Μήνυμα νίκης Θάνου Σκάρλου

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Υποψηφίου Δημάρχου Σοφάδων Θάνου Σκάρλου, έστειλε μήνυμα νίκης στις εκλογές της 26ης Μαΐου.

Σε μια πρωτοφανή προεκλογική συγκέντρωση, μετατράπηκαν τα εγαίνια του εκλογικού κέντρου του Υποψηφίου Δημάρχου Σοφάδων Θάνου Σκάρλου, το βράδυ της Παρασκευής στους Σοφάδες.

Ο υποψήφιος δήμαρχος εμφανώς συγκινημένος από την πρωτοφανή συγκέντρωση, έδωσε το σύνθημα σε υποψηφίους και φίλους του συνδυασμού, μέχρι το βράδυ της 26ης Μαΐου να δώσουν όλοι μαζί την μεγάλη μάχη.

Επίσης, ο κ. Σκάρλος, ανέφερε ότι αυτή θα είναι η τελευταία του τετραετία στον δήμο, μιας και η φιλοσοφία του είναι, όλοι όσοι κατέχουν δημόσια αξιώματα πρέπει να έχουν το πολύ δύο θητείες και δεν πρέπει να είναι ισόβιοι.

Έκανε επίσης ειδική αναφορά στο θέμα των ΡΟΜΑ και ανέφερε χαρακτηριστικά, “Ποιόν ρώτησε η κ. Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ήρθε να φτιάξει νέο οικισμό στους Σοφάδες”;

Η ομιλία του δημάρχου

Φίλες και φίλοι,

Η παρουσία σας σήμερα εδώ είναι συγκινητική. Η συγκέντρωσή μας θυμίζει κάτι από τα παλιά και δίνει δύναμη σε εμένα προσωπικά, αλλά και στους συνεργάτες μου να δώσουμε μαζί μια μεγάλη προεκλογική μάχη.

Μια μάχη που θα έχει ένα και μοναδικό αποτέλεσμα που θα είναι η νίκη.

Μια μεγάλη νίκη που θα μας επιτρέψει το βράδυ της 26ης Μαΐου να συγκεντρωθούμε και πάλι εδώ για να γιορτάσουμε την επιβράβευση του μεγάλου αγώνας μας.

Ενός αγώνα που έχει έναν και μοναδικό σκοπό. Να συνεχίζουμε και να ολοκληρώσουμε το έργο που ξεκινήσαμε πριν από πέντε χρόνια.

Ένας δήμαρχος, χρειάζεται δύο θητείες για να αφήσει την σφραγίδα του σε έναν δήμο. Εμείς, στην πρώτη θητεία, ως δημοτικής αρχή, δώσαμε προτεραιότητα σε μεγάλα και χρόνια προβλήματα, ιεραρχώντας, σχεδιάζοντας και δρομολογώντας λύσεις.

Προγραμματίσαμε, διεκδικήσαμε, εντάξαμε, δημοπρατήσαμε και υλοποιήσαμε μεγάλα και μικρά έργα, που ήταν αναγκαία για τον τόπο μας, μέσα από ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχεδιασμό.

Στην δεύτερη θητεία θα δώσουμε στον Δήμο την ώθηση που χρειάζεται για να κάνει το μεγάλο άλμα στο μέλλον. Νοικοκυρέψαμε τον δήμο και τον καταστήσαμε ικανό να πετύχει αυτά που όλοι ονειρευόμαστε.

Στέκομαι σήμερα μπροστά σας και ζητώ μια δεύτερη θητεία, για να μπορέσω να υλοποιήσω όλα όσα σχεδίασα με τους συνεργάτες μου και τους άξιους υπαλλήλους του δήμου μας.

Μια θητεία που θα είναι και η τελευταία, μιας και η πάγια άποψή είναι ότι όλοι όσοι κατέχουν δημόσια αξιώματα πρέπει να έχουν το πολύ δύο θητείες και δεν πρέπει να είναι ισόβιοι. Τις δύο θητείες έλεγαν ότι θα περιλαμβάνει ο Κλεισθένης, αλλά τελικά η κυβέρνηση υπέκυψε στις πιέσεις και δεν το τόλμησε να το νομοθετήσει.

Εγώ θα το κάνω πράξη μόνος μου και στο τέλος της τετραετίας θέλω να έχει αναδειχθεί μέσα από την ομάδας μας, το πρόσωπο που θα ηγηθεί στις επόμενες εκλογές. Να επαναλάβουμε αυτό που έγινε πριν μερικά χρόνια, όταν ανέλαβα να συνεχίσω το έργο που ξεκινήσαμε με τον Βασίλη Κατσάρα.

