Αυστρία: Ρινόκερος σκότωσε 33χρονη εργαζόμενη στον ζωολογικό κήπο του Σάλτσμπουργκ

  • Κατηγορία: ΚΟΣΜΟΣ
  • Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2023 13:55

Τραγικό θάνατο βρήκε μια εργαζόμενη το πρωί στο ζωολογικό κήπο του Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας από την επίθεση ρινόκερου, ο οποίος τραυμάτισε σοβαρά και τον συνάδελφο σύζυγό της, όταν προσπάθησε απεγνωσμένα να σώσει τη γυναίκα του.

Η άτυχη 33χρονη πιστεύεται ότι προσπαθούσε την ώρα εκείνη να ρίξει εντομοαπωθητικό όταν δέχτηκε την επίθεση του βάρους 1.3 τόνων ρινόκερου στον ζωολογικό κήπο Χέλμπρουν.

Για «άγνωστους λόγους» επιτέθηκε ο ρινόκερος στην 33χρονη

Η αστυνομία του Σάλτσμπουργκ ανέφερε ότι η γυναίκα βρισκόταν μέσα στο χώρο για τους ρινόκερους, όταν δέχθηκε «για άγνωστους ακόμη λόγους» την επίθεση. «Η γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της στο σημείο», στις 07:04 το πρωί τοπική ώρα, ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ο ίδιος ρινόκερος επιτέθηκε και στον 34χρονο σύζυγο της εργαζόμενης και συνάδελφό της, όταν προσπάθησε να τον τρομάξει για να απομακρυνθεί. Διακομίστηκε σε νοσοκομείο, αλλά η ζωή του δεν κινδυνεύει, σύμφωνα με αυστριακά ΜΜΕ.

Ο ζωολογικός κήπος ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει κλειστός σήμερα Τρίτη.

Η επίθεση σημειώθηκε το πρωί, κατά το τάισμα των ζώων και την επάλειψή τους με εντομοαπωθητικά. Δεν ξέρουμε πώς ακριβώς συνέβη», δήλωσε η Σαμπίνε Γκρέμπνερ, διευθύντρια του ζωολογικού κήπου σε συνέντευξη τύπου, προσθέτοντας ότι το θύμα έφερε τραύματα στο στήθος από την επίθεση του ρινόκερου.

Η εργαζόμενη, γερμανικής καταγωγής από τη Βαυαρία, ήταν πολύ έμπειρη και είχε ειδικότητα στη φροντίδα ρινόκερων, ενώ ο άνδρας της είχε αναλάβει τη σίτισή τους.

Ο ρινόκερος που επιτέθηκε στη γυναίκα ήταν θηλυκός, ονόματι Γιέτι, είπε η Γκρέμπνερ σημειώνοντας ότι όλοι οι ρινόκεροι του ζωολογικού κήπου βρίσκονται εδώ και πολύ καιρό εκεί και ποτέ δεν είχαν προβλήματα μαζί τους. Ο ζωολογικός κήπος του Σάλτσουμπουργκ, που βρίσκεται στους κήπους των ανακτόρων Χέλμπρουν, φιλοξενεί 1.500 ζώα και τον επισκέπτονται πάνω από 400.000 άτομα ετησίως.