Ξεσηκωμός στην Καρδίτσα λόγο της προσαγωγής μαθητών στην αστυνομία...

Συνεχίζονται οι καταλήψεις στα σχολεία της Καρδίτσας, με τους μαθητές να αγριέψουν μετά την ενέργεια της αστυνομίας να οδηγήσει με περιπολικό στο αστυνομικό τμήμα δύο μαθητές και μια μαθήτρια του 4ου Γενικού Λυκείου Καρδίτσας.

Οι μαθητές του 4ου ΓΕΛ κοιμήθηκαν το βράδυ της Τρίτης μέσα στο σχολείο τους και ανέβαζαν φωτογραφίες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Τα υπό κατάληψη σχολεία αυξήθηκαν και έγιναν πλέον πέντε στο νομό Καρδίτσας.

Ένας νόμος της φυσικής λέει ότι η δράση φέρνει αντίδραση και αυτό συνέβη με τις καταλήψεις στα σχολεία της Καρδίτσας όπου μετά την ενέργεια της αστυνομίας να οδηγήσει με περιπολικό στο αστυνομικό τμήμα δύο μαθητές και μια μαθήτρια του 4ου Γενικού Λυκείου Καρδίτσας, τα υπό κατάληψη σχολεία αυξήθηκαν και έγιναν πλέον πέντε στο νομό Καρδίτσας.

Συγκεκριμένα, συνεχίζουν την κατάληψη το 1ο και το 4ο ΓΕΛ Καρδίτσας, ενώ υπό κατάληψη βρίσκεται πλέον και το 3ο ΓΕΛ.

Στον χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν πλέον το Γυμνάσιο Μαγούλας και το 6ο Γυμνάσιο Καρδίτσας.

Επίσης, οι μαθητές έχουν ήδη προαναγγείλει ότι την Παρασκευή στις 12:30 θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας και όπως δείχνουν τα πράγματα τα σχολεία θα προχωρήσουν σε καταλήψεις και αποχές.

 

Σιγή ιχθύος από την αστυνομία

 

Εν των μεταξύ, η τοπική αστυνομία τηρεί σιγή ιχθύος. Αναφέραμε χθες ότι η εφημερίδα μας επικοινώνησε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Καρδίτσας κ. Γεώργιο Κατέρη που δήλωσε άγνοια για το θέμα. Μας είπε ότι μάλλον δεν ήταν κάτι σοβαρό και δεν ενημερώθηκε σχετικά. Πέρασαν 24 ώρες και ακόμη δεν είχαμε καμία ενημέρωση. Γιατί άραγε.

Απαντήστε κ. Κατέρη; Έγινε ή όχι το συμβάν που περιγράφαμε; Μέχρι χθες τα γράφαμε μόνο εμείς μιας και τα υπόλοιπα ΜΜΕ έδειξαν εκκωφαντική σιωπή.

Όμως, ήρθαν η ΕΛΜΕ Καρδίτσας, οι ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, η ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, η ΚΝΕ, ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΠΑΜΕ - Γραμματεία Καρδίτσας, με καταγγελίες τους να μας επιβεβαιώσουν, αυτό που επιβεβαίωσε από την πρώτη στιγμή και ο διευθυντής του Λυκείου.

 

Ας θυμηθούμε το συμβάν

 

Το μεσημέρι της Δευτέρας 18 Μαρτίου, ο διευθυντής του σχολείου επειδή είχε πληροφορίες για βανδαλισμούς. κάλεσε την αστυνομία η οποία πήγε στο σχολικό συγκρότημα, όπου διαπιστώθηκε ότι υπήρξε απόπειρα διάρρηξης του γραφείου των καθηγητών. Η αστυνομία ζήτησε από τον διευθυντής να κάνει μήνυση, αλλά αρνήθηκε κατηγορηματικά να κάνει κάτι τέτοιο.

