Η Λάρισα θρηνεί τον χαμό δύο γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου

  • Κατηγορία: ΛΑΡΙΣΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021 23:57

Ο 49χρονου αναισθησιολόγος Θοδωρής Χατζόπουλος και 0 46χρονος παθολόγος Τηλέμαχος Ζαφειρίδης, παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα κάνοντας ορειβασία στον Όλυμπο.

Σε βαρύ πένθος βυθίζεται το γενικό νοσοκομείο της Λάρισας στην είδηση του θανάτου δύο γιατρών του, του 49χρονου αναισθησιολόγου Θοδωρή Χατζόπουλου και του 46χρονου παθολόγου Τηλέμαχου Ζαφειρίδη.

Οι δύο άτυχοι άντρες παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα κάνοντας ορειβασία στον Όλυμπο.

Στην παρέα ήταν τρεις ορειβάτες και χτυπήθηκαν από χιονοστιβάδα νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης στην περιοχή στην περιοχή Ξερολάκκι (Κόψη Ναούμ), στον Όλυμπο, στην προσπάθεια τους να ανέβουν το βουνό κι ενώ βρίσκονταν μαζί με μια άλλη ομάδα ορειβατών.

Ο ένας από τους τρεις κατάφερε να απεγκλωβιστεί από το χιόνι και ειδοποίησε μέσω ασυρμάτου τις Αρχές για το ατύχημα που συνέβη, αναφέροντας πως αγνοούνται οι δύο φίλοι του.

Στο σημείο πήγε ένα ελικόπτερο Super Puma της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το οποίο, εντόπισε νεκρούς τους δύο Έλληνες αγνοούμενους ορειβάτες, ηλικίας 47 και 52 ετών, καθώς και τον τρίτο ημεδαπό.

Οι δυο νεκροί μεταφέρθηκαν στον Κοκκινοπηλό και από εκεί στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Οι δύο άτυχοι γιατροί που έχασαν τη ζωή τους όταν καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα στον Όλυμπο , που εργαζόταν στη ΜΕΘ του ΓΝΛ, στην «πρώτη γραμμή» στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού δηλαδή.

Οι συνάδελφοί τους είναι συντετριμμένοι και κάνουν λόγο για υπέροχους ανθρώπους, αλλά και εξαίρετους επιστήμονες.

Σε δηλώσεις του στο onlarissa.gr, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Γρηγόρης Βλαχάκης τονίζει τα εξής: «Είμαστε συγκλονισμένοι. Ήταν στελέχη πρώτης γραμμής για το νοσοκομείο. Η απώλεια είναι μεγάλη και δεν αναπληρώνεται. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους τους.»

Η είδηση του θανάτου των δυο γιατρών έπεσε σαν κεραυνός στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας με τον διευθυντή της ΜΕΘ κ. Απόστολο Κομνό να δηλώνει συντετριμμένος απο την απώλεια των δυο συναδέρφων. «Και οι δυο έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στη μάχη με τον κορωνοϊό. Πώς θα αντιμετωπίσουμε τώρα το τρίτο κύμα…», ήταν τα πρώτα του λόγια.

Ο τρίτος της παρέας

Ο Γ.Β, Στρατιωτικός γιατρός, περίπου 40 ετών είναι ο τρίτος της παρέας που από θαύμα γλίτωσε το θάνατο στην τραγωδία του Ολύμπου.

Είναι πατέρας ενός μικρού παιδιού 3,5 ετών με καταγωγή από τα Αμπελάκια.

Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας

Ανακοίνωση για το τραγικό συμβάν εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, όπου εκφράζει την ανείπωτη θλίψη του για τον άδικο θάνατο δύο μάχιμων γιατρών.

«Η ιατρική κοινότητα αλλά και η κοινωνία της Λάρισας είναι συγκλονισμένη. Ο πρόωρος θάνατος των δύο συναδέλφων ενός αναισθησιολόγου και ενός παθολόγου-εντατικολόγου, επιμελητών Α΄ της ΜΕΘ του Γ.Ν. Λάρισας, από πτώση χιονοστιβάδας στο βουνό των Θεών, κατά την άσκηση του αγαπημένου τους αθλήματος της ορειβασίας, μας συγκλονίζει και ταυτόχρονα μας προβληματίζει γιατί ο χαμός τους αφαιρεί από την πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορoνοϊού δύο αξιόλογους επιστήμονες. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες τους», σημειώνει η ανακοίνωση.

#PressGreece