Η μεγάλη υπέρβαση στον δήμο μας έχει ήδη ξεκινήσει και τα αποτελέσματά της θα γίνουν ορατά από το πρώτο διάστημα της νέας μας θητείας.

Για να γίνει αυτό, πρέπει το νέο Δημοτικό Συμβούλιο να απαρτίζεται και από ανθρώπους που έχουν την πείρα, τις γνώσεις, αλλά και τις φρέσκες ιδέες. Αυτόν ακριβώς τον σκοπό εξυπηρετεί η μεγάλη ανανέωση που έγινε στον συνδυασμό μας.

Για να το πετύχουμε αυτό, ήρθαμε σε ρήξη με προσωπικές φιλοδοξίες και πολιτικές, απομονώσαμε κακόπιστες πρακτικές και επικεντρωθήκαμε στη λύση μικρών και μεγάλων προβλημάτων των δημοτών μας, πέρα από χρώματα, δεσμεύσεις και παρατάξεις.

Αυτό όμως δεν άρεσε σε κάποιους και ήρθε η ώρα να πάρουν την απάντηση τους. Θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε με ανοιχτές τις πόρτες του Δημαρχείου. Δεν θα κάνουμε ποτέ παρασυναγωγή και εκκολαπτήριο των λίγων και των εκλεκτών.

Αυτά τα βρήκαμε όταν αναλάβαμε για πρώτη φορά τις τύχες του δήμου, τα αλλάξαμε και τώρα κάποιοι θέλουν να ξανάρθουν για να τα επαναφέρουν.

Δεν θα επιτρέψετέ όλοι εσείς με την ψήφο σας να ξαναδούμε να δίδονται δεκάδες αναθέσεις στους ίδιους και τους ίδιους με αδιαφανείς διαδικασίες.

Ο ήλιος βγαίνει για όλο τον κόσμο και δικαίωμα στη ζωή έχουν όλοι οι άνθρωποι και όχι μόνο οι ψηφοφόροι μας.

Στα πέντε χρόνια που τελειώνουν, είχαμε να παλέψουμε με θηρία όπως.

Την οικονομική δυσπραγία λόγω της κρίσης.

Τις μειωμένες κρατικές ενισχύσεις.

Την καθυστέρηση έναρξης του ΕΣΠΑ.

Την ανυπαρξία προγενέστερων ώριμων μελετών και αδειοδοτήσεων.

Την αλλαγή όλου του νομικού πλαισίου διενέργειας διαγωνισμών και σύναψης δημοσίων συμβάσεων και πολλά άλλα.

Τελικά καταφέραμε να αποδείξουμε ότι με θέληση, πείσμα, σχεδιασμό, προσήλωση σε στόχους, πειθώ, συνεργασία και πολύ δουλειά οι προοπτικές μετατρέπονται σε αποτελέσματα.

Τα αποτελέσματα αυτά είναι σήμερα ορατά από όλους μας. Τα βλέπουν οι κάτοικοι της πόλης των Σοφάδων, τα βλέπουν οι κάτοικοι στις δημοτικές κοινότητες.

Υπάρχει όμως και η δουλειά που έγινε και δεν φαίνεται και είναι εξίσου σημαντική. Είναι η δουλειά που αφορά την προετοιμασία του δήμου για τα επόμενα χρόνια και θα φανεί στην νέα μας τετραετία που θα είναι τετραετία, ανάπτυξης και προοπτικής.

Εγγύηση για όλα αυτά, αποτελεί η συνέπεια που δείξαμε όλα αυτά τα χρόνια, όπου παρά τα βαρίδια που προσπαθούσαν να μας κρατήσουν στο βούρκο, εμείς επιπλώσαμε και τελικά, μείναμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας, ενεργήσαμε με γνώμονα τη διαφάνεια, την εξυπηρέτηση του δημότη και τη βελτίωση της καθημερινότητάς του.

Δεν ισχυριστήκαμε ποτέ ότι είμαστε αλάνθαστοι ή ότι δεν υπήρξαν δυσλειτουργίες. Όλες όμως οι αποφάσεις μας εξυπηρετούσαν ένα και μόνο σκοπό.

