Άλλη κίνηση πολιτών της Καρδίτσας, έκανε την καταγγελία κατά της ΑΕΚ!!!

  • Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021 12:29

Γέμισε η Καρδίτσα κινήσεις πολιτών και φιλάθλων...

Μια «Κίνηση Πολιτών – Φιλάθλων Καρδίτσας», έκανε καταγγελία εναντίων της ΑΕΚ για παρέμβασή της στις εκλογές της ΕΠΣ Καρδίτσας.

Ο τ. Διαιτητής Ηλίας Χατζής και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καρδίτσας Αλέξης Σφήκας, απαντώντας σε δημοσίευμα, αναφέρουν ότι η κίνηση που αυτοί ίδρυσαν, λέγονταν, «Κίνηση πολιτών ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου νόμου Καρδίτσας».

Να που η Καρδίτσα και το ποδόσφαιρο της, μονοπωλούν και πάλι την επικαιρότητα πανελληνίως στο θέμα του ποδοσφαίρου και μάλιστα εν’ όψη των εκλογών της ΕΠΟ.

Συγκεκριμένα, η ΠΑΕ ΑΕΚ κλήθηκε στο δικαστικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας από μία καταγγελία των «Πολιτών Φιλάθλων Καρδίτσας» που αφορά τις εκλογές της τοπικής ΕΠΣ τον Ιούνιο του 2020.
Την Τρίτη στάλθηκε email στην ΠΑΕ ΑΕΚ από την Επιτροπή Δεοντολογίας στις 13:10, στο οποίο ενημέρωνε ότι άρχισε η διαδικασία διερεύνησης για την καταγγελία του Συλλόγου Ένωσης Πολιτών Φιλάθλων Καρδίτσας και στις 14:48 νέο email που ενημέρωσε ότι η διερεύνηση ολοκληρώθηκε και η καταγγελία παραπέμπεται στο Δικαστικό τμήμα της.

Ψάχνοντας στο αρχείο της εφημερίδα μας, θυμηθήκαμε ότι την περίοδο 2017-2019, είχε κάνει την εμφάνισή της στην Καρδίτσα μια κίνηση πολιτών και βρήκαμε και την ιδρυτική της διακήρυξη που είχε τότε δημοσιεύσει όλος ο τοπικός τύπος.

Παράλληλα, είδαν το φως της δημοσιότητας επιστολές της ΕΠΟ, αλλά και της ΕΠΣ Καρδίτσας ρος την ΑΕΚ που έλεγαν ότι δεν είναι η κίνηση αυτή αθλητικό σωματείο.

Εμείς, αναφέραμε ότι η «Κίνηση Πολιτών – Φιλάθλων Καρδίτσας», δεν είναι αθλητικό σωματείο, αλλά είναι υπαρκτό και μάλιστα κάναμε αναφορά και στις υπογραφές της συντονιστικής επιτροπής της κίνησης που υπέγραφαν και οι κ.κ. Γεώργιος Κρανής, Αλέξης Σφήκας και Ηλίας Χατζής.

Ο νυν πρόεδρος της ΕΠΣ Καρδίτσας Αλέξης Σφήκας και ο Γ.Γ. Γεώργιος Κρανής, σε ερώτημα της ΑΕΚ, απάντησαν επίσημα ότι “στο μητρώο της ΕΠΣ Καρδίτσας δεν υπάρχει κανένας σύλλογος με αυτή την επωνυμία, ούτε αντίστοιχη εγγραφή στο μητρώο σωματείων της ΓΓΑ, ούτε στην Καρδίτσα δραστηριοποιείται σύλλογος με αυτήν την ονομασία και με γνωστά στην πόλη πρόσωπα”.

Αναρωτώντας η εφημερίδα μας, πως οι δύο παραπάνω κύριοι, δηλώνουν ότι δεν υπάρχει τέτοιο σωματείο, όταν οι ίδιοι είναι ιδρυτικά τους μέλη;

 

Πώς απαντούν στο δημοσίευμα οι Χατζής, Σφήκας και Κρανής

Ο πρώην Εκτελεστικός Γραμματέας Ηλίας Χατζής σχολίασε το εν λόγω δημοσίευμα στο facebook της εφημερίδας ως εξής: “Κε Γιώργο επειδή η ανάρτηση σου με αφορά, αφού ήμουνα Πρωτεργάτης, αυτής της κίνησης που αναφέρεις (με σωστές ημερομηνίες προ εκλογών του 2019), θα ήθελα να αποκαταστήσεις την πραγματικότητα, αφού θέλω να πιστεύω ότι όχι ηθελημένα, παρέλειψες τον πραγματικό τίτλο της τότε κίνησης μας που ήταν “Κίνηση πολιτών ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου νόμου Καρδίτσας”.

