11χρονο παιδί νεκρό από πυρετό στο Βόλο

  • Κατηγορία: ΜΑΓΝΗΣΙΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020 15:26

Τον θάνατο ενός 11χρονου παιδιού διερευνούν από το πρωί οι Αρχές του Βόλου, το οποίο νοσηλευόταν στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο.

Το αγοράκι είχαν μεταφέρει στο νοσοκομείο οι γονείς του όταν παρουσίασε υψηλό πυρετό και νοσηλευόταν στην Παιδιατρική Κλινική τις τελευταίες ημέρες.

Όμως, η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση με σοβαρές επιπλοκές που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί.

Αναμένεται η ιατροδικαστική έκθεση, η οποία θα δώσει απαντήσεις για τους λόγους που έχασε τη ζωή του ο 11χρονος.

Σε ανακοινωθέν για το θάνατο του 11χρονου αγοριού προχώρησε το Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Αγόρι 11 ετών, κάτοικος Ν.Ιωνίας Βόλου, προσήλθε στην Παιδιατρική Κλινική με εμπύρετο προς διάγνωση στις 25/02/2020 τα ξημερώματα, συνοδευόμενο από τους γονείς του.

Πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις, διενεργήθηκε αμέσως ενδοφλέβια και παρεντερικά φαρμακευτική αγωγή. Στις 26/02/2020 τα ξημερώματα και ενώ η κατάσταση της υγείας του ήταν ελεγχόμενη, αιφνιδίως επιδεινώθηκε. Το παιδί διασωληνώθηκε από αναισθησιολόγο, έγιναν προσπάθειες ανάνηψης από παιδίατρο, αναισθησιολόγο και καρδιολόγο για 1 ώρα, αλλά απέβησαν άκαρπες. Ώρα θανάτου 06:20 στις 26/02/2020. 

«Πήγαινε καλύτερα. Σήμερα το πρωί με παίρνει η αδερφή μου στο σπίτι και μου λέει ο Παναγιώτης μας έπεσε σε κώμα» είπε η θεία του άτυχου αγοριού.

«Είχε ανεβάσει 40 πυρερό, του έδωσε η αδερφή μου ένα φάρμακο, πίνει το φάρμακο και γυρίζει το κεφαλάκι του και αυτό ήταν» είπε η γυναίκα συγκινημένη.

Ο 11χρονος παρουσίασε το περασμένο Σάββατο υψηλό πυρετό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, με πόνους στο κεφάλι. Οι εργαστηριακές εξετάσεις έδειξαν σοβαρό πρόβλημα στο ιγμόριο, κι αποφασίστηκε να δοθεί φαρμακευτική αγωγή.

«Έγιναν όλα όσα θα μπορούσαν να έχουν γίνει, δυστυχώς όμως δεν είναι πάντοτε αρκετό» δήλωσε ο πρόεδρος Γιατρών του Αχιλλοπουλείου Νοσοκομείου.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο 11χρονος παρουσίασε υψηλή πίεση, εφίδρωση, κι έπεσε σε κώμα. Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης των γιατρών, το παιδί κατέληξε μέσα σε λίγες ώρες.

Το απόγευμα της Τετάρτης, το ιατροδικαστικό πόρισμα έδειξε ότι ο 11χρονος πέθανε από μηνιγγοεγκεφαλίτιδα που δεν μπόρεσαν να διαγνώσουν οι γιατροί.