Νομίζω όμως ότι είναι υποχρέωσή μου να αναφερθώ έστω και περιληπτικά, σε όσα κάναμε αυτά τα χρόνια.

Αν θέλουμε να κάνουμε συγκρίσεις θα πρέπει να βασιστούμε στην αλήθεια των αριθμών και μόνο.

Στα τέσσερα αυτά χρόνια, μπήκαν στο ταμείο του δήμου από την τακτική χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών για υλοποίηση έργων, ακριβώς τα μισά λεφτά από όσα είχαν δοθεί στην τετραετία της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. Η μείωση ήταν ακριβώς 49,19%.

Το πραγματικό χρέος του Δήμου Σοφάδων το 2018 ανέρχεται στο ποσό των 408 χιλιάδων ευρώ.

Το χρέος θα ήταν το μισό, αλλά μπήκαν στο χρέος του δήμου 201 χιλιάδες ευρώ που ήταν οφειλές των υπό εκκαθάριση εταιρειών ΔΕΜΚΑΝΑΕΣ και ΑΝΔΕΣ του έτους 2010. Δηλαδή χρεών που βρήκαμε και δεν δημιουργήσαμε εμείς.

Έτσι, μειώσαμε εν μέσω οικονομικής κρίσης το δημοτικό χρέος κατά 41,12% και φυσικά όλα αυτά τα χρόνια πληρώναμε κανονικά τις δόσεις των δανείων, κάτι που δεν έκαναν οι προκάτοχοί μας που τα είχαν αφήσει όλα να τα πληρώσουμε εμείς.

Βλέπεται, είχαν ρυθμίσει τα δάνεια έτσι ώστε μέχρι το 2015 ο δήμος να έχει περίοδο χάριτος που φυσικά τελείωσε και το χρέος έσκασε στα χέρια μας.

Παρόλα αυτά, στο διάστημα αυτό, αυξήθηκε το ταμειακό υπόλοιπο του Δήμου κατά 14,5%.

Αυτό έγινε παρά την δραματική μείωση των τακτικών εσόδων.

Παρά το ότι πληρώσαμε μεγάλο μέρος οφειλών του Δήμου από παλαιότερα έτη που λίμναζαν διότι κανείς δεν είχε ασχοληθεί μαζί τους.

Μιλάμε για οφειλές προς την ΔΕΥΑΣ, το ΚΤΕΛ, ακόμη και την ΔΕΗ.

Ακόμη και το ρεύμα βρήκαμε απλήρωτο.

Εμείς πληρώσαμε ακόμη και αμοιβές εργαζομένων όπως της μουσικής σχολής Σοφάδων και άλλων που δεν έχω τον χρόνο να αναφέρω αναλυτικά. Χρήματα που πληρώθηκαν τελικά με τόκους και δικαστικά έξοδα μιας και δεν υπήρχε νόμιμη οδός πληρωμής.

Τέτοιον δήμο είχαμε παραλάβει.

Επειδή όμως κάποιοι νομίζουν ότι αυτά ξεχάστηκαν, εμείς θα τα λέμε κάθε μέρα για να μην ξεχνάνε οι δημότες ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να ξαναγυρίσουν στην διοίκηση του δήμου μας.

Θα μου επιτρέψετε στο σημείο αυτό, να σας θυμίσω κάποια από τα έργα που κάναμε στην πρώτη μας θητεία.

Θα ξεκινήσω από την Ασφαλτόστρωση Οδού Κιερίου Σοφάδων, ένας δρόμος πολύπαθος στο κέντρο της πόλης, όπου η διαφορά είναι σήμερα ορατή στον καθένα.

Να συνεχίσω με τις μεγάλες αλλαγές στο Στάδιο των Σοφάδων, όπου έγιναν έργα αισθητικής αναβάθμισης του περιβάλλοντος χώρου, ανακατασκευή του χλοοτάπητα στο γηπέδου Ποδοσφαίρου στο Στάδιο Σοφάδων, ανακατασκευή του τάπητα του ανοιχτού γηπέδου μπάσκετ, ενώ η αναβάθμιση σε μικρότερη κλίμακα είναι καθημερινή.

Δώσαμε την δυνατότητα ποιοτικής άθλησης στις Σοφαδίτισσες και τους Σοφαδίτες. Αυτό το βλέπουμε και από την αγωνιστική πορεία των ομάδων της πόλης μας.

Κάναμε είδη την μελέτη πυρασφάλειας στο κλειστό γυμναστήριο Σοφάδων, την οποία υλοποιήσαμε και εκδόθηκε και άδεια λειτουργίας για την καλύτερη ασφάλεια αθλουμένων και φιλάθλων.

