Μελίνα Μπαζή – Απολογισμός τετραετίας της Προέδρου της κοινότητας Σταυρού

Γράφτηκε από τον/την Alithianews.gr Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2023 21:29

Απολογισμός 4ετιας της προέδρου του Σταυρού κσι υποψήφιος Δημοτικής Συμβούλου Μελίνας Μπαζή

1. Καθαρισμός εσωτερικά και εξωτερικά του Κοινοτικού Γραφείου, καθιστώντας το λειτουργικό.

2. Συστηματική περιποίηση και καθαριότητα, που περιελάμβαναν εργασίες κοπής πρασίνου, κλαδέματα, διαμόρφωση θάμνων, μάζεμα σκουπιδιών, πλύσιμο με υδροφόρα στο κέντρο του χωριού, από το τμήμα Πρασίνου και Καθαριότητας.

3. Εργασίες κλαδέματος πολύ ψηλών δέντρων είτε με καλαθοφόρο όχημα από το τμήμα Πρασίνου είτε μέσω εργολαβίας.

4. Συστηματική απομάκρυνση των κλαδιών σε περιόδους κλαδέματος με τη δαγκάνα του Δήμου, από το τμήμα Καθαριότητας.

5. Αποψίλωση και καθαρισμούς δρόμων από χόρτα.

6. Καθαρισμός και απομάκρυνση μπαζών από σημεία εντός και περιμετρικά του οικισμού, τα οποία είχαν μετατραπεί σε μπαζότοποι.

7. Ισοπέδωση ανισόπεδων τμημάτων περιφέρειας της Κοινότητας, προκειμένου να διευκολύνεται η διαδικασία κοπής των χόρτων.

8. Καθαρισμός, διάνοιξη, διαμόρφωση αγροτικών δρόμων και δρόμων εντός του οικισμού και επίστρωση υλικού.

9. Εργασίες ασφαλτόστρωσης σε δρόμο εντός του οικισμού και στο πλαίσιο αυτών των εργασιών κλείσαμε χρόνιες και μεγάλες λακκούβες και διορθώσαμε προβληματικά σημεία στους δρόμους, τα οποία εγκυμονούσαν κινδύνους.

10. Συστηματικός καθαρισμός φρεάτων ομβρίων υδάτων από τη Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

11. Αποκατάσταση χρόνιων κακοτεχνιών από τη Δ.Ε.Υ.Α.Κ  σε φρεάτια υδροσυλλογής.

12. Τοποθετήθηκε μια όμορφη μαντεμένια βρύση εξωτερικού χώρου στην πλατεία, από την Τεχνική Υπηρεσία.

13. Διαμορφώθηκε το συντριβάνι σε έναν όμορφο ανθόκηπο(είχε μετατραπεί σε χώρο ρίψης σκουπιδιών και οι διαδικασίες για να λειτουργήσει στην κανονική του μορφή ήταν δύσκολες).

14. Εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης στο Μνημείο των πεσόντων Ηρώων, από την Τεχνική Υπηρεσία.

15. Έγιναν λειτουργικοί οι ήδη υπάρχοντες κάδοι με βάψιμο και προσθήκη καλαθιών.

16. Εργασίες βαψίματος στα υπάρχοντα παγκάκια, στις κολώνες φωτισμού, στο κιόσκι και στις γλάστρες, όπου φυτεύονται εποχιακά λουλούδια.

17. Ενίσχυση του φωτισμού στο κέντρο του χωριού με τοποθέτηση προβολέων και αναμένουμε την αντικατάσταση των φωτιστικών με LED(πλατεία-χώρο πρασίνου στην εκκλησία-πάρκο).

18. Αντικαταστάθηκαν παλιά παγκάκια(πολλών ετών και χαλασμένα) με καινούργια, από την Τεχνική Υηρεσία.

19. Έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για την απομάκρυνση του κουβουκλίου του περιπτέρου, το οποίο δεν είναι πλέον λειτουργικό εδώ και αρκετά χρόνια.

20. Έγινε λειτουργικός και ο μεγάλος πίνακας ανακοινώσεων στην πλατεία.

21. Αντικατάσταση της στέγης στο Δημοτικό Σχολείο Σταυρού, στα πλαίσια των εργασιών συντήρησης σχολικών κτιρίων.

22. Αντικατάσταση κουφωμάτων στο Δημοτικό Σχολείο Σταυρού, στα πλαίσια των εργασιών συντήρησης σχολικών κτιρίων.

23. Εργασίες συντήρησης και βαψίματος σε αίθουσες του Δημοτικού Σχολείου και εξωτερικά στο Νηπιαγωγείο.

24. Τοποθετήθηκαν πινακίδες σήμανσης και διαμορφώθηκαν διαγραμμίσεις διαβάσεων στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Σταυρού, από την Τεχνική Υπηρεσία.

