Τα παρατράγουδα της ΕΠΣΚ: Είναι αυτό ποδόσφαιρο;

  • Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2019 13:15

 Ο Γιώργος Αμβροσίου σχολιάζει όσα κωμικοτραγικά συνέβησαν στις εκλογές της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καρδίτσας.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε θα περάσει στην ιστορία ως μαύρη σελίδα για το ποδόσφαιρο της Καρδίτσας. Με αφορμή τις εκλογές της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καρδίτσας, σημειώθηκαν πράγματα που έκανε όλη την Καρδίτσα να αηδιάζει. Αποφάσισα ως εφημερίδα να απέχω από την δημοσίευση των διαδοχικών ανακοινώσεων της μια και της άλλης πλευράς που τις διαβάζαμε σε ιστοσελίδες της Αθήνας που υποστήριζαν η καθεμία τα συμφέροντα διαφόρων μεγάλων ομάδων της super league. Οι πρόεδροι των ομάδων αυτών για να ελέγξουν αύριο την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και κατ' επέκταση την διαιτησία που θα τους κάνει πρωταθλητές και θα του δώσει τα εκατομμύρια του ΟΥΕΦΑ Τσάμπιονς Λιγκ, κάνουν άνω κάτω το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο σε όλη την Ελλάδα. Με αφορμή τις εκλογές της ΕΠΣ Καρδίτσας, ήταν η σειρά του νομού μας να ζήσει καταστάσεις που συναντάς μόνο στον υπόκοσμο.

Στο διάστημα αυτό, συνέβησαν μια σειρά από περιστατικά που χρίζουν διερεύνησης ως προς την νομιμότητάς τους και ας τα πάρουμε όλα από την αρχή.

Ας ξεκινήσουμε από την απερχόμενη διοίκηση. Πρέπει να κριθεί από ανώτατη αρχή που είναι η ΕΠΟ, ποια σωματεία έχουν τελικά ή όχι δικαίωμα ψήφου. Ο αποκλεισμός 30 σωματείων από τις εκλογές, στις 12 το βράδυ της Παρασκευής και λίγες ώρες πριν τις εκλογές, δεν μπορεί να περάσει στο ντούκου. Επίσης, να ελέγχουν όλα τα σωματεία, ακόμη και αυτά που η αρμόδια επιτροπή έκρινε νόμιμη την συμμετοχή τους στις εκλογές. Επί της ουσίας αυτό ήταν το ζήτημα που δημιούργησε την ένταση. Οι μια πλευρά έκανε μήνυση και λίγο πριν την συνέλευση έγιναν συλλήψεις του απερχόμενου προέδρου και μελών του απερχόμενου Δ.Σ. της ΕΠΣΚ.

Να ελεγχθεί αν πράγματι ο απερχόμενος πρόεδρος ξυλοκοπήθηκε μέσα στο γραφείο του προέδρου του Επιμελητηρίου. Η εικόνα να συλλαμβάνει η αστυνομία τον πρόεδρο της ΕΠΣΚ λες και είναι κοινός εγκληματίας υπό το βλέμμα εκατοντάδων περίεργων που την έστησαν απέναντι από το ΕΒΕ και απολάμβαναν θέαμα, είναι τουλάχιστον απαράδεκτη.

Να ελεγχθεί αν η Γενική Συνέλευση με τον τρόπο που έγινε είναι νόμιμη και αρμόδια για το θέμα αυτό είναι η ΕΠΟ που θα πρέπει επιτέλους να ασχοληθεί σοβαρά με το ποδόσφαιρο και αν δεν μπορεί ή δεν θέλει να το κάνει η νυν διοίκηση, τότε υπάρχει η ΟΥΕΦΑ και η ΦΙΦΑ που θα πρέπει να μας διώξει από τις τάξεις της.

