Γ’ Εθνική: Ισόβαθμοι, Σέλλανα και Ατρόμητος

  • Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019 11:58

Η ήττα των Σελλάνων στον Πιερικό με 2-0 και η νίκη στο τέλος του αγώνα του Ατρόμητου με 1-0 επί της Αταλάντης, έφερε τις δύο ομάδες του νομού μας ισόβαθμες με 16 βαθμούς, στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής.

Ο ΑΟ Σελλάνων δεν τα κατάφερε στην Κατερίνη γνωρίζοντας την ήττα (2-0) από τον πρωτοπόρο Πιερικό, για την 10η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Γ' Εθνικής.

Ο Πιερικός έδειξε καλά στοιχεία και προσπάθησε από την πρώτη στιγμή να περάσει το μήνυμα ότι αυτός είναι το αφεντικό, μιας και στόχος της ομάδας της Κατερίνης είναι η άνοδος. Έτσι, με την νέα του αυτή νίκη, πήρε διαφορά 6 βαθμών στον βαθμολογικό πίνακα από τους διώκτες του.

Με την σειρά του ο Α.Ο. Σελλάνων έδειξε και πάλι στοιχεία καλής ομάδας, αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει κάτι καλό.

Ο Πιερικός κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και ήταν ελάχιστες οι φορές που απειλήθηκε απο την ομάδα του Προαστίου.

Μόλις στο 6΄ο Σταυράκης θα απομακρύνει δυνατό σουτ του Μηλιώτη απο πλάγια δεξιά.

Χωρίς να βρούν στόχο πέρασαν και οι ευκαιρίες τόσο με την κεφαλιά του Σαχινίδη στο 16΄όσο και με το σουτ του Κριεμάντι που κόντραρε και πέρασε κόρνερ στο 28.

Στο 38΄ο Πιερικός θα ανοίξει το σκορ με τον Σαχινίδη. Ο σκόρερ της Κατερινιώτικης ομάδας θα εκμεταλλευτεί μια φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή της φιλοξενούμενης ομάδας μετά από κόρνερ του Παπαδόπουλου και αφού η μπάλα θα βρεί αρχικά στο οριζόντιο δοκάρι, στην επιστροφή της ο έμπειρος επιθετικός θα κάνει με κεφαλιά το 1-0 για την ομάδα του.

Στο 43΄ τα Σέλλανα έφτασαν ένα βήμα από την ισοφάριση, όταν σε σέντρα από δεξιά, θα πεταχτεί στην πορεία της μπάλας ο Γαρυφαλλόπουλος ο οποίος θα βρει τη μπάλα κι αυτή θα καταλήξει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Γουναρίδη.

Στο δεύτερο μέρος ο Πιερικός θα χάσει την πρώτη μεγάλη μεγάλη του ευκαιρία μετά απο 10΄λεπτά παιχνιδιού, όταν από πάσα του Μπενίσκου, ο Δεμηρτζόγλου θα βρεθεί απέναντι στον Σταυράκη και θα πλασάρει για να σώσει ο τερματοφύλακας της ομάδας του Προαστείου.

Στο 66΄ο Πιερικός θα πάρει πετύχει το 2-0 όταν μετά από το βολέ του Τακίδηη μπάλα θα περάσει στην περιοχή του Σταυράκη και πριν φτάσει στα χέρια του Καρδιτσιώτη τερματοφύλακα, θα μπει σφήνα ο έμπειρος Μπενίσκος και με όμορφο πλασέ θα κάνει το 2-0.

Στο 80΄αποβλήθηκε ο Τουλίκας με 2η κίτρινη για τον Πιερικό και στο 83΄θα δει και ο Αρχοντής την 2η κίτρινη από τον κύριο Τζουμαλάκη, με αποτέλεσμα οι δυο ομάδες να τελειώσουν με 10 παίκτες το παιχνίδι.

