Μου άρεσε και το απόλαυσα…

Γράφει ο Γιώργος Αμβροσίου

 Η εβδομάδα που έφυγε, ήταν στην κυριολεξία απολαυστική για εμένα προσωπικά. Η αποκάλυψη της εφημερίδας ΑΛΗΘΕΙΑ και η δική μου προσωπικά, συγκλονιστικών λεπτομερειών του μεγάλου σκανδάλου με τους πλαστούς εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας Παλαμά, ήταν κάτι που έκανε τον γύρω της Ελλάδας, πολλές – πολλές φορές.

 

Αποδείχθηκε ότι τελικά το σκάνδαλο αυτό είχε απλώσει το πλοκάμια του μέχρι την Κοζάνη, την Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, την Αθήνα και ποιος ξέρει μέχρι που αλλού. Η αποκάλυψη του σκανδάλου, άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου και έτσι φτάσαμε στο σημείο να ελέγχονται πλέον και όσοι υγειονομικοί έχουν προσκομίσει πιστοποιητικά νόσησης και αν αυτά είναι αληθινά.

 

Οι αποκαλύψεις, προκάλεσαν νέα νομοθετική ρύθμιση από του Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη που καθορίζει πολύ αυστηρά πρόστιμα για όσους εμπλέκονται σε πλαστούς εμβολιασμούς είτε βοηθάνε να γίνουν, είτε είναι οι λήπτες των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού.

 

Την υπόθεση του Κ.Υ. Παλαμά, ανέλαβε η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομία με σκοπό να διαλευκάνει σε βάθος την υπόθεση. Θα ανοίξει ακόμη και τους τραπεζικούς λογαριασμούς της διοικητικής υπαλλήλου που πρωταγωνίστησε στο σκάνδαλο για να δει αν έχει πάρει χρήματα για αυτή της την ενέργεια.

 

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, έστειλε επείγουσα εντολή στους εισαγγελείς όλης της χώρας για να ελέγξουν όλα τα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας και να διαπιστώσουν αν το κόλπο της Καρδίτσας, έγινε και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

 

Φτάσαμε στο σημείο, η 5η ΥΠΕ να ολοκληρώνει μέσα σε μόλις 2 ημέρες Ένορκη Διοικητική Εξέταση και να την καταθέτει στον εισαγγελέα, κάτι πρωτοφανές για το Ελληνικό Δημόσιο.

 

Δεν είναι και λίγο, οι εισαγγελείς να ζητάνε καθημερινά να βρουν την εφημερίδα σου για να δουν αν κάτι νέο αποκάλυψες και τα κείμενά σου να γίνονται μέρος της δικογραφίας.

 

Αυτά, εν ολίγης συνέβησαν την εβδομάδα που φεύγει και έχουν σχέση με την πολύκροτη υπόθεση των πλαστών εμβολιασμών του Κ.Υ. Παλαμά. Το εκπληκτικό ήταν ότι όλα τα ΜΜΕ της Ελλάδας – πλην των τοπικών ΜΜΕ! – ανέφεραν καθημερινά ότι όλα αυτά ξεκίνησαν από τις αποκαλύψεις της ΑΛΗΘΕΙΑΣ. Αν σήμερα κάνει κανείς μια αναζήτηση στην google θα το διαπιστώσει αμέσως.

 

Επίσης, δέχθηκα στην κυριολεξία καταιγισμό προσκλήσεων από τηλεοπτικά κανάλια και ραδιόφωνα σε όλη την Ελλάδα και δεν είπα όχι σε κανέναν συνάδελφο. Όπως με τίμησαν – τηρώντας την δημοσιογραφική δεοντολογία – αναφέροντας την πηγή των πληροφοριών τους που ήταν η εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ, έτσι τους τίμησα και εγώ με την παρουσία μου στις εκπομπές τους, στα δελτία ειδήσεων και όπου αλλού που ζητήθηκε.

 

Γιατί να το κρύψω. Ναι ρε, μου άρεσε και το απόλαυσα. Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το αναγνωρίζουν οι συνάδελφοί σου, ο κόσμος, όλη η κοινωνία τη δουλειά σου. Το λειτούργημα που ασκείς, διότι αν και πολλοί το ξεχνούν, η δημοσιογραφία είναι πάνω απ’ όλα λειτούργημα.

 

Η προηγούμενη φορά που είχα ζήσει κάτι σχετικό, ήταν την εποχή που είχα αναδείξει στην Καρδίτσα το μεγάλο – επίσης – σκάνδαλο με τους επίορκους αστυνομικούς της Καρδίτσας. Οι παλιότεροι θα το θυμούνται. Τότε, οι δικές μου αποκαλύψεις έγιναν αφορμή να γίνει στην κυριολεξία εκκαθάριση στην αστυνομία της Καρδίτσας, πολλοί αστυνομικοί να κάτσουν στο εδώλιο της δικαιοσύνης, να μετατεθεί από την Καρδίτσα ο τότε εισαγγελέας. Θα πω σήμερα κάτι που για πρώτη φορά λέω. Με είχε καλέσει τότε στο γραφείο του ο τότε Υπουργός Δικαιοσύνης αείμνηστος Βαγγέλης Γιαννόπουλος, για να με ρωτήσει τι άλλο ξέρω και δεν μπορώ να γράψω για τους εισαγγελείς και δικαστές της Καρδίτσας. Πολλοί ήταν αυτοί που τότε μετατέθηκαν από την Καρδίτσα. Θυμάστε την εκπομπή φάκελοι του Αλέξη Παπαχελά; Αφιέρωσε τότε μια ολόκληρη εκπομπή στο θέμα αυτό, στην οποία επί μισή και πλέον ώρα, αναφέρθηκα σε όλα όσα είχα τότε αποκαλύψει. Μάλιστα, τότε τα πράγματα ήταν πολύ σκληρά. Δεχόμουν απειλές, είχα να κάνω με όλο τον υπόκοσμο. Αυτό εδώ τώρα ήταν στο πολύ χαλαρό…

 

Κλείνοντας, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς, τους επώνυμους και ανώνυμους φίλους μου που με ένα τηλεφώνημα, μια κουβέντα ή και με ένα απλό νεύμα στο δρόμο, μου δείχνεται την εκτίμησή σας. Αυτή είναι η μεγαλύτερη αναγνώριση. Οι εμφανίσει στα κανάλια κρατάνε μερικές μέρες, εμείς όμως θα βλεπόμαστε καθημερινά και αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία για έναν άνθρωπο.