Ξεσηκωμός μαθητών και πορεία στο κέντρο της Καρδίτσας (video)

Πορεία στο κέντρο της Καρδίτσας πραγματοποίησαν μαθητές λυκείου της Καρδίτσας, ενάντια στο νέο σύστημα πανελληνίων εξετάσεων.

 Κλειστά παρέμειναν την Δευτέρα το πρωί τέσσερα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Καρδίτσα καθώς οι μαθητές τους προχώρησαν σε κατάληψη.

Κλειστά παρέμειναν την Δευτέρα το πρωί τέσσερα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Καρδίτσα καθώς οι μαθητές τους προχώρησαν σε κατάληψη.

Συγκεκριμένα, υπό κατάληψη βρίσκονται το 2ο και 5ο Γυμνάσιο και το 2ο και 4ο Λύκειο.

Αιτία των καταλήψεων είναι το νέο σύστημα εξετάσεων που ανακοίνωσε ο υπουργός παιδείας.

Για τον ίδιο λόγο, πορεία στο κέντρο της Καρδίτσας πραγματοποίησαν μαθητές λυκείου της Καρδίτσας

Οι μαθητές, βροντοφώναξαν ότι το νομοσχέδιο δεν θα περάσει και αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει...

 

Ανακοινώσεις

 

"ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΜΟΡΦΩΝΕΙ, ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ ΝΟΜΟΙ"

Ο κ. Γαβρόγλου και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εδώ και περίπου 1 χρόνο παρουσιάζουν σε

συνεντεύξεις αλλαγές για το σύστημα παιδείας, τις οποίες και αναιρούν συνεχώς καθώς εν

τέλη αντιλαμβάνονται την σύσσωμη διαφωνία όλης της μαθητικής κοινότητας και των

καθηγητών.

ΕΝΩ ΟΜΩΣ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΥΤΟ ΑΡΓΗΣΕ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ. ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΟΥ ΣΕ 15 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ ΣΕ ΣΧΕΔΟΝ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΕΝΗ ΥΛΗ ΣΤΗΝ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

Δεν τους νοιάζει η αγωνία μας, π πίεση και το άγχος που ζούμε σε ένα σχολείο γεμάτο Ψυχοφθόρες και εξοντωτικές εξετάσεις, σε ένα διαρκές τρεχαλητό από το σπίτι στο σχολείο και μετά στο φροντιστήριο· Δεν τους νοιάζει η κατάσταση στα σπίτια μας, που οι uiooi μισθοί των γονιών μας πάνε στα φροντιστήρια. Θέλουν όλα αυτά να τα κάνουν ακόμα χειρότερα! Παίζουν με το μέλλον όλων των μαθητών, ειδικά των μαθητών που είναι αυτή τη στιγμή στον αέρα!

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΣΚΥΨΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

• Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης!

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΖΗΜΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ. ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΥΛΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΡΕΦΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ, ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩΝΤΑΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΑΠΟΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

• Να μην καλούνται οι μαθητές να κάνουν μηχανογραφικό από τη Β' Λυκείου, με το
μαχαίρι στο λαιμό και με λιγότερες επιλογές!

ΓΙΑΤΙ ΛΙΓΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΗΔΗ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ

Το ποσοστό 10% της εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής να παραμείνει επ' αόριστον και να ισχύσει και νια τα υπόλοιπα τμήματα ΤΕΙ που συγχωνεύτηκαν με ΑΕΙ.