Έργα έγιναν και στα γήπεδα των Δημοτικών διαμερισμάτων με σημαντικότερες παρεμβάσεις τον χλοοτάπητα και το σύστημα υπογείου συστήματος ποτίσματος στο γήπεδο Καρποχωρίου, αλλά και την περίφραξη του γηπέδου ποδοσφαίρου στο Καππαδοκικό.

Επίσης, έγινε τακτοποίηση αυθαιρέτων και νομιμοποίηση των σχολικών μονάδων του δήμου σοφάδων που μέχρι χθες θεωρούνταν αυθαίρετα και δεν μπορούσαν να ενταχθούν σε Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Αν αναφερθώ σε τσιμεντοστρώσεις κατασκευή τεχνικών έργων, θα μιλάω μέχρι το πρωί. Τέτοια έργα έγιναν στις Δημοτικές ενότητες Σοφάδων, Μενελαϊδας και Ταμασίου, ενώ συντηρήσαμε αγροτικούς δρόμους στην Πασχαλίτσα.

Επίσης, διαμορφώσαμε τον περιβάλλον χώρο του πνευματικού κέντρου Σοφάδων.

Στα χρόνια αυτά δώσαμε μεγάλη βάση στα παιδιά μας και φτιάξαμε από την αρχή την Παιδική χαρά Αγίου Γεωργίου Σοφάδων με το ποσό των 150.000 €.

Την αλλαγή της όψης των πεζοδρομίων στην οδό Άγιου Γεωργίου Σοφάδων με 120.000 ευρώ, είναι εμφανής και την βλέπεται καθημερινά.

Ασφαλτοστρώσεις έγιναν τόσο στους Σοφάδες, όσο και στα Γεφύρια και το Δασοχώρι με κόστος 150.000 ευρώ.

Οι δρόμοι των Σοφάδων, Βενιζέλου, Άρνης και Πίνδου, έχουν πλέον άσφαλτο.

Παρεμβάσεις έγιναν επίσης, στις τοπικές κοινότητες Αγίας Παρασκευής, Μοσχολουρίου, Πασχαλίτσας, Ερμητσίου, Κυψέλης, Ρεντίνας, Αηδονοχωρίου, Κέδρου, Κτιμένης, Ανάβρας.

Μόνο για την κοινόχρηστων χώρων στον Κέδρο και το Λεοντάρι, δαπανήθηκε το ποσό του 1,2 εκ. €.

Κοιτάξαμε τις κοινότητες, σκύψαμε στα προβλήματα των δημοτών και δεν τις αφήσαμε στο έλεος του θεού.

Υπό κατασκευή είναι τα έργα Αμμοχαλικοστρωση αγροτικών δρόμων στην Δ.Ε. Αρνης με ποσό 350.000 ευρώ και Πλακοστρώσεις, τσιμεντοστρώσεις και κατασκευή λιθόδρομων στη Δ.Ε. Ρεντίνας με ποσό 85.000 ευρώ.

Υπάρχουν όμως και έργα που είναι έτοιμα για δημοπράτηση και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Εδώ είναι και τα πολλά λεφτά, μιας και μετά την κρίση, τώρα άνοιξε ο κρατικός κορβανάς για έργα και εμείς είμαστε έτοιμοι με μελέτες για να τα διεκδικήσουμε.

Έτσι, στο επόμενο διάστημα θα γίνουν τα παρακάτω έργα.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΥΛΕΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΟΦΑΔΩΝ 130.000€.

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΔΕ ΣΟΦΑΔΩΝ 394.000€.

ΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΔΕ ΑΡΝΗΣ 330.000€.

ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΣΟΦΑΔΩΝ 120.000€

ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ Δ.Κ. ΣΟΦΑΔΩΝ 100.000€

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΡΕΝΤΙΝΑΣ 170.000€

Αναβάθμιση 7 παιδικών χαρών του Δήμου Σοφάδων- 265.000€.

Προμήθεια μηχανημάτων έργων 272.000€.

Γεώτρηση Λουτρού και αντικατάσταση δικτύου αμιάντου Κέδρου 678.800€.

Καλά ακούσατε. Ακόμη και σήμερα στον Κέδρο πίνουν νερό από δίκτυο αμιάντου, λες και δεν ξέρουμε όλοι τα προβλήματα που προκαλεί ο αμίαντος στον ανθρώπινο οργανισμό.