25. Εργασίες βαψίματος και συντήρησης στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου και της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου.

26. Τοποθετήθηκαν φωτιστικά LED σε όλη την κοινότητα. Μέχρι και την τοποθέτηση των φωτιστικών LED, γινότανε πολύ τακτική συντήρηση του δημοτικού φωτισμού, καθώς και κάθε ηλεκτρολογική εργασία(από Δήμο ή ΔΕΔΔΗΕ), διατηρώντας φωτισμένη την κάθε γειτονιά της Κοινότητας.

27. Παρεμβάσεις σε υδραυλικά ζητήματα.

28. Πραγματοποιούνταν ψεκασμοί(Δήμος και Περιφέρεια) για την αντιμετώπιση κουνουπιών και άλλων εντόμων.

29. Φύτευση φυσικού έλατου περίπου 3μ. στο πάρκο και δεντροφύτευση μέσω προγράμματος από το Τμήμα Πρασίνου στο προπονητήριο της Αναγέννησης "ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΖΗΣ".

30. Δωρεάν λήψη TEST ΠΑΠ υπό την αιγίδα του Κέντρου Υγείας Σοφάδων.

31. Τοποθετήθηκαν προστατευτικά κάγκελα λόγω στενότητας και επικινδυνότητας του γεφυριού στο κανάλι κατά μήκος του δρόμου προς Άγιο Θεόδωρο και στο σταυροδρόμι πριν την Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου.

32. Συστηματικός καθαρισμός του αποστραγγιστικού καναλιού, κατά μήκος του δρόμου προς Άγιο Θεόδωρο και πριν το εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου.

33. Καθαρισμός του αποστραγγιστικού καναλιού στα ανατολικά και ακριβώς πίσω από τον οικισμό.

34. Καθαρισμός του αποστραγγιστικού καναλιού στο βορειοανατολικό άκρο του οικισμού(πίσω από τα προκάτ INTER HAUS και το πρατήριο καυσίμων) από τον Τ.Ο.Ε.Β ΤΑΥΡΩΠΟΥ.

35. Καθαρισμός στο αποστραγγιστικό κανάλι, στα ανατολικά και στο ύψος του καταστήματος CITY, από τον Τ.Ο.Ε.Β ΤΑΥΡΩΠΟΥ.

36. Καθαρισμός στο αποστραγγιστικό κανάλι στα δυτικά και στο ύψος του καταστήματος ΚΑΡΑΛΕΞΗΣ, από τον Τ.Ο.Ε.Β ΤΑΥΡΩΠΟΥ.

37. Καθαρισμός στο αποστραγγιστικό κανάλι στα νότια και κατά μήμος της σιδηροδρομικής γραμμής, περίπου 2,5Km από την Π.Ε.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ.

38. Καθαρισμός στο αποστραγγιστικό κανάλι, περίπου 1,5km, στον δρόμο του Σταυρού προς Πτελοπούλα.

39. Καθαρισμός στο τεχνικό άρδευσης με συγκρότημα θυροφραγμάτων στον ποταμό Καλέντζη(απομάκρυνση μεγάλου όγκου κορμών, απορριμμάτων και φερτών υλικών και αποκατάσταση των πρανών) από την Π.Ε.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ.

40. Αντικατάσταση των σωληνωτών με ενισχυμένα σωληνωτά, κατά μήκος του κεντρικού αγροτικού δρόμου(παράλληλο με σιδηροδρομική γραμμή) περίπου 2,5 km, καθώς ο δρόμος υπέστη αρκετές φθορές από τον ΙΑΝΟ.

41. Αποκατάσταση των αναχωμάτων και των τομών, που δημιουργήθηκαν στην περιοχή της Κοινότητας Σταυρού από τον ΙΑΝΟ, από την Π.Ε.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ.

42. Αποκατάσταση ενός μεγάλου κομματιού δρόμου, που υποχώρησε πριν τη γέφυρα, στον δρόμο για Πτελοπούλα, εξαιτίας του ΙΑΝΟΥ.

43. Αντικαταστάθηκαν τα σωληνωτά σε 8 τεχνικά, περιμετρικά του οικισμού(δυτικά-νότια-ανατολικά), τα οποία ήταν σπασμένα και βουλωμένα.

44. Με την έναρξη της αρδευτικής περιόδου, στις 10/05/2020, έγινε συντήρηση και αποκατάσταση όλων των φθορών στο αντλιοστάσιο(Υ-12) της Κοινότητας Σταυρού.

45. Αποξήλωση και συντήρηση των δυο ηλεκτροκινητήρων ισχύος 125HP και 75HP(αλλαγή λαδιών, ρουλεμάν και στέγνωμα των τυλιγμάτων), διότι καταπατήθηκαν ολοκληρωτικά από το νερό, με το πέρασμα του ΙΑΝΟΥ.