Η ΥΛΗ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ

ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΣΤΕΡΗΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ 5ου ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑΤΙ... "Είμαστε ένας στρατός ονειροπόλων, για αυτό και είμαστε ανίκητοι"

CHE GUEVARA

 

4° Γενικό Λύκειο Καρδίτσας

 

 

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ - ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΑΤΕΡΓΟ

 

Με ένα διάγγελμα στις αρχές του Σεπτέμβρη (4/9) ο κ. Γαβρόγλου ανακοινώνει ένα νέο χτύπημα στην παιδεία. Ανακοινώνει ένα κυριολεκτικό εξεταστικό κάτεργο για τους μαθητές, που παρά τις περσινές εξαγγελίες για δήθεν αλλαγή στο εξεταστικό σύστημα προς το καλύτερο και για αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στα ΑΕΙ-ΤΕΙ με ελεύθερη πρόσβαση, έρχεται για να παρουσιάσει αυτό το έκτρωμα νομοσχέδιο που δήθεν αναβαθμίζει το εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Πιο αναλυτικά το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έρχεται να ολοκληρώσει την υποβάθμιση που υφίσταται το σχολείο μας, να ολοκληρώσει την διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, με ^συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων, με μείωση των ωρών διδασκαλίας με αποτέλεσμα και τη μείωση του προσωπικού και φυσικά την συνέχιση των μηδενικών διορισμών και με τη διαχείριση ενός «γερασμένου» προσωπικού με αυξημένα όρια συνταξιοδότησης. Ακόμη, ένας επιπρόσθετος βραχνάς θα προστεθεί στις ζωές των μαθητών της Β' Λυκείου οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν στο τέλος της χρονιάς τις 10 σχολές που αυτοί προτιμούν και θα μαθαίνουν εκ των υστέρων αν ανάμεσα σε αυτές υπάρχουν τμήματα ελεύθερης πρόσβασης, όπου σε αυτά θα εισάγονται με βάση το απολυτήριο λυκείου. Αυτό σημαίνει ότι αυξάνονται οι πιθανότητες αποκλεισμού των συμμαθητών μας και από τις 10 επιλεγμένες τους σχολές, καθώς σε αυτή την ηλικία αδυνατούμε να γνωρίζουμε πως θα ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες και εντατικές συνθήκες της Γ Λυκείου. Επίσης, ακόμα και ο δρόμος για το απολυτήριο λυκείου γίνεται δύσβατος καθώς οι εξετάσεις αποκτούν το χαρακτήρα "μικρών πανελληνίων" στα πλαίσια περιφέρειας ή του δήμου. Από αυτά μπορεί να καταλάβει κανείς πως εντείνονται οι ταξικοί φραγμοί μεταξύ των μαθητών καθώς σε αυτήν την διαρκή εξεταστική μάχη θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν μόνο όσοι έχουν την δυνατότητα να πάνε σε φροντιστήρια και να πετύχουν έτσι τους στόχους που αυτοί έχουν, κάτι που δεν θα μπορεί να κάνει ο καθένας.

Ως μαθητές δεν τρέφουμε αυταπάτες πως σε αυτό το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα υπάρχει περιθώριο για μόρφωση όλων των μαθητών και για δωρεάν και δημόσια παιδεία που θα μορφώνει πραγματικά και θα δημιουργεί κριτική σκέψη στους μαθητές. Αφού το σύστημα θέλει φθηνά εργατικά χέρια, χωρίς σκέψεις για διεκδικήσεις των δικαιωμάτων του. Ο δρόμος είναι ένας, η οργάνωση και ενδυνάμωση του μαθητικού-φοιτητικού-εργατικού κινήματος, με μαζικούς αγώνες για μια δίκαιη και αξιοπρεπείς ζωή στην οποία να ορίζουμε εμείς το μέλλον μας. Έχουμε καθήκον να αντισταθούμε, οργανώνοντας τα συνδικαλιστικά μας όργανα (15μελή, 5μελή). Να παλέψουμε ώστε να μην περάσει το νομοσχέδιο Γαβρόγλου που εντείνει τους ταξικούς φραγμούς και τις κοινωνικές ανισότητες μεταξύ των μαθητών και μας καθιστά αδύναμους να επιλέξουμε τη ζωή μας! Καλούμε σε μαχητικούς αγώνες μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, γιατί είναι ο μόνος δρόμος για να βγούμε νικητές!

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΑΞΙΚΟΥ! ΦΡΑΓΜΟΥΣ!

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΑΤΕΡΓΟ!

 

Μαθητική Αντιφασιστική Αυτοοργανωμένη Κίνηση Καρδίτσας