Η αστυνομία έβαλε τα παιδιά στο περιπολικό και τα οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα, παρ' ότι ο διευθυντής πρότεινε αν πράγματι έπρεπε να τα παιδιά να πάνε στο τμήμα, να τα πάει αυτός με το δικό του αυτοκίνητο.

Τελικά, τα παιδιά κατέληξαν στο αστυνομικό τμήμα, όπου κλήθηκαν οι γονείς τους και τα πήραν στο σπίτι.

Η ενέργεια αυτή της αστυνομίας, ξεφεύγει πλέον από κάθε νομικό ή ηθικό πλαίσιο, μιας και επέλεξαν να προσάγουν 17χρονα παιδιά στο αστυνομικό τμήμα, επειδή τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν για ένα νομοσχέδιο που μπορεί να καθορίσει το μέλλον τους. Αφαίρεσαν δηλαδή στα παιδιά το δικαίωμα να διεκδικήσουν αυτό που θεωρούν σωστό.

Στο ίδιο κείμενο, καλούσαμε την ηγεσία της αστυνομίας να διερευνήσει να υπήρχε υπέρβαση καθήκοντος από τους αστυνομικούς.

Επίσης, καλούσαμε τον αστυνομικό διευθυντή Καρδίτσας κ. Γεώργιο Κατέρη να πάρει θέση επί του θέματος και να ενημερώσει αναλυτικά την κοινωνία της Καρδίτσας για το συμβάν.

 

Καταδίκη - καταγγελία από την ΕΛΜΕ Καρδίτσας

 

Καταδικάζουμε την παρουσία των αστυνομικών (είτε κλήθηκαν, είτε όχι) στο υπό κατάληψη σχολείο της Καρδίτσας και καταγγέλλουμε προς κάθε κατεύθυνση, την προσαγωγή μαθητών στο αστυνομικό τμήμα.

Η παρουσία των μαθητών στο υπό κατάληψη σχολείο είναι στα πλαίσια των αγώνων και των διεκδικήσεων του μαθητικού κινήματος και δεν έχει καμία σχέση με δράσεις που η αστυνομία ελέγχει ή διερευνά, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της.

Ο αγώνας των μαθητών πηγάζει από τις ανησυχίες τους και την αγωνία για το μέλλον και είναι αναφαίρετο δικαίωμα της νεολαίας να διεκδικεί καλύτερες συνθήκες για το εκπαιδευτικό σύστημα και τις σπουδές της.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο μαθητικό κίνημα και καλούμε όλους τους φορείς να στηρίξουν τον αγώνα των μαθητών και των καθηγητών, για ένα σχολείο δημοκρατικό, δημιουργικό και φιλόξενο για τους μαθητές.

 

Για το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας

 

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΘΩΜΑΣ ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ

 

 

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

 

Καταγγέλουμε την παρουσία της αστυνομίας σε υπό κατάληψη σχολείο της πόλης μας και την προσαγωγή τριών μαθητών στο αστυνομικό τμήμα. Η τρομοκράτηση των μαθητών, η καταστολή και η ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων τους δεν πρέπει να περάσει.

Ο αγώνας των μαθητών ενάντια στα νέα μέτρα για το Λύκειο είναι δίκαιος αγώνας, που υπερασπίζει το καθολικό δικαίωμα της νεολαίας στις σπουδές.

Σ' αυτό τον αγώνα, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς πρέπει να είναι παρόντες. Αρνούμενοι το ρόλο του παιδονόμου, βάζοντας τέλος στη σιωπή και την αδράνεια, είναι ανάγκη να συγκροτηθεί μέτωπο εκπαιδευτικών- μαθητών-γονιών για να μη μετατραπεί το λύκειο σε χώρο “αφιλόξενο” για την πλειοψηφία της νεολαίας.