46. Αντικατάσταση του ηλεκτροκινητήρα ισχύος 125HP με καινούργιο.

47. Αντικατάσταση των δυο ηλεκτρικών πινάκων ισχύος 125HP και 75HP, διότι έπαθαν ολοκληρωτική βλάβη με το πέρασμα του ΙΑΝΟΥ.

48. Αντικαταστάθηκαν 6 παρόχθια( Υ-20, Υ-28, Υ-29, Υ-30, Υ-32, Υ-34) μετά την ολοκληρωτική βλάβη με το πέρασμα του ΙΑΝΟΥ.

49. Διαμόρφωση και διάνοιξη αγροτικών δρόμων/ Ρίψη υλικού στους αγροτικούς δρόμους/ Κοπή χόρτων και κλαδιών δέντρων, καθαρίζοντας και ανοίγοντας αγροτικούς δρόμους/Καθαρισμοί αποστραγγιστικών καναλιών, από τον Τ.Ο.Ε.Β ΤΑΥΡΩΠΟΥ.

50. Αντικαταστάθηκαν από εργολάβο του ΔΕΔΔΗΕ και του ΟΤΕ ξύλινες κολώνες, οι οποίες είτε δεν ήταν σταθερές είτε αναπτύχθηκαν επάνω τους αναρριχώμενα φυτά.

51. Εργασίες κλαδέματος από τον ΔΕΔΔΗΕ σε δέντρα, τα οποία εφάπτονταν ή βρίσκονταν κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια.

52. Αντιμετωπίσαμε αποτελεσματικά την κακοκαιρία ΜΗΔΕΙΑ στις 14/02/2021, με άμεσο και αποτελεσματικό αποχιονισμό της Κοινότητας, με άμεσο καθαρισμό κεντρικών σημείων και των προαύλιων χώρων και με άμεση απομάκρυνση σπασμένων και επικίνδυνων κλαδιών.

53. Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Καρδίτσας, απολαύσαμε παραστάσεις Καραγκιόζη και θεατρικές παραστάσεις.

54. Χριστουγεννιάτικος στολισμός της Κοινότητας και διοργάνωση χριστουγεννιάτικης γιορτής.

55. Οι Λαζαρίνες του χωριού και βράβευση της καλύτερης καλάθας στο Κοινοτικό Γραφείο.

56. Το μοιρολόι της Παναγίας από τα αγόρια του χωριού στο Κοινοτικό Γραφείο.

57. Διανομή φρούτων και τροφίμων μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου.

58. Στον υδατόπυργο της Κοινότητας, τοποθετήθηκε σύστημα τηλεμετρίας από τη Δ.Ε.Υ.Α.Κ, έγινε έλεγχος του ηλεκτρολογικού πίνακα από τον ΔΕΔΔΗΕ και καθαρισμός από τον Σύνδεσμο Ύδρευσης.

59. Αίτημα από την Διεύθυνση Κοινωφελών περιουσιών της Αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας προς τον εκτελεστή της διαθήκης για υποβολή οριστικής λογοδοσίας και σχεδίου Οργανισμού διοίκησης και διαχείρισης του κοινωφελούς ιδρύματος με την επωνυμία " Ίδρυμα Νικόλαος Κ. Δεληγιάννης" και τη συνεπακόλουθη έγκριση σύστασής του.

60. Εργασίες μέσω της ΣΑΤΑ στο αποστραγγιστικό σύστημα της Κοινότητας.

61. Ασφαλτόστρωση σε αγροτικό δρόμο της Κοινότητας(500,00μ.μ.), που εξυπηρετεί κτηνοτροφικές μονάδες και γεωργική γη.

62. Σε εξέλιξη έργο από την Π.Ε.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, που αφορά την αποκατάσταση ζημιών από την πλημμύρα του Ιαν.2018(ΘΗΣΕΑΣ) και περιλαμβάνει 16χιλ. αγροτική οδοποία και

17 χιλ. καθαρισμοί στραγγιστικών τάφρων.

Ήτανε μια θητεία γεμάτη, στη διάρκεια της οποίας κλήθηκα να αντιμετωπίσω από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σοβαρά ζητήματα!

Αποκόμισα ένα σωρό εμπειρίες και ένιωσα ποικίλα συναισθήματα, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι αξίζει να παραμένεις και να δημιουργείς στον τόπο σου και να προσπαθείς ακόμη και με τα διαθέσιμα εργαλεία για ένα καλύτερο μέλλον, αποδεικνύοντας έτσι περίτρανα ότι επιτελείς έργο με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα!!

Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς για τη συνεργασία μας, στη διάρκεια αυτών των τεσσάρων χρόνων.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΜΠΑΖΗ ΜΕΛΙΝΑ