Αυτός είναι και ο λόγος που εδώ και χρόνια δίνουμε μάχη να έρθει πλέον νερό από τον Σμόκοβο, τόσο στην πόλη των Σοφάδων, όσο και στις κοινότητες του δήμου μας, αλλά και στον Παλαμά.

Τα δίκτυα είναι έτοιμα και το διυλιστήριο κατασκευάζεται. Μπορεί το έργο να έχει δημοπρατηθεί από την περιφέρεια, αλλά η δημοτική αρχή και οι υπάλληλοι του δήμου μας έχουν αφιερώσει πολύ χρόνο για την επίλυση προβλημάτων που προέκυπταν στην κατασκευή, ενώ οι παρεμβάσεις μας για την ένταξη και το ξεκίνημα του έργου ήταν συνεχείς μιας και ήταν βαλτωμένο πάνω από τρία χρόνια.

Το πάγιο αίτημά μας ήταν, κανένας δημότης να μην πίνει νερό από γεώτρηση, όταν δίπλα μας υπάρχει άφθονο πεντακάθαρο νερό.

Θα αναφερθώ και σε έργα που είναι έτοιμα, ώριμα και έχουν υποβληθεί για να χρηματοδοτηθούν.

Μιλάω για το Αρδευτικό αντλιοστάσιο Μελισσοχωρίου ύψους 1,4 εκ. €.

Αισθητικές και λειτουργικές παρεμβάσεις στην πλατεία της Ανάβρας, με ποσό 315 χιλ. €.

Έχουμε όμως και ολοκληρωμένες μελέτες προς δημοπράτηση, όπως την διαμόρφωση πεζοδρομίων, πλακοστρώσεις, φωτισμός στις κοινότητες Αγιας Πρασκευής, Ανωγείου, Καππαδοκικού, Μελισσοχωρίου, και Δασοχωρίου, ύψους 160 χιλ. €. και η διαμόρφωση Πλατείας Μαυραχάδων ύψους 60 χιλ. €.

Έχουμε όμως αναπτύξει και μεγάλη δραστηριότητα στις Κοινωνικές Υποδομές. Αναφέρω ενδεικτικά.

Την πιστοποίηση ιαματικών πηγών Σμοκόβου και Σουλαντά, το Κέντρο κοινότητας με Παράρτημα Ρομα, το Κέντρο Δια βίου Μάθησης.

Φυσικά, αξιοποιήσαμε στο έπακρο το επιστιτιστικό πρόγραμμα, γνωστό ως ΤΕΒΑ για να ανακουφίσουμε τιυς συμπολίτες μας που είχαν πρόβλημα επιβίωσης και όχι μόνο.

Άφησα για το τέλος, δύο παρεμβάσεις μας που ακόμη δεν έχουμε δει τα αποτελέσματα.

Το πρώτο είναι ότι προχωρήσαμε μετά από πολλά χρόνια στην ανάκληση δωρεάς κτημάτων 600 στρεμμάτων του Καρποχωρίου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Τα κτήματα ήταν δεσμευμένα και αναξιοποίητα. Βάλαμε όρους για την αξιοποίηση, αλλά το πανεπιστήμιο δεν ανταποκρίθηκε. Τα πήραμε πίσω και πλέον ο δήμος μπορεί να τα ενοικιάζει και να εισπράττει 28.000 ευρώ ετησίως. Αν αλλάξουν γνώμη, εδώ είμαστε πάλι.

Αυτό όμως που πράγματι με κάνει υπερήφανο, είναι ότι έπεισα τον διευθύνονταν σύμβουλο της ΕΔΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ να έρθει άμεσα το Φυσικό Αέριο στην πόλη των Σοφάδων. Η εταιρεία θα δημιουργήσει σταθμό αποσυμπίεσης στο Μoσχολούρι και πλέον θα έχουμε και στους Σοφάδες φτηνή θέρμανση. Ειδικά φέτος που ο άσχημος καιρός κράτησε πολύ, πονέσαμε όλοι στην τσέπη με το πανάκριβο πετρέλαιο. Ήρθε η ώρα να ζεσταθούν και οι Σοφαδίτες με πολύ φτηνότερο Φυσικό Αέριο.

Βάζουμε όμως για την επόμενη μέρα ακόμη ποιο υψηλούς στόχους.

