Άγιος Παντελεήμονας: Συνελήφθη αλλοδαπός που μπήκε σε εκκλησία κρατώντας μαχαίρι και φώναζε «Αλλάχου Ακμπάρ»

  • Κατηγορία: ΕΛΛΑΔΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2023 09:35

Ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες της ΟΠΚΕ τον πλησίασαν, ο αλλοδαπός τους αντιλήφθηκε και άρχισε να φωνάζει «ALLAHU AKBAR».

«Είχε μπει παράνομα στη χώρα και είχε υποβάλει αίτηση για άσυλο το τελευταίο διάστημα» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης

Στα χέρια των εκπαιδευμένων ανδρών της ΟΠΚΕ, έπεσε αλλοδαπός, ο οποίος εισέβαλε λίγο πριν τις 8 το βράδυ της Πέμπτης (19/10) σε εκκλησία στον Άγιο Παντελεήμονα, κουβαλώντας στο σακίδιο του ένα τεράστιο μαχαίρι.

Μάλιστα μπαίνοντας, έπεσε κάτω και άρχισε να προσεύχεται με αποτέλεσμα να μην αντιληφθεί καν τους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, οι οποίοι ειδοποιήθηκαν για ύποπτο άνδρα που είχε εισέλθει εντός, με σακίδιο και συμπεριφερόταν ύποπτα.

Μόλις οι ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες της ΟΠΚΕ τον πλησίασαν, ο αλλοδαπός τους αντιλήφθηκε και άρχισε να φωνάζει «ALLAHU AKBAR» ενώ αντιστεκόταν σθεναρά, στην προσπάθεια να τον ελέγξουν, χωρίς όμως επιτυχία. Οι άνδρες της ΟΠΚΕ, πριν προλάβει να αντιδράσει, κατάφεραν να του περάσουν χειροπέδες.

Από τον έλεγχο που έκαναν πάνω του, βρήκαν και κατέσχεσαν ένα τεράστιο μαχαίρι ενώ ο αλλοδαπός οδηγήθηκε στο τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα.

Η μαρτυρία του νεωκόρου της εκκλησίας…

«Έφυγε ο κόσμος και του λέω "βγες έξω γιατί πρέπει να κλείσει ο ναός". Τότε αυτός ανέβηκε στο ψαλτήρι, πήρε τα βιβλία, γονάτισε και διάβασε το Κοράνι και άρχισε να φωνάζει "Allahu Akbar" και αναγκάστηκα να πάρω το 100 τηλέφωνο» είπε ο νεωκόρος στον ΣΚΑΪ.

Όπως είπε ο νεωκόρος το μαχαίρι ο Σύρος το είχε στο σακβουαγιάζ που είχε μαζί του.

«Πρώτη φορά τον βλέπω. Ήταν δύο μήνες στην Ελλάδα. Δεν ήταν επιθετικός, ήταν νευρικός» πρόσθεσε ο νεωκόρος του ναού ενώ ερωτηθείς για το τι έλεγε ο Σύρος στους αστυνομικούς που τον προσήγαγαν είπε ότι «δεν μιλούσε, έλεγε μόνο "Allahu Akbar"»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργο Καλλιακμάνη,  «από ό,τι φαίνεται (σ.σ. ο Σύρος) έχει κάποιο θέμα ψυχολογικό, την υπόθεση χειρίζεται η Κρατική Ασφάλεια»

Πηγή: protothema.gr