Μάθαμε ότι έγιναν εκλογές και εξελέγησαν νέα όργανα και ότι η νέα διοίκηση έστειλε κλειδαρά να αλλάξει τις κλειδαριές της ΕΠΣΚ. Αλήθεια, δεν έμαθαν όλοι αυτοί ότι οι αλλαγές των διοικήσεων γίνονται με πολιτισμένο τρόπο. Ότι τα γραφεία ενός νομικού προσώπου δεν ανήκουν ούτε στον πρόεδρο, ούτε στην διοίκηση, ούτε σε κανένα μέλος ξεχωριστά;

Έχουν γίνει καταγγελίες ότι στις εκλογές είχαν ορισθεί με πληρεξούσια να ψηφίσουν για λογαριασμό ομάδων, άτομα που δεν έχουν σχέση με την Καρδίτσα και ήρθαν εδώ μόνο για τις εκλογές. Αλήθεια, είναι δυνατόν να ισχύει ακόμη και σήμερα σε εκλογές έστω και σωματείων, ψήφος με εξουσιοδότηση. Όταν στην Αμερική ψηφίζουν από όλο τον κόσμο με επιστολή ψήφο που στέλνεται με το ταχυδρομείο, στην Καρδίτσα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου από το Μουζάκι, τα Καλογριανά ή την Μαραθέα, δεν μπορούν να παρευρεθούν στην συνέλευση και στέλνουν αντιπρόσωπο που είναι μόνιμος κάτοικος Αθηνών!

Πάμε τώρα στην Αστυνομία. Οι δύο πλευρές αλησμονήθηκαν. Τους καταζητούμενους της μιας η αστυνομία τους βρήκε. Τους άλλους όμως δεν μπόρεσε να τους βρει. Ιστοσελίδες της Αθήνας δημοσιεύουν φωτογραφίες με έναν εκ τους καταζητούμενους μετά από μήνυση του απερχόμενου πρόεδρου να βρίσκεται σε ποδοσφαιρικό αγώνα της super league στην Αθήνα στα επίσημα του σταδίου και μάλιστα να είναι περικυκλωμένος από αστυνομικούς. Αλήθεια, γιατί δεν έκανε κάποιος τον κόπο να τον συλλάβει; Επίσης, η αστυνομία της Καρδίτσας, όταν τις έγινε καταγγελία ότι κάποιος ξυλοκοπήθηκε στην συνέλευση της ΕΠΣΚ, δεν έπρεπε να βρίσκεται εκεί για να περιφρουρεί την κατάσταση;

Δηλώνω ξανά ότι δεν τάσσομαι ούτε με την μια ούτε με την άλλη πλευρά, αλλά δεν μπορώ να παραμείνω θεατής σε όσα συνέβησαν.

Καλώ την ΕΠΟ να πάρει άμεσα θέση επί του θέματος. Να καλέσει άμεσα τις δύο πλευρές στα πειθαρχικά τους όργανα και αφού εξετάσει όσα συνέβησαν να προβεί σε βαρύτατες τιμωρίες, ακόμη και αποκλεισμού ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.

Εν ανάγκη ας ορίσει για ένα χρονικό διάστημα ένα μεταβατικό συμβούλιο από πρόσωπα που δεν έχουν εμπλακεί σε αντιπαραθέσεις και μετά να γίνουν εκλογές με όλους τους τύπους. Με εκλέκτορες που θα ανακοινωθούν πολύ νωρίς για να έχουν αν κάποιος αποκλειστεί δικαίωμα ένστασης. Να κάνουν αυστηρό έλεγχο σε όσους επιθυμούν να πάρουν μέρος στις εκλογές, να ελεγχθούν τυχών κωλύματα και όχι αυτά να τα μαθαίνουμε δεξιά και αριστερά.

Αυτό που έκανε η ΟΥΕΦΑ με την ΕΠΟ που έστειλε τοποτηρητή, να κάνει στην ΕΠΣΚ η ΕΠΟ. Με όσα συνέβησαν, το τοπικό ποδόσφαιρο δεν πρόκειται να ηρεμήσει. Τα σωματεία έχουν χωρισθεί στα δύο και αυτό είναι ανεπίτρεπτο. Αύριο τα διοικητικά της ΕΠΣΚ είναι δυνατόν να δυναμιτίζουν και τους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Με ποια ασφάλεια ένας γονιός θα στείλει το παιδί να παίξει ποδόσφαιρο όταν ξέρει ότι ο αγώνας μπορεί ανά πάσα στιγμή να τιναχθεί στον αέρα; Αυτή η κατάσταση στο τοπικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να συνεχιστεί.