ΕΞΩ ΑΠ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΝΑ ΜΗ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ

ΟΧΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ -ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ

 

Καρδίτσα 19-3-2019

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 

Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 

Καταδικάζουμε απερίφραστα την επέμβαση της αστυνομίας σε υπό κατάληψη σχολείο της πόλης μας και την προσαγωγή τριών μαθητών στο αστυνομικό τμήμα, την Δευτέρα 18 Μαρτίου. Η παρουσία της αστυνομίας και η σύλληψη των μαθητών σκοπό έχει να δημιουργήσει κλίμα εκφοβισμού.

Οι μαθητές διοργάνωσαν την ίδια μέρα συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης μας, για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στους σχεδιασμούς του υπουργείου Παιδείας που αφορούν στο Λύκειο, οι οποίοι όχι μόνον δεν λύνουν τα χρόνια προβλήματά του, αλλά αντίθετα τα οξύνουν.

Το Λύκειο που όλοι γνωρίζουμε είναι μορφωτική έρημος και η προετοιμασία για την εισαγωγή στα ΑΕΙ έχει αγκαλιάσει ασφυκτικά τις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου. Η αναζήτηση, η χαρά της μελέτης, η ικανοποίηση της ανακάλυψης καινούριας γνώσης είναι «εξόριστες» εδώ και χρόνια απ’ το Λύκειο. Με το σχέδιο για το νέο Λύκειο, αυτή η κατάσταση παροξύνεται, η πίεση «κατεβαίνει» και στην Α΄ Λυκείου, αφού ο ορίζοντας των εξετάσεων έρχεται όλο και πιο κοντά χρονικά, προστίθενται εξετάσεις τύπου τράπεζας θεμάτων, ενώ τα πρόωρα μηχανογραφικά εξωθούν τους μαθητές μας σε επιλογές υπό ασφυκτική πίεση. Αυτός είναι ο λόγος που οι μαθητές μας αντιδρούν.

Οι κινητοποιήσεις των παιδιών, έφεραν ξανά το θέμα της Παιδείας στο προσκήνιο και θέτουν ενώπιον της κοινωνίας τα πραγματικά διακυβεύματα, τα πραγματικά διλήμματα και την καλούν να πάρει θέση. Στα αιτήματά τους οφείλουν να συναντηθούν τα αιτήματα των εκπαιδευτικών και των γονέων. Είναι αιτήματα όλης της κοινωνίας, γιατί αποτελούν ανάγκες όλων μας.

Δηλώνουμε καθαρά πως τα αιτήματά των μαθητών μας είναι δίκαια και υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά τους να αγωνίζονται και να διεκδικούν, συλλογικά και οργανωμένα, Δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους.

 

ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 

 

 

Τ.Σ. Καρδίτσας της ΚΝΕ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

 

Την Δευτέρα, 18 Μάρτη, όταν χιλιάδες μαθητές διαδήλωναν σε όλη τη χώρα ενάντια στο νομοσχέδιο που φτιάχνει ένα σχολείο ακόμα χειρότερο, ακόμα πιο εξοντωτικό, επέλεξε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να τρομοκρατήσει τους μαθητές που αγωνίζονται.

Η παρουσία της αστυνομίας στην κατάληψη του 4ου ΓΕΛ Καρδίτσας με σκοπό τον εκφοβισμό των μαθητών και οι συστάσεις στους γονείς τους είναι καταδικαστέο και απαράδεκτο γεγονός. Την ευθύνη έχει η κυβέρνηση και το Υπουργείο που έχουν εξαπολύσει μια «καμπάνια» συκοφαντίας και αυταρχισμού ενάντια στους αγώνες των μαθητών, στις συλλογικές τους αποφάσεις.

Οι μαθητές με τους αγώνες τους - και στο παρελθόν και φέτος - έχουν αποδείξει πως δεν παραιτούνται από το δίκαιο αίτημά τους για ένα σχολείο που “θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει”. Δεν κάνουν πίσω μπροστά στην τρομοκρατία της κυβέρνησης!

Οι μαθητές, μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, με όλο τον λαό και τους φορείς της πόλης, μπορούν να πάρουν πολύμορφες πρωτοβουλίες, να διεκδικήσουν το σχολείο που έχουν πραγματικά ανάγκη. Μπορούν να «κάψουν τα σενάρια» που φτιάχνουν για τους νέους οι κυβερνήσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση και όσοι τη στηρίζουν.

 

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Καρδίτσας

 

Μπροστά στις νέες εξαγγελίες του Υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στην εκπαίδευση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η ΕΕ επιβάλλουν στον χώρο της παιδείας αντιδραστική μεταβολή, οι μαθητές βγαίνουν στους δρόμους με καταλήψεις πορείες και συγκεντρώσεις σπάνε τη κινηματική σιωπή και βάζουν με όρους μαζικούς τα αιτήματα τους, για ένα σχολείο στο ύψος των αναγκών τους, για μαθητική ζωή με δικαιώματα και ελευθερίες.

Μαθητές της πόλης μας ακολούθησαν τον δρόμο του αγώνα για να διεκδικήσουν τα αιτήματα τους.

Σε ένα υπό κατάληψη σχολείο της πόλης μας (4ο ΓΕΛ) στις 18/3/2019, μέρα πανελλαδικών κινητοποιήσεων η αστυνομία με το πρόσχημα δολιοφθορών μπήκε στο χώρο του σχολείου πίεσε τους μαθητές που βρίσκονταν στο χώρο να ανοίξουν το σχολείο και στο τέλος τους πήραν στο αστυνομικό τμήμα., δεν είναι τυχαίο ότι αυτό το Λύκειο συμμετείχε στις διαδηλώσεις στην πόλη.

H ενέργεια αυτή της αστυνομίας έρχεται να επιβεβαιώσει το κυνήγι κάθε μαθητή – γονιού και εκπαιδευτικού που αμφισβητεί τις "επιταγές" του νέου σχολείου. Ας είναι καλά κάποιοι "πρόθυμοι" διευθυντές ή "αγανακτισμένοι" γονείς.

Η συγκεκριμένη κίνηση της αστυνομίας δεν «κατέβηκε από τον ουρανό», αλλά αντιθέτως εξυπηρετεί το τρέχον κυβερνητικό σχέδιο. Ένα σχέδιο που εκτός του ότι για ακόμη μια φορά βάζει στο στόχαστρο την παιδεία δεν διστάζει να στέλνει την αστυνομία στα σχολεία, αναβιώνοντας τις πιο μαύρες εποχές του αστυνομικού κράτους. Είναι προφανές πως η κυβέρνηση και η αστυνομία θέλουν να μετατρέψουν τα σχολεία σε τόπους χειραγώγησης, ελέγχου και τρομοκράτησης των μαθητών, ώστε να καταπνίξουν την παραμικρή εστία αντίστασης.

Απέναντι σε αυτό τον αυταρχισμό και την καταστολή το κίνημα πρέπει να απαντήσει αλληλέγγυα μαζικά και δυναμικά. Όλοι οι μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και οι συλλογικότητες τους πρέπει να χτίσουν ένα κοινό μέτωπο απέναντι στις πολιτικές, που πέραν της υποβάθμισης της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης επιδιώκουν και την αστυνομοκρατία μέσα στα σχολεία.

Η απάντηση στην κυβέρνηση και στους ένστολους προστάτες της πρέπει να είναι άμεση, μαζική και δυναμική

 

ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ Της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ THΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ

 

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

 

 

Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Καταδικάζουμε απερίφραστα την επέμβαση της αστυνομίας σε υπό κατάληψη σχολείο της πόλης μας και την προσαγωγή τριών μαθητών στο αστυνομικό τμήμα, την Δευτέρα 18 Μαρτίου. Η παρουσία της αστυνομίας και η σύλληψη των μαθητών σκοπό έχει να δημιουργήσει κλίμα εκφοβισμού.

