Όλγα Γκορτζή – Υποψ. Περιφερειακή Σύμβουλος Ν. Καρδίτσας : Θεσσαλία – Η επόμενη μέρα

Γράφτηκε από τον/την Alithianews.gr Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2023 10:19

H νέα μας «κανονικότητα», η οποία αποτυπώνεται με τα χαρακτηριστικά ενός μεταβαλλόμενου κλίματος με τα ακραία καιρικά φαινόμενα των οποίων η ένταση και συχνότητα ξεπερνά τις ικανότητες των προγνωστικών μοντέλων, γίνεται πλέον συνείδηση των Θεσσαλών.

Η επόμενη μέρα επιτάσσει άμεσα τη στήριξη των κλιματικών μεταναστών και όλων των πληγέντων με δίκαιες αποζημιώσεις, την κρατική αρωγή σε επιχειρηματίες, αγρότες και κτηνοτρόφους για την προοδευτική ανάκτηση του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου, την επαγρύπνηση για τα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας, την προστασία και αποκατάσταση των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και των οικοσυστημάτων γλυκών υδάτων (η οποία καθίσταται αναγκαία με τις αυξανόμενες πιέσεις που υφίστανται οι υδάτινοι πόροι), την εξεύρεση λύσεων για τη βιώσιμη διαχείριση και αποκατάσταση των εδαφών σε αγροτικές και αστικές περιοχές (απορρύπανση και την αναγέννηση του εδάφους), την υιοθέτηση νέων καλλιεργειών και παραγωγή προϊόντων με χαρακτηριστικά ποιότητας και προστιθέμενη αξία, την ουσιαστική επανεκκίνηση όλων των Εκπαιδευτικών βαθμίδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Παράλληλα θα πρέπει η ανθεκτικότητα κρίσιμων υποδομών και ο ανασχεδιασμός τους να αποτελέσουν προτεραιότητα για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας.

Η επόμενη μέρα απαιτεί ετοιμότητα, αποφασιστικότητα, εμπειρία και επιστημονική εγκυρότητα και ορθολογισμό για την ολοκλήρωση και άμεση εφαρμογή ρεαλιστικού σχεδίου ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας.

Οι εκλογές της Κυριακής για την τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν καθοριστική σημασία για την αποτελεσματικότητα των κρατικών παρεμβάσεων, την ανασυνταξη του αγροτικού τομέα, την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας, την απόσβεση των κραδασμών σε κοινωνικοοικονομικό επίπεδο, οι οποίες έχουν προκληθεί από τις πρόσφατες καταστροφές.

Συντάσσομαι στο συνδυασμό «Συμμαχία υπέρ των Πολιτών» με την πίστη σε μια κοινή προσπάθεια με βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα αποτελέσματα και παρεμβάσεις σε κρίσιμους τομείς της ζωής και της ανάπτυξης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. "Την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενος'' ιδιαίτερο όραμά μου να γίνουν οι πόλεις της Θεσσαλίας κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις και να διασφαλιστεί ότι θα λειτουργούν επίσης ως κόμβοι πειραματισμού και καινοτομίας για όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πόλεις για την επιτάχυνση κλιματικά ουδέτερων λύσεων.

Ζητώ να συνεισφέρω ενεργά στην προσπάθεια για την ανάταξη του τόπου μας, μακριά από στρεβλώσεις και λάθη του παρελθόντος, με ορίζοντα την ανάπτυξη, την αντιμετώπιση των ανισοτήτων, την ευημερία και την συμβολή στην επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του Θεσσαλικού κάμπου.

Σας ζητάω να είστε σύμμαχοι σε αυτή τη προσπάθεια!

Δρ. Όλγα Γκορτζή

Χημικός, MSc, Phd

Καθηγήτρια Γεωπονικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

τ. Πρόεδρος Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας Καρδίτσας

Διευθύντρια Εργαστηρίου Ποιοτικού Ελέγχου Τροφίμων Τμήματος ΓΦΠΑΠ

Τηλέφωνο:24410-21970