ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: ΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

  • Κατηγορία: ΕΛΛΑΔΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020 19:57

Μόλις χθες οι ελληνικές τράπεζες έλαβαν το ΄΄πράσινο φως’’ για να επεκτείνουν τις αναστολές πληρωμής των δόσεων δανείων και να εντάξουν νέα δάνεια, όπως είχαν ζητήσει από την αρμόδια ευρωπαϊκή αρχή (ΕΒΑ).

Ελπίζουμε να μην το ανακοινώσει σήμερα ο κ. Σταϊκούρας ως δική του πρωτοβουλία, όπως έκανε τον Απρίλιο, ενώ ήταν (και τότε) αίτημα των τραπεζών για να βελτιώσουν τις προβλέψεις τους ενόψει του νέου κύματος ‘’κόκκινων’’ δανείων.

Ελπίζουμε να μην το ανακοινώσει ούτε ο κ. Μητσοτάκης ως δική του απόφαση, όπως έκανε στη ΔΕΘ για την αναστολή πλειστηριασμών σε ευάλωτους δανειολήπτες, ενώ είχε ήδη εξαγγελθεί την προηγούμενη ως πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Τα κρίσιμα ερωτήματα για τους δανειολήπτες παραμένουν αναπάντητα:

  • Θα φέρει ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή διάταξη για την αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, όπως υποσχέθηκε στις 13 Νοεμβρίου στη Βουλή κατά τη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών;
  • Θα παγώσει την εφαρμογή του πτωχευτικού κώδικα τουλάχιστον ως τις 30 Απριλίου, όπως ζήτησε το Κίνημα Αλλαγής;
  • Θα επιτρέψει στους δανειολήπτες του Ν.3869/10 να δικαστούν χωρίς να χρειάζεται να τρέχουν εν μέσω lockdown για να συλλέξουν τα απαραίτητα έγγραφα για να σώσουν το σπίτι τους;

Θα περιμένουμε τις απαντήσεις και-κυρίως- θα επιμείνουμε να ρωτάμε.