×

Προειδοποίηση

Joomla\CMS\Filesystem\Folder::create: Δεν ήταν δυνατόν να δημιουργηθεί φάκελοςPath: /home/www/slumdg16/alithianews.gr/www/cache/widgetkit

Αναχώρηση για Νίκαια...

  • Κατηγορία: ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017 18:35

Ξεσηκωμός επικρατεί στους αγρότες όλης της χώρας, με τους Θεσσαλούς που πρόσκεινται στην Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, να προετοιμάζουν πυρετωδώς το μεγάλο μπλόκο της Νίκαιας που θα στήσουν σήμερα Πέμπτη 26 Γενάρη.

Σημείο συνάντησης των αγροτών της Καρδίτσας, είναι στις 10:30 π.μ. στην Ιτέα...

Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα μπορούν αν όχι να μετρηθούν οι δυνάμεις, τουλάχιστον να εκτιμηθούν οι φετινές διαθέσεις του αγροτικού κόσμου για τη συνέχεια

Με ένα συμπαγές μπλόκο στην περιοχή των Ευζώνων οι αγρότες της Μακεδονίας επιχειρούν να κάνουν τη διαφορά στις φετινές αγροτικές κινητοποιήσεις.

Ξεσηκωμός επικρατεί στους αγρότες όλης της χώρας, με τους Θεσσαλούς που πρόσκεινται στην Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, να προετοιμάζουν πυρετωδώς το μεγάλο μπλόκο της Νίκαιας που θα στήσουν σήμερα Πέμπτη 26 Γενάρη.

Τους αγρότες να δώσουν δυναμικό παρόν στο σχηματισμό του μπλόκου της Νίκαιας κάλεσε την Τετάρτη με δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας Ρίζος Μαρούδας.

«Όλοι μαζί είμαστε οι αγρότες. Αυτή την στιγμή τα μόνα μπλόκα που έχουν σχηματιστεί είναι τα μπλόκα που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. Καλούμε και όλους τους άλλους συναδέλφους, να δώσουμε τον αγώνα σε ένα ισχυρό μπλόκο όπως αυτό της Νίκαιας. Η θέση τους είναι εκεί», κατέληξε.

Σημειώνεται πως στον κόμβο Αργυροπουλίου, στη Μελούνα, το μπλόκο με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα είναι ιδιαίτερα μαζικό, ενώ τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα έχουν συγκεντρωθεί και στην Αγιά της Λάρισας.

Οι αγρότες που πρόσκεινται στην Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων με περιοδείες, συσκέψεις και εξορμήσεις σε χωριά της περιοχής να επικοινωνήσουν το μήνυμα μαζικής συμμετοχής στο μπλόκο της Νίκαιας.

Παράλληλα, έχουν καθορίσει τα σημεία προσυγκέντρωσης των τρακτέρ και των αγροτικών μηχανημάτων από τους νομούς της Θεσσαλίας από όπου συντεταγμένα θα καταφθάσουν μετά τη 1 το μεσημέρι στον κόμβο της Νίκαιας Λάρισας προκειμένου να στήσουν το μεγάλο μπλόκο.

Τα σημεία των προσυγκεντρώσεων είναι τα εξής:

Στις 10.30 π.μ. από την Ιτέα Καρδίτσας

Στις 11 π.μ. από το Βασιλί Φαρσάλων

Στις 11 π.μ. από το Μεγαλοχώρι και στις 11.30 π.μ. από τη Φαρκαδόνα Τρικάλων

Στις 12 μ. από τη διασταύρωση Γαλήνης και επίσης στις 12 μ. στους Αγίους Αναργύρους Λάρισας.

Στην Σερρών-Θεσσαλονίκης οι αγρότες.

Οι αγρότες της Καρδίτσας

Οι αγρότες της Καρδίτσας έχουν ορίσει ως σημείο συνάντησης στις 10.30 π.μ. την Ιτέα για να αναχωρήσουν όλοι μαζί για τη Νίκαια.

Τα τρακτέρ τις προηγούμενες ημέρες συγκεντρώθηκαν στις πλατείες των χωριών και από σήμερα Πέμπτη, αρχίζει η πορεία προς την Νίκαια, μιας και όπως συνέβη και άλλες χρονιές, αρκετά τρακτέρ θα πάνε στο μπλόκο και τις επόμενες ημέρες.