Οι μαθητές διοργάνωσαν την ίδια μέρα συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης μας, για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στους σχεδιασμούς του υπουργείου Παιδείας που αφορούν στο Λύκειο, οι οποίοι όχι μόνον δεν λύνουν τα χρόνια προβλήματά του, αλλά αντίθετα τα οξύνουν.

Το Λύκειο που όλοι γνωρίζουμε είναι μορφωτική έρημος και η προετοιμασία για την εισαγωγή στα ΑΕΙ έχει αγκαλιάσει ασφυκτικά τις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου. Η αναζήτηση, η χαρά της μελέτης, η ικανοποίηση της ανακάλυψης καινούριας γνώσης είναι «εξόριστες» εδώ και χρόνια απ’ το Λύκειο. Με το σχέδιο για το νέο Λύκειο, αυτή η κατάσταση παροξύνεται, η πίεση «κατεβαίνει» και στην Α΄ Λυκείου, αφού ο ορίζοντας των εξετάσεων έρχεται όλο και πιο κοντά χρονικά, προστίθενται εξετάσεις τύπου τράπεζας θεμάτων, ενώ τα πρόωρα μηχανογραφικά εξωθούν τους μαθητές μας σε επιλογές υπό ασφυκτική πίεση. Αυτός είναι ο λόγος που οι μαθητές μας αντιδρούν.

Οι κινητοποιήσεις των παιδιών, έφεραν ξανά το θέμα της Παιδείας στο προσκήνιο και θέτουν ενώπιον της κοινωνίας τα πραγματικά διακυβεύματα, τα πραγματικά διλήμματα και την καλούν να πάρει θέση. Στα αιτήματά τους οφείλουν να συναντηθούν τα αιτήματα των εκπαιδευτικών και των γονέων. Είναι αιτήματα όλης της κοινωνίας, γιατί αποτελούν ανάγκες όλων μας.

Δηλώνουμε καθαρά πως τα αιτήματά των μαθητών μας είναι δίκαια και υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά τους να αγωνίζονται και να διεκδικούν, συλλογικά και οργανωμένα, Δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους.



ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 

 

 

Παράσταση διαμαρτυρίας φορέων της Καρδίτσας για τις προσαγωγές των μαθητών

Με αφορμή την προσαγωγή μαθητών του 4ου Γενικού Λυκείου Καρδίτσας που βρίσκονταν σε κατάληψη, στην Αστυνομική Δ/νση Καρδίτσας, εκπρόσωποι φορέων πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Τετάρτη 20/3.

Οι φορείς ζήτησαν από τον Δ/ντη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκπρόσωπο ουσιαστικά του υπουργείου παιδείας και κατά συνέπεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, να καταδικάσει αυτές τις πρακτικές. Υποστήριξαν ότι πρόκειται για οργανωμένο κυβερνητικό σχέδιο που στοχεύει στην τρομοκράτηση των μαθητών και την χειραγώγηση του μαθητικού κινήματος.

Ο εκπρόσωπος της ΕΟΑΣΚ κατήγγειλε ότι η ίδια μεθοδολογία χρησιμοποιήθηκε και στις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις κι αυτό αποδεικνύει το οργανωμένο κυβερνητικό σχέδιο τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος.

Ο διευθυντής εκπαίδευσης αφού -στα λόγια- έκφρασε την αντίθεση του στην συγκεκριμένη ενέργεια ισχυρίστηκε πως η συγκεκριμένη περίπτωση «πήρε πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις απ’ όσες πραγματικά της αναλογούν» και την δικαιολόγησε ουσιαστικά λέγοντας πως έγινε εξαιτίας της πληροφορίας ότι «υπάρχουν βανδαλισμοί στο σχολείο» και ζήτησε από τους εκπροσώπους των φορέων να καταδικάσουν τις πράξεις.

