Βρήκαν πνιγμένο το μωράκι τους μέσα στα νερά του πλημμυρισμένου σπιτιού

  • Κατηγορία: ΕΛΛΑΔΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020 15:25

Συγκλονίζει η είδηση του πνιγμένου βρέφους στην Εύβοια από τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή αφήνοντας πίσω τους τουλάχιστον 5 νεκρούς.

Το ορμητικό νερό έσπασε τα τζάμια, και στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν άνοιξαν την πόρτα, με τον χείμαρρο να εισβάλει με δύναμη. Όπως λέγεται, το νερό πήρε το 8 μηνών μωράκι από τα χέρια της μητέρας, με τους γονείς του να το χάνουν. 

Δυστυχώς απεγκλωβίστηκε αργότερα από τους πυροσβέστες, ωστόσο ήταν ήδη αργά, ζώντας αυτό που κανένας γονιός δεν θέλει ποτέ να ζήσει.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ιδιαίτερα στα Ψαχνά και στα Πολιτικά το μεγαλύτερο μέρος των σπιτιών έχουν πλημμυρίσει και οι προσπάθειες απεγκλωβισμού συνεχίζονται, μέσα από νερά και λάσπες, ενώ μετά τις 8 το πρωί άρχισε σιγά-σιγά να πέφτει η ένταση της βροχής και το κύμα μετακινήθηκε περισσότερο νότια.

Στα Πολιτικά και στα Ψαχνά αλλά και στην ευρύτερη περιοχή όπως τα χωριά Στενή, Πούρνος, Καμπιά κ.ά. έχουν υπάρξει τεράστιες ζημιές και σε σπίτια και σε υποδομές αλλά και στο οδικό δίκτυο. Το μόνο θετικό σημάδι είναι ότι έχει σταματήσει βροχή.

Ήδη χωματουργικά μηχανήματα εργάζονται στο κεντρικό δρόμο προς τα Πολιτικά για να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία.