Vagina Museum: Ένα μουσείο διαφορετικό από τα άλλα

  • Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023 10:23

Πως μπήκε η ιδέα για την δημιουργία του

Η χώρα μας φημίζεται για τα μουσεία της και τον αρχαιολογικό της πλούτο. Επισκέπτες από όλο τον κόσμο καταφθάνουν από κάθε μεριά του πλανήτη για να θαυμάσουν τα ευρήματα των ανασκαφών.

Όμως στο Λονδίνο αποφάσισαν πως πρέπει να δημιουργηθεί ένα μουσείο να καλύψει ένα κενό που υπήρχε στο χώρο. Δημιούργησαν το μουσείο αιδοίου. 

 

Το μουσείο δημιουργήθηκε με τη στήριξη του κόσμου, αφού χρειάστηκαν δωρεές από 2500 άτομα. Είναι ένα μουσείο αφιερωμένο στον γυναικείο κόλπο.

Στις 4 Νοεμβρίου άνοιξε τις πόρτες του το κοινό, αφού χρειάστηκε να μετακομίσει από τον αρχικό χώρο που είχε εγκατασταθεί.

Το πρότζεκτ στοίχισε συνολικά 85.000 λίρες και καλύφθηκε πλήρως από το κοινό και δωρεές.

"Ήταν ένα πλάνο που θα μπορούσε να πετύχει και να κάνει τη διαφορά", δήλωσε η Zoe Williams, επικεφαλής επικοινωνίας. "Ειλικρινά δεν ξέραμε πόσο επιτυχημένο θα ήταν το fundraising, ειδικά στην περίοδο της κρίσης και του πανάκριβου κόστους διαβίωσης. Λόγω κρίσης, πολλοί άνθρωποι από την κοινότητα μας νιώθουν πραγματικά την οικονομική "στενότητα" (…) είναι απλά εκπληκτικό".

Η ιδέα μπήκε στην επικεφαλή του πρότζεκτ όταν πήγε διακοπές στην Ισλανδία και βρήκε πως υπάρχει Μουσείο Πέους.

Από την αρχή της δημιουργίας του μουσείου ο κόσμος έχει συμμετοχή στις εκθέσεις που θα φιλοξενηθούν, αφού ψηφίζουν διαδικτυακά ποιες θα είναι αυτές.