Όπως αντιλαμβάνεσαι καμία σχέση δεν έχει η τότε κίνηση μας, με αυτή που αναφέρεται , στην ανώνυμη καταγγελία που είδε το φως της δημοσιότητας και πήγε στην ΕΠΟ και στην εισαγγελία Καρδίτσας.

Επίσης γνωρίζεις, ότι η κίνηση μας αρθρογραφούσε επώνυμα, καταγγέλλοντας τα σημεία και τέρατα τον τότε διοικούντων του τοπικού ποδοσφαίρου. Αυτοί οι ανώνυμοι κοινοί συκοφάντες, έκλεψαν δύο λέξεις από τον τίτλο της κίνησης μας, τις χρησιμοποίησαν, προσπαθώντας να διασπείρουν ζιζάνια και διχασμό σε αυτούς που σήμερα διοικούν.

Κε Γιώργο έχουν γνώση οι φύλακες και όλοι γνωρίζουν ποιοι βρίσκονται πίσω από την καταγγελία. Τα “γκρουπούσκουλα” του παρελθόντος έκαναν ξανά την εμφάνιση τους.”Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καρδίτσας, Αλ. Σφήκας, σχολίασε: “Η διαστρέβλωση των ειδήσεων δεν τιμά το όνομα της εφημερίδας!!!”.

 

Γεμίσαμε κινήσεις πολιτών και φιλάθλων

Το ερώτημα λοιπόν είναι το εξής: Η Καρδίτσα και οι άνθρωποι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, απασχολούν την κοινή γνώμη πανελληνίως με κινήσεις πολιτών και φιλάθλων.

Μέχρι τώρα έκαναν δύο την εμφάνισή τους. Αλήθεια, έχει καμία από αυτές νομική υπόσταση;

Η πρώτη, ξεκίνησε να δραστηριοποιείται το 2017 και σταμάτησε την δραστηριότητά της και τις παρεμβάσεις της το 2019 όταν είχε επιτευχθεί ο στόχος που ήταν να γίνει αλλαγή στην διοίκηση της ΕΠΣΚ.

Άραγε, απέκτησε ποτέ νομική υπόσταση; Αυτό είναι κάτι που δεν γνωρίζουμε.

Το 2020, όπως είδαμε έκανε την εμφάνιση της και άλλη κίνηση με παρόμοιο όνομα, κάτι που μας παραπλάνησε και νομίσαμε ότι ήταν η ίδια με αυτήν του 2017.

Το θέμα είναι ότι για μια ακόμη φορά η Καρδίτσα πρωταγωνιστεί αρνητικά στην επικαιρότητα, όπως έγινε και στις εκλογές που είχαμε φτάσει στο σημείο να υποστεί ξυλοδαρμό ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣΚ, ενώ εκφοβισμό υπέστη εντός της αίθουσας της Γενικής Συνέλευσης από άγνωστο στην Καρδίτσα άτομο – γνωστό σε εμάς όμως – επειδή τολμήσαμε να υπερασπιστούμε μια γυναίκα σύνεδρο που τις την έπεσαν κάποιοι γνωστοί – άγνωστοι, διότι είχε αντίθετη άποψη και πήγε να την εκφράσει.

Η υπόθεση αυτή εκκρεμεί ακόμη στα δικαστήρια.

Στην πορεία, είχαμε την παραίτηση του επικεφαλής της παράταξης που ανέλαβε την διοίκησης της ΕΠΣΚ, Χρήστου Σκάρλου, ενώ είχαμε και αλλαγή του Ηλία Χατζή από υπεύθυνος διαιτησίας.

Η Ε.Ε της ΕΠΣ Καρδίτσας στη συνεδρίαση της 3/2/2019 εξέλεξε τους προέδρους των Επιτροπών και ανακοίνωσε ότι ο κ. Χατζή εκλέχτηκε υπεύθυνο διαιτησίας. Σήμερα εμφανίζεται ως μέλος της επιτροπής στατιστικής και ανάπτυξης του ποδοσφαίρου με πρόεδρο τον Βάϊο Καραγιάννη.

Τους λόγους αυτών των αλλαγών, δεν τους μάθαμε ποτέ.

#pgnews

#ΘΕΣΣΑΛΙΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