Σοβαρό ατύχημα στον δρόμο Καρδίτσα – Δέλτα

Μια σύγκρουση και ανατροπή δύο οχημάτων, έθεσε σε κίνδυνο αρχαιολόγους και εργάτες που διενεργούσαν ανασκαφή δίπλα στο δρόμο…

 Ένα πολύ σοβαρό ατύχημα συνέβη το μεσημέρι της Πέμπτης 25 Απριλίου στον δρόμο Καρδίτσα – Δέλτα, όταν ΙΧ που έβγαινε από επιχείρηση, προσπάθησε να περάσει στο απέναντι ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Καρδίτσα. Όμως, ένα φορτηγάκι που έρχονταν από την Καρδίτσα, χτύπησε το ΙΧ με σφοδρότητα με αποτέλεσμα να τουμπάρει.

Από τα οχήματα ανασύρθηκαν τραυματίες οι δύο οδηγοί που μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας.

Πλήθος ερωτημάτων για την ασφάλεια…

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2020 έχει ανατεθεί και κατασκευάζεται το οδικό έργο (Βελτίωση Ε.Ο. Λάρισας - Καρδίτσας Τμήμα Δέλτα -Καρδίτσα) με σκοπό να λύσει προβλήματα δεκαετιών σχετικά με την ασφάλεια των οδηγών, αλλά και των περιοίκων, μιας και έχουν γίνει στα χρόνια αυτά, πολλά θανατηφόρα δυστυχήματα και πολύ περισσότερα ατυχήματα με σοβαρούς ή μικρότερους τραυματισμούς.

Όμως, το έργο καθυστερεί σε σημαντικό βαθμό, αλλά το κυριότερο είναι έτσι πλέον η κατάσταση του δρόμου που οι κίνδυνοι είναι πολύ περισσότεροι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σήμανση είναι στην κυριολεξία υποτυπώδης, ενώ στη σημείο που έγινε το σημερινό ατύχημα, σε απόσταση λίγων μέτρων, μέσα στον σκαμμένο δούλευαν αρχαιολόγοι και εργάτες για την διενέργεια ανασκαφής που κρίθηκε απαρραίτητα να γίνει γρήγορα για να μην καθυστερήσει το έργο.

Οι άνθρωποι αυτοί, σήμερα που το που ακούστηκε ο θόρυβος από την σύγκρουση των οχημάτων, πετάχθηκαν έντρομοι από τον χώρο της ανασκαφής και έτρεχαν στα χωράφια για να σωθούν.

Ευτυχώς το οχήματα εξετράπησαν προς την απέναντι πλευρά και δεν έπεσαν πάνω τους, μιας και αν συνέβαινε αυτό, σίγουρα θα ήταν αδύνατο να αντιδράσουν.

Καλούμε τις υπηρεσίες της περιφέρειας που εποπτεύουν το έργο και κάθε άλλη αρμόδια υπηρεσία να λάβουν μέτρα για την ασφάλεια, τόσο των εν λόγο εργαζομένων, όσο και αυτών που κατασκευάζουν το έργο, αλλά και των οδηγών των διερχομένων οχημάτων.

Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει δρόμος υπό κατασκευή και να επιτρέπεται στα πάσης φύσεως οχήματα να τρέχουν ανεξέλεγκτα.

Ίσως θα έπρεπε να είχαν τοποθετηθεί κώνοι στο κέντρο του δρόμου  που να διαχωρίζει τα δύο ρεύματα, σε όλο το μήκος του υπό κατασκευή δρόμου, ενώ και στα πλάγια να υπάρχουν βαριά τσιμεντένια διαχωριστικά και όχι σίδερα και κορδέλες.

Όλα αυτά ας τα βρουν οι υπεύθυνοι, αλλά σε καμία περίπτωση το θέμα δεν μπορεί να συνεχίσει ως έχει σήμερα.

Επίσης, ας φροντίσει η Περιφέρεια το έργο να τελειώσει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα ή την μικρότερη  δυνατή καθυστέρηση.

Μιλάμε για έργο που έχει ανατεθεί σε μεγάλη τεχνική εταιρεία της Αθήνας και με προϋπολογισμό που φτάνει τα 42 εκατ. Ευρώ.

Φόβους για την σωματική τους ακεραιότητα, εκφράζουν προς την εφημερίδα μας και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων πέριξ του δρόμου που καθημερινά κάνουν μεγάλο αγώνα να φτάσουν και να αποχωρήσουν ασφαλείς στις επιχειρήσεις τους.