Στο 84΄σε σουτ προς την εστία του Σταυράκη, παρεμβάλλεται αμυντικός για να διώξει την μπάλα, η οποία όμως θα φύγει προς την εστία της ομάδας του, θα βρει στο οριζόντιο δοκάρι.

 Διαιτητής ήταν ο Τζουμαλάκης με βοηθούς τους Κουφό και Τσαχειλίδη

 Σέλλανα (Μπουρνάκας): Σταυράκης, Μετούσι, Καλφούντζος, Αρχοντής, Χάδιαρης, Λούγκος, Παπαγεωργίου, Τζάνης, Τζέκος, Μπιτέλης, Γαρυφαλλόπουλος.

 

 

Ήταν Ατρόμητος στον Παλαμά

Ο Ατρόμητος το απόγευμα της Κυριακής (24/11) υποδέχτηκε στον Παλαμά την Αταλάντη, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Γ' Εθνικής (3ος όμιλος).

Οι "πράσινοι" παίζοντας για ακόμη μια φορά εξαιρετική άμυνα, επιβλήθηκαν (1-0) της Αταλάντης κάνοντας αποφασιστικό βήμα για την παραμονή στην κατηγορία.

Το μοναδικό γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε ο Παναγιώτης Ζάγκος στο 87'.

 

Aτρόμητος Παλαμά (Τάκης Παραφέστας): Κούτσικος, Μπασιάκας, Ζάρρας (74' Αντωνίου Β.), Μπαντής, Οικονόμου Χρ., Κατσιγιάννης, Εκίζογλου, Bαγγελάκος, Λιάπης, Αλεξόπουλος (70' Ζάγκος Π.), Θεοχάρης (83' Οικονόμου Γ.).

 

Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής

 

ΓΣ Αλμυρού – ΑΣ Μετέωρα 1-2

(78’ Βουρδάκης – 54’ Περέιρα, 76’ Νικλητσιώτης)

 

Πιερικός – ΑΟ Σελλάνων 2-0

(38’ Σαχινίδης, 72’ Μπενίσκος)

 

Ηρακλής Λάρισας – Δίας Δίου 1-0

(53’ Ζαφειρίου)

 

Οικονόμος Τσαριτσάνης – ΑΟ Ποταμιάς 2-0

(58’ Μουλτσιάς, 90’+2 Τόλιος)

 

Θησέας Αγριάς – Διαγόρας Στεφανοβικείου 3-0

(20’ Βλάχος, 74’ Ιωαννίδης, 86’ Σιώμος)

 

Ατρόμητος Παλαμά – Αταλάντη 1-0

(87’ Ζάγγος)

 

Διγενής Νεοχωρίου – ΑΕ Καρίτσας 2-1

(35’ Γκαντιάς, 57’ Διβανές – 90’+1 Κόστα)

 

Η Βαθμολογία

 

Πιερικός 25

Θησέας Αγριάς 19

Ηρακλής Λάρισας 19

ΑΕ Καρίτσας 18

ΑΟ Σελλάνων 16

Ατρόμητος Παλαμά 16

Οικονόμος Τσαριτσάνης 14

Αταλάντη 13

ΓΣ Αλμυρού 11

Διγενής Νεοχωρίου 11

Δίας Δίου 10

ΑΣ Μετέωρα 10

Διαγόρας Στεφανοβικείου 7

ΑΟ Ποταμιάς 2

 

Η επόμενη (11η) αγωνιστική

 Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, 15:00

 ΑΣ Μετέωρα – ΑΟ Σελλάνων

 Δίας Δίου – ΓΣ Αλμυρού

 ΑΟ Ποταμιάς – Πιερικός

 Διαγόρας Στεφανοβικείου – Ηρακλής Λάρισας

 Αταλάντη – Οικονόμος Τσαριτσάνης

 ΑΕ Καρίτσας – Θησέας Αγριάς

 Ατρόμητος Παλαμά – Διγενής Νεοχωρίου