Σήμερα η κηδεία του 12χρονου - ΣΟΚ στην Καρδίτσα από την αυτοκτονία του...

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 12:49

Σοκαρισμένη η κοινωνία της Καρδίτσας, παρακολουθεί τις εξελίξεις στην συγκλονιστική υπόθεση του απαγχονισμού του 12χρονου αγοριού…

Το βρήκαν οι δικοί του κρεμασμένο στο εσωτερικό του σπιτιού τους, στο κέντρο της Καρδίτσας…

Σήμερα το απόγευμα η Κηδεία του 12χρονου…

Ήταν μαθητής του γυμνασίου και φοιτούσε στο 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Καρδίτσας.

Η αστυνομία ερευνά κινητά τηλέφωνα, laptop κ.λ.π. για να διαπιστώσει αν είχε συμμετοχή σε διαδικτυακά παιγνίδια που θέτουν τους νέους σε κίνδυνο...

 

Σε κατάσταση ΣΟΚ η κοινωνία της Καρδίτσας, παρακολουθεί τις εξελίξεις μια απίστευτης τραγωδίας.

Ένα 12χρονο αγόρι, βρέθηκε στις 4 το απόγευμα της Τετάρτης 12 Οκτωβρίου, απαγχονισμένο μέσα στο σπίτι της οικογένειας στο κέντρο της Καρδίτσας, πίσω από το δημαρχείο.

Το παιδί βρήκαν κρεμασμένο ο πατέρα του και η δίδυμη αδελφή του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το παιδί, ανέβηκε στο δωμάτιό του, στον πάνω όροφο και είπε ότι πάει για διάβασμα. Μετά από λίγη ώρα, η αδελφή του ανέβηκε και αυτή στο δωμάτιό της και είδε τον αδελφό της κρεμασμένο από την ζώνη του καράτε…

Η αδελφή του, σε κατάσταση ΣΟΚ ειδοποίησε τους γονείς της, αυτοί κάλεσαν αμέσως ασθενοφόρο, αλλά όταν το παιδί μεταφέρονταν στο νοσοκομείο Καρδίτσας δεν έδειχνε σημάδια ζωή.

Η αστυνομία που βρέθηκε αμέσως στον τόπο του συμβάντος, κατάσχεσε το κινητό τηλέφωνο του παιδιού και άλλων μελών της οικογένειας, καθώς και φορητούς υπολογιστές.

Οι ηλεκτρονικές συσκευές, θα σταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας που θα ελέγξει τις επικοινωνίες που είχε το παιδί, αν τυχών έπαιζε σε διαδικτυακά παιγνίδια που βάζουν τα παιδιά να κάνουν παράτολμα πράγματα κ.λ.π.

Επίσης, ιατροδικαστής θα κάνει νεκροψία και νεκροτομή για να διαπιστωθεί αν υπάρχει οτιδήποτε που σχετίζεται με τον θάνατο το νεαρού παιδιού και να επιβεβαιώσει και επίσημα το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας που αυτή τη στιγμή φαντάζει ως το ποιο πιθανό.

Ο 12χρονος ήταν μαθητής του γυμνασίου και φοιτούσε στο 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Καρδίτσας, μαζί με την δίδυμη αδελφή του, ενώ η οικογένεια έχει και ένα ακόμη παιδί μικρότερης ηλικίας.

Η οικογένεια δεν είναι από την Καρδίτσα, αλλά μετακόμισε στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια.

Οι γονείς είναι γεωπόνοι στο επάγγελμα. Ο πατέρας εργάζεται σε θερμοκήπια παραγωγής ντομάτας στην περιοχή μας ως υπεύθυνος παραγωγής, ενώ η μητέρα είναι γεωπόνος, υπάλληλος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής ενότητας Καρδίτσας και είχε έρθει στην Καρδίτσα με μετάθεση από τον Δήμο Νευροκοπίου Δράμας.

 

Ψυχολόγος την οικογένεια

Εν τω μεταξύ, στο σπίτι της οικογένειας έχει πάει ψυχολόγος για να συντρέξουν την αδελφή του 12χρονου, αλλά και όλη την οικογένεια μιας και το σοκ είναι τεράστιο.

 

Σοκαρισμένοι οι συμμαθητές

Σοκαρισμένη είναι όλη η σχολική κοινότητα στο 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Καρδίτσας. Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι σήμερα Πέμπτη το σχολείο που φοιτούσε ο 12χρονος όλοι είναι σοκαρισμένοι. Όλη η μέρα πέρασε με τους εκπαιδευτικούς να μιλάνε με τα παιδιά για θέματα γύρω από το συμβάν, για τους κινδύνους που μπορεί να βρεθούν στο διάβα κάθε νεαρού παιδιού, για τους κινδύνους του διαδικτύου κ.λ.π.

Οι συμμαθητές του 12χρονου, άφησαν λουλούδια στο θρανίο του και γενικά όλοι είναι συγκλονισμένοι.

Από την διεύθυνση του σχολείου μελετούν το πως θα διοργανώσουν μια μικρή τελετή για τον θάνατο του νεαρού, ενώ η κηδεία του θα γίνει σήμερα Πέμπτη 13 Οκτωβρίου και ώρα 5 μ.μ. στον Ιερό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου Καρδίτσας (Κοιμητήριο).