Αρνήθηκε ακόμα ότι ήταν προσαγωγή αλλά μίλησε για «επίσκεψη» των μαθητών στην αστυνομική διεύθυνση. Οι εκπρόσωποι των φορέων δήλωσαν ότι «αποτελεί συκοφάντηση των μαθητικών αγώνων και μέσο τρομοκράτησης των μαθητών οι παραπάνω ισχυρισμοί. Η καλύτερη απάντηση είναι οργανωμένα μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, λαϊκό κίνημα να παλέψουν ενάντια στον αυταρχισμό Κυβέρνησης – ΕΕ.»

Τέλος κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στη συναυλία, που διοργανώνουν φορείς μαζί με μαθητές την Παρασκευή 22 Μάρτη και ώρα 12 στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας εκπροσωπήθηκαν η ΕΟΑΣΚ, ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας, η Ένωση Νοσοκομειακών γιατρών, ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου, ενώ παρέστησαν ο οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπρωσης δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Κρανιάς και ο περιφερειακός Σύμβουλος Αστέρης Χαλάτσης.

 

 

Ανακοίνωση της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Καρδίτσας για κινητοποιήσεις των μαθητών

 

Την Δευτέρα, 18 Μάρτη, χιλιάδες μαθητές διαδήλωναν σε όλη τη χώρα ενάντια στο νομοσχέδιο, που φτιάχνει ένα σχολείο ακόμα χειρότερο, ακόμα πιο εξοντωτικό.

Αυτή τη μέρα επέλεξε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να τρομοκρατήσει τους μαθητές, που αγωνίζονται. Αποτελεί πάγια τακτική της αστικής τάξης, των εκάστοτε Κυβερνήσεων και των εκφραστών τους μέσα στο κίνημα, όταν δεν μπορούν να κάνουν τους μαθητές, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους να σκύψουν το κεφάλι, να χρησιμοποιούν τη συκοφαντία, τον αυταρχισμό, την καταστολή.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την παρουσία της αστυνομίας στην κατάληψη του 4ου ΓΕΛ Καρδίτσας και την προσαγωγή τριών μαθητών, με σκοπό τον εκφοβισμό των μαθητών και τις συστάσεις που έγιναν στους γονείς. Την ευθύνη έχει η κυβέρνηση και το Υπουργείο, που έχουν εξαπολύσει μια «καμπάνια» συκοφαντίας και αυταρχισμού ενάντια στους αγώνες των μαθητών, στις συλλογικές τους αποφάσεις, που χρόνια τώρα σέρνουν τους μαθητές σε μαθητοδικία, τους μικρομεσαίους αγρότες σε αγροτοδικία, τους εργαζόμενους στα δικαστήρια, επειδή τολμάνε να ζητούν τη ζωή που τους ανήκει με βάη τις δικές τους ανάγκες και όχι αυτές του κεφαλαίου.

Το αίτημα για αποκλειστικά Δημόσια και δωρεάν παιδεία, για σχολείο που «θα μορφώνει και όχι να εξοντώνει», είναι αίτημα, που αφορά το σύνολο της εργατικής τάης και των συμμάχων της. Οι μαθητές με τους αγώνες τους - και στο παρελθόν και φέτος - έχουν αποδείξει πως δεν παραιτούνται δεν κάνουν πίσω μπροστά στην τρομοκρατία της κυβέρνησης!

Καλούμε τους εργαζόμενους να σταθούν στο πλευρό των μαθητών και στο δίκαιο αγώνα που διεξάγουν.

Καλούμε τους μαθητές να ενώσουν τη δύναμή τους με το ταξικό εργατικό κίνημα, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, με όλο τον λαό για να διεκδικήσουμε, το σχολείο που έχουμε πραγματικά ανάγκη.

Οργανωμένα παλεύουμε ενάντια στον αυταρχισμό Κυβέρνησης – ΕΕ.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη συναυλία, που διοργανώνουν φορείς μαζί με μαθητές την Παρασκευή 22 Μάρτη και ώρα 12 στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.

 

ΠΑΜΕ - Γραμματεία Καρδίτσας