά ο Κλάους Ντίτερ Μίλλερ αναλαμβάνει το μάνατζμεντ της Αναγέννησης και στην συνέχεια θα γίνει και η μεταβίβαση των μετοχών, μιας και αυτή είναι μια χρονοβόρα διαδικασία.

Δήλωσε ότι επέλεξε την Καρδίτσα για να επενδύσει στο ποδόσφαιρο μιας και είδε ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να δημιουργηθεί κάτι πολύ καλό. Τόνισε ότι η Αναγέννηση θα στηριχτεί σε Καρδιτσιώτες ποδοσφαιριστές αλλά και σε παίχτες που θα ανεβάσουν την ποιότητα της ομάδας. Μάλιστα έκανε αναφορά και σε Αφρικανούς παίκτες που είχε φέρει ο ίδιος από φέτος στην ομάδα και άφησαν άριστες εντυπώσεις.

Υπάρχει ήδη ένας προγραμματισμός για την επόμενη μέρα της ομάδας και γίνονται επαφές με τους ποδοσφαιριστές που ανήκουν στο δυναμικό της.

Ανέφερε ότι έχει ως στόχο την οργάνωση των ακαδημιών για να βγουν ποδοσφαιριστές που θα στελεχώσουν την πρώτη ομάδα.

Υποστήριξε ότι διαθέτει μεγάλη εμπειρία καθώς εργάστηκε στο Ανόβερο 1960 και σε ομάδες της Αφρικής, ενώ είπε με νόημα ότι έμαθε να δουλεύει «με λίγα λεφτά».

Ακολούθως ο κ. Βαλάντης Μπλέτσας ευχαρίστησε αρχικά την ΕΠΣΚ και προσωπικά τον πρόεδρο κ. Μανώλη Παλάσκα, αντιδημάρχους του Δήμου Καρδίτσας και τον πρόεδρο του ΕΒΕ κ. Βύρων Παππά για την στήριξη της προσπάθειά του. Χαρακτήρισε δε τιμή για τον ίδιο να βρίσκεται στην ομάδα της Αναγέννησης προσθέτοντας ότι ήταν «Γολγοθάς» το διάστημα μέχρι την επίτευξη συμφωνίας με τον κ. Μπούρμπο.

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Μίλλερ ξεκαθάρισε ότι η συμφωνία περιλαμβάνει αγορά των μετοχών που θα γίνει στο επόμενο διάστημα. Ακόμη, ότι θέλει χρόνο για να δει την πραγματική κατάσταση της ομάδας και αποκάλυψε ότι στην συμφωνία με τον κ. Μπούρμπο είναι η πληρωμή των οφειλών σε ΙΚΑ και εφορία. Για το ύψος των χρεών δεν θέλησε να πει λεπτομέρειες, λέγοντας απλά ότι είναι μία δυσάρεστη κατάσταση, την οποία έχει αποδεχθεί και έχει αναλάβει την ευθύνη.

Ρωτήθηκε ακόμη για το ποσό που θα επενδύσει στην ομάδα και τόνισε ότι μια απλή πορεία στην Β΄ Εθνική για να βγουν τα τρέχοντα έξοδα και χωρίς μεγάλα συμβόλαιο, θέλει τουλάχιστον 350.000 ευρώ.

Σε ερώτηση φιλάθλου για το αν στόχος είναι η άνοδος στην μεγάλη κατηγορία, ο κ. Μίλλερ απέφυγε τα μεγάλα λόγια και είπε απλά ότι όλα αυτά θα αποφασιστούν όταν θα υπάρχει η πραγματική εικόνα της ομάδας.

Ζήτησε επίσης την συμπαράσταση των φορέων και τον φιλάθλων του νομού μας. Για το γήπεδο, είπε ότι θα έχει επαφή με την δημοτική αρχή, ενώ ζήτησε την συμπαράσταση των φιλάθλων, τονίζοντας, “ποδόσφαιρο χωρίς φιλάθλους δεν υπάρχει”.

Για το γηπεδικό ζήτημα που προέκυψε το τελευταίο διάστημα και τον χώρο που ζητά η Αναγέννηση, ο Γερμανός επενδυτής επιφυλάχθηκε να πάρει θέση, τονίζοντας ότι επιθυμεί να εξετάσει το ζήτημα, να σχηματίσει καλύτερη άποψη και εν τέλει να τοποθετηθεί.

Ο κ. Μίλερ ρωτήθηκε και για το θέμα της ανταλλαγής επιστολών, μεταξύ του ιδίου και το τέως πλέον προέδρου της Αναγέννησης. Ρωτήθηκε συγκεκριμένα, τι ήταν αυτό που φοβήθηκε ο κ. Μπούρμπος, όταν ο ίδιος είπε πως θα δώσει στην δημοσιότητα τα προσύμφωνα και προχώρησε στην συμφωνία; Όμως, ο ίδιος αρνήθηκε να πει το παραμικρό επί του θέματος πέραν του ότι η συμφωνία ολοκληρώθηκε και πως δεν μπορεί ο ίδιος να μιλήσει για τον κ. Μπούρμπο.

Δήλωση Μπούρμπου

«Σήμερα ολοκληρώθηκε η συμφωνία για την μεταβίβαση της διοίκησης της ΠΑΕ στον κ. Μίλερ. Σταδιακά θα γίνει και η παραχώρηση των μετοχών μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου εφόσον τηρηθούν οι όροι και η συμφωνία που έχουμε προσυπογράψει.

Εύχομαι στον κ. Μίλερ καλή δύναμη για την προσπάθεια που θα κάνει και προτρέπω όλο το φίλαθλο κόσμο της Αναγέννησης να στηρίξει, ώστε η αγαπημένη μας ομάδα να γίνει ακόμη πιο δυνατή.

Πάνω απ’ όλους μας είναι η Αναγέννηση».

ΜΕ ΤΙΜΗ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΟΥΡΜΠΟΣ