×

Προειδοποίηση

Joomla\CMS\Filesystem\Folder::create: Δεν ήταν δυνατόν να δημιουργηθεί φάκελοςPath: /home/www/slumdg16/alithianews.gr/www/cache/widgetkit

Μανώλης Καντάρης: 12 χρόνια από τη δολοφονία του για μια βιντεοκάμερα

  • Κατηγορία: ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 10 Μαϊος 2023 13:12

Ο Μανώλης Καντάρης μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου τη στιγμή που πήγαινε να πάρει το αυτοκίνητό του για να πάει τη σύζυγό του να γεννήσει - Το 2021 πέθανε και εκείνη από καρκίνο - Η ανάρτηση της κόρης τους.

Ήταν ξημερώματα της 12ης Μαΐου 2011 όταν ο Μανώλης Καντάρης πέφτει νεκρός από τις φονικές μαχαιριές τριών Αφγανών κάτω από το σπίτι του, στη συμβολή των οδών Ηπείρου και Φυλής.

 Ο Μανώλης Καντάρης έχει πάει να πάρει το αυτοκίνητό του από το πάρκινγκ για να πάει στο μαιευτήριο τη σύζυγό του. Στα χέρια του κρατάει μια βιντεοκάμερα για να απαθανατίσει τις μοναδικές στιγμές που ετοιμάζεται να βιώσει η οικογένειά του. Αυτή την κάμερα έβαλαν στο μάτι οι τρεις Αφγανοί που τον μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου προκειμένου να την κλέψουν. Οι Αφγανοί καταδικάστηκαν σε ισόβια.

Σήμερα η κόρη του, το παιδί που δεν μπόρεσε να γνωρίσει, έκανε μία ανάρτηση για να μιλήσει για τον πατέρα της.

 «10 Μαΐου 2011. Η μαύρη μέρα που μας στιγμάτισε. Η μαύρη μέρα που δεν σου έκλεψαν απλά μία κάμερα. Σου έκλεψαν τόσο άδικα την ζωή και εμάς τον άνθρωπό μας.

Μπαμπά μου, ήσουν πολύ καλός για αυτόν τον κόσμο. Ήσουν η χαρά της ζωής, η πιο γλυκιά ψυχή και έτσι θα σε θυμόμαστε πάντα» έγραψε στο Twitter.

«Σε 14 δευτερόλεπτα μια ζωή εξατμίστηκε»

Η Σιμόνα Βιρτζίλι, η σύζυγος του Μανώλη Καντάρη, πνευμονολόγος –φυματιολόγος/εντατικολόγος, διευθύντρια της ΜΕΘ του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν που έφυγε από τη ζωή τον Νοέμβριο του 2021, μετά από μάχη με τον καρκίνο, είχε δώσει συνέντευξη στην Ελεονώρα Μελέτη για όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ που δολοφονήθηκε ο σύζυγός της.

«Ήταν προγραμματισμένος τοκετός. Έπρεπε να πάμε στο μαιευτήριο, να τον ειδοποιήσω να επιστρέψει από το εξωτερικό για να με συνοδεύσει. Έφυγε για να πάει να φέρει το αυτοκίνητο. Οι εικόνες που έζησα δεν μου άφηναν περιθώριο αμφισβήτησης. Ο γιος μου ήταν 1,5 έτους […] Η διαίσθηση ότι κάτι κακό συμβαίνει, ήταν πολύ έντονη […] Η εικόνα ήταν ωμή […] Μια ζωή εξατμίστηκε» λέει.

«Προείχε να προστατεύσω κάποιον πιο αδύναμο από εμένα που ερχόταν στη ζωή […] Διάλεξα μέσα στο ασθενοφόρο το όνομα της κόρης μου, Εμμανουέλα, από το όνομα του συζύγου» επισημαίνει.

«Δεν μπορούσα να σκεφτώ λογικά και ψύχραιμα, η ισορροπία ήταν λεπτή. Προσπάθησα να κρατήσω αποστάσεις από όλα. Δεν είχα την πολυτέλεια να είμαι λυπημένη. Έπρεπε να φροντίσω τα παιδιά μου» είπε η Σιμόνα Βιρτζίλι.

«Μετά τη δολοφονία του συζύγου μου ξέσπασαν επεισόδια, ο κόσμος ήταν πιο θυμωμένος από εμένα» πρόσθεσε. «Δεν πρέπει για τα παιδιά να υπάρχει μια απόδοση δικαιοσύνης» διερωτάται και περιγράφει πώς διαχειρίστηκε το θέμα με τα παιδιά της. «Μαμά ο μπαμπάς πέθανε το ξέρεις;» είπε ότι τη ρώτησε ο γιος της και κάπως έτσι ξεκίνησαν να συζητάνε το θέμα.

Πηγή: tovima.gr