Με σημαία τον Μπούτα

Στη Θεσσαλία πάντως, τον τόνο των εξελίξεων δίνουν αποκλειστικά οι συντονισμένοι με το δίκτυο Μπούτα αγρότες. Αντίθετα, οι «απόγονοι» του Κοκκινούλη και ενταγμένοι για χρόνια στο δίκτυο των Ενώσεων συνδικαλιστές και αγρότες δυσκολεύονται να βρουν κοινό τόπο και τρόπο έκφρασης των όποιων ανησυχιών τους για τα τεκταινόμενα στον αγροτικό χώρο. Οι όποιος συζητήσεις οργανώθηκαν, απ’ αυτή την πλευρά, στα κεφαλοχώρια του κάμπου δεν έφεραν καρπούς, αντίθετα, σε κάποιες περιπτώσεις, όξυναν τα παλιά πάθη και δυσκόλεψαν τις αποφάσεις για τη συνέχεια. Μια τέτοια συνάντηση αναμένεται να γίνει και την ερχόμενη Παρασκευή στον Πλατύκαμπο, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση με βάση την κινητικότητα στα άλλα μέτωπα και να ληφθούν κάποιες τελικές αποφάσεις.

Σε κάθε περίπτωση, μέσα στο Σαββατοκύριακο θα μπορούν αν όχι να μετρηθούν οι δυνάμεις, τουλάχιστον να εκτιμηθούν οι φετινές διαθέσεις του αγροτικού κόσμου για τη συνέχεια. Το βέβαιο είναι ότι στον κόμβο της Νίκαιας, από τη στιγμή που οι δυνάμεις παραταχθούν δεν θα αφήσουν εύκολα τον εθνικό δρόμο. Το πόσο μακριά θα πάει αυτή η διαμαρτυρία θα εξαρτηθεί τόσο από τα κουράγια των ίδιων των αγροτών όσο και από τις κινήσεις καλής ή κακής θέλησης που θα γίνουν από την πλευρά της κυβέρνησης.

«Ν’ αγωνιστούμε μαζί και ας διαφωνούμε» απαντά στον Παλάσκα ο Μπούτας

«Δικαίως διαμαρτύρονται οι κτηνοτρόφοι της Ομοσπονδίας ότι αποκλείστηκαν από τις διαπραγματεύσεις πέρυσι με τον Πρωθυπουργό, όμως άλλοι τους έριξαν όχι εμείς», δήλωσε ο Βαγγέλης Μπούτας στην ΕΡΤ Λάρισας, απαντώντας στην επιστολή διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας.

«Εμείς στο Μαξίμου είχαμε μαζί μας εκπρόσωπο των κτηνοτρόφων. Αυτοί που διαμαρτύρονται σήμερα, δεν εμφανίστηκαν καθόλου στο μπλόκο της Νίκαιας πέρυσι. Εμείς απευθύναμε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους. Εκείνοι δεν εμφανίστηκαν και με αυτή την έννοια χαρακτήρισα την Ομοσπονδία ως «φάντασμα», ήταν άφαντοι» συμπλήρωσε ο κ. Μπούτας.

Ενόψει της καθόδου των τρακτέρ στον κόμβο της Νίκαιας, σε υλοποίηση της απόφασης της πανελλαδικής Επιτροπής μπλόκων, ο Βαγγέλης Μπούτας κάλεσε τους κτηνοτρόφους να δώσουν το παρών φέτος, να αγωνιστούν όσο το επιτρέπει η σκληρή 24ωρη εργασία τους και ας διαφωνούν σε αρκετά σημεία των αιτημάτων.

«Με τη συζήτηση θα διαφωνήσουμε αλλά σίγουρα και κάτι θετικό θα βγει. Ας έρθουν μαζί μας, εμείς δεν αποκλείουμε κανένα. Ειδικά για τους κτηνοτρόφους, γνωρίζω πολύ καλά πόσο σκληρά εργαζόνται και πόσο έχουν αδικηθεί από τις πολιτικές όλων των κυβερνήσεων. Κάλεσμα απευθύνουμε και σε όλη την κοινωνία, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους. Μόνο μέσα από έναν αγώνα κοινό μπορούμε να ανατρέψουμε τις πολιτικές που όλους μας πλήττουν βάναυσα», δήλωσε ο Βαγγέλης Μπούτας.