Θέλουμε να προχωρήσουμε στην Βιοκλιματική ανάπλαση του κέντρου των Σοφάδων. Ένα μεγαλόπνοο έργο, η αρχική μελέτη του οποίου έχει ήδη ολοκληρωθεί και εκκρεμεί η χορήγηση αδειοδοτήσεων προκειμένου να κατατεθεί προς χρηματοδότηση.

Στόχος μας είναι η εξάλειψη του χρέους του Δήμου Σοφάδων κατά τη διάρκεια της επόμενης πενταετίας διαμέσου της εξοικονόμησης χρημάτων από ολοκληρωμένες στρατηγικές ενεργειακών αναβαθμίσεων.

 

Στοχεύουμε στην επέκταση βιολογικού καθαρισμού σε όλο το Δήμο Σοφάδων.

Στην σύνδεση των δημοτικών κτιρίων, σχολείων κλπ με το δίκτυο φυσικού αερίου και την δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων για τον συμψηφισμό της καταναλισκόμενης ενέργειας.

Στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων σε πόλη και χωριά, αφού πρώτα τελειώσουν οι υποδομές σε δίκτυα αερίου, ύδρευσης, αποχέτευσης.

Τέλος, στην ολοκλήρωση κλειστού δικτύου άρδευσης από τη Λίμνη Σμοκόβου, με την επικαιροποιημένη μελέτη Λαζαρίδη. Θέλουμε σε μερικά χρόνια, όλοι οι αγρότες του δήμου Σοφάδων να ανοίγουν τη βάνα και να ποτίζουν τα χωράφια τους. Να πληρώνουν ελάχιστα σε σχέση με όσα δαπανούν σήμερα για άρδευση, κάτι που θα ρίξει το κόστος της καλλιέργειες πολύ χαμηλά και αφήσει ζεστό χρήμα στις τσέπες τους. Αυτό θα είναι πρώτη μας προτεραιότητα και να εργασθούμε νύχτα και μέρα για να πείσουμε το υπουργείο περιβάλλοντος να χρηματοδοτήσει το έργο.

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθώ και στο θέμα των ΡΟΜΑ που είναι ένα μεγάλο κομμάτι της τοπικής μας κοινωνίας. Εδώ και χρόνια έχουν γίνει πολλά βήματα για να λυθούν τα προβλήματα αυτών των ανθρώπων και να ενταχθούν όλοι σιγά – σιγά στην κοινωνία. Δυστυχώς το θέμα αυτό, αντί να ενώσει τις δημοτικές παρατάξεις για να βρεθεί κοινώς αποδεκτή λύση, γίνεται καθημερινά θέμα πολιτικής εκμετάλλευσης. Πρόσφατα διαβάσαμε ότι βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε λέει λεφτά για να γίνει νέος οικισμός. Ποιόν ρώτησε η κ. Βουλευτής και ήρθε να φτιάξει νέο οικισμό στους Σοφάδες; Που είναι το έγγραφο, η λεγόμενη ΣΑΕ που να δείχνει ότι υπάρχουν δεσμευμένα χρήματα στον κρατικό προϋπολογισμό για τον σκοπό αυτό; Για μια ακόμη φορά κοροϊδεύουν αυτούς τους ανθρώπους για να τους πάρουν τις ψήφους.

Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια λέει ο λαός μας και αυτό θα το δουν σύντομα, τόσο το κόμμα τους, όσο και ο υποψήφιος δήμαρχος που στηρίζουν για τον δήμο Σοφάδων.

Στα πέντε τελευταία χρόνια, καμιά καινούργια οικογένεια δεν εγκαταστάθηκε στον δήμο Σοφάδων. Αυτοί θέλουν να φέρουν όλους τους άστεγους ΡΟΜΑ στους Σοφάδες. Δεν θα τους το επιτρέψουμε.

Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο.

Σας καλώ όλες και όλους να ψηφίσετε και να στηρίξετε με κάθε τρόπο τον συνδυασμό μας, που φέρει το όνομα Πανδημοτική πρωτοβουλία.

Έναν συνδυασμός για την επόμενη μέρα των δημοτών. Για την επόμενη μέρα του δήμου μας.

Όλα αυτά θα τα πετύχουμε όλοι μαζί.

Δικαιούμαστε να λέμε ότι καταφέραμε πολλά!

Μπορούμε να κάνουμε περισσότερα!

Σας καλώ όλες και όλους, να δώσουμε αυτή τη μάχη μαζί.

Γεια σας και με τη νίκη...