Μέτρα από τους Δήμους Καρδίτσας, Σοφάδων, Παλαμά και Λίμνης Πλαστήρα για τον Κορωνοϊό

 Τι θα ισχύσει στα ωράρια και την λειτουργία των υπηρεσιών των Δήμων και των υπηρεσιών τους.

 Κλειστό τη Δευτέρα το ΚΕΠ του Δήμου Καρδίτσας

Έκκληση περιορισμού των επισκέψεων και στο Δημαρχείο

Ο Δήμος Καρδίτσας κάνει γνωστό ότι τη Δευτέρα 16 Μαρτίου το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ Δήμου) θα παραμείνει κλειστό για το κοινό λόγω εκτέλεσης εργασιών για την προστασία πολιτών και εργαζομένων από τον κορωνοιό.

Λήψη μέτρων και για το Δημαρχείο

Εξάλλου ο Δήμος Καρδίτσας απευθύνει έκκληση προς το κοινό να αποφεύγει την προσέλευση στο Δημαρχείο και τις άλλες δημοτικές υπηρεσίες, πλην των περιπτώσεων που δεν μπορούν να αναβληθούν και κρίνονται απολύτως επείγουσες. Υπενθυμίζουμε ότι το ωράριο εξυπηρέτησης των δημοτών έχει ήδη τροποποιηθεί και είναι περιορισμένο, με βάση τις γενικότερες οδηγίες και συστάσεις των υγειονομικών αρχών.



Μέτρα του Δήμου Σοφάδων ενάντια στον ιό

Ο Δήμος Σοφάδων στην προσπάθεια τουνα προστατεύσει στο μέγιστο βαθμό την δημόσια υγεία των δημοτών του και ακολουθώντας τις αποφάσεις του υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, προχωρά σε μια σειρά νέων μέτρων προς αυτή την κατεύθυνση.

Με απόφαση του Δημάρχου Σοφάδων Αθανάσιου Σκάρλου και της Αντιδημάρχου Θώμης Καφάση - Δεδιλιάρη,υλοποιείται άμεσα η λειτουργία μιας σειράς μέτρων που δίνουν την δυνατότητα στους πολίτες να αποφεύγουν την αυτοπρόσωπη παρουσία τους σε υπηρεσίες του Δήμου για να επιλύσουν ζητήματα της καθημερινότητας τους.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Οι υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Σοφάδων ξεκινούν ταυτόχρονη απολύμανση μαζί με το πλύσιμο που γίνεται σε δρόμους, πεζοδρόμια, πεζόδρομους και πλατείες ενώ πλυστικά μηχανήματα, που καθαρίζουν τους κάδους αλλά και οι υδροφόρες του Δήμου εκτός από νερό θα χρησιμοποιούν και ποσότητα απολυμαντικού υγρού σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Εθνικού Οργανισμού Υγείας. Έτσι εκτός από το πλύσιμο θα γίνεται πλέον και τακτική απολύμανση των χώρων στους οποίους επιχειρούν όλα τα προαναφερόμενα οχήματα όπως και σε στάσεις λεωφορείων .

2. Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των παιδικών χαρών του Δήμου Σοφάδων όπως επίσης και του Δημοτικού Σταδίου ,του Κλειστού Γυμναστηρίου και του Γυμναστηρίου στο χώρο του Γενικού Λυκείου για τις δύο επόμενες εβδομάδες.

3. Αναστέλλεται η λειτουργία του παραρτήματος του Κέντρου Κοινότητας Σοφάδων για 14 ημέρες.

4. Αναστέλλεται για 14 ημέρες η λειτουργία των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου που εξυπηρετούν το κοινό Παρέχεται η δυνατότητα στους πολίτες να συνεχίσουν να πληρώνουν όλες τις οφειλές προς το Δήμο με χρήση του e-banking για όλες τις τράπεζες. Η αναστολή της λειτουργίας δεν θα έχει καμία επίπτωση, οικονομική ή άλλη, στην εξέλιξη των υποθέσεων των ενδιαφερόμενων πολιτών.

5. Αναστέλλεται για 14 ημέρες η λειτουργία του Τμήματος Ανταποδοτικών Τελών και ΤΑΠ για συναλλαγές με το κοινό ενώ παρέχεται η δυνατότητα στους πολίτες να συνεχίσουν να πληρώνουν όλες τις οφειλές προς το Δήμο με χρήση του e-banking για όλες τις τράπεζες.

6.Αναστέλλεται η λειτουργία είσπραξης τελών από τη ΔΕΥΑΣ για τις επόμενες 14 ημέρες με τη δυνατότητα πληρωμής μέσω e- banking.

7. Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για διόρθωση των τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων τους σύμφωνα με το Νόμο Ν4647/2019, μέχρι και τις 30/06/2020.

8. Όλα τα συλλογικά όργανα του Δήμου (Δημοτικό Συμβούλιο, Κοινοτικά Συμβούλια, Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής) θα λαμβάνουν αποφάσεις με τηλεδιάσκεψη ή δια περιφοράς, για 14 ημέρες.

9.Tα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) θα λειτουργούν για το κοινό με ωράριο 9:00 -12:00 Δευτέρα - Παρασκευή.ενώ το ίδιο ωράριο εξυπηρέτησης κοινού θα ισχύει και για τις υπόλοιπες Υπηρεσίες του Δήμου και για τις εξαιρετικές περιπτώσεις, όπου η φυσική παρουσία κρίνεται απαραίτητη.

10. Οι πολιτικοί γάμοι που έχουν προγραμματιστεί για 14 ημέρες στο Δημαρχείο θα γίνουν με την παρουσία ως και 5 ατόμων στην διάρκεια της τελετής.

11. Αναβάλλεται η διανομή τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής TEBA, που ήταν προγραμματισμένη για τον μήνα Μάρτιο.

12.Αναστέλλεται η λειτουργία της επιχείρησης «ΛΟΥΤΡΑ ΣΜΟΚΟΒΟΥ- ΔΟΛΟΠΙΑ Α.Ε. ΟΤΑ» για 16 ημέρες.

13. Αναβάλλονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις, ομιλίες και δράσεις ενημέρωσης για διάστημα τεσσάρων (4) εβδομάδων.

14. Αναστέλλεται η λειτουργία της μουσικής Σχολής του Δήμου για τις επόμενες 14 ημέρες.

Ο Δήμος Σοφάδων σε διαρκή συνεργασία και εναρμόνιση με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ εφαρμόζει καθημερινά ένα οργανωμένο σχέδιο για την προστασία κατοίκων και επισκεπτών του αλλά και για τους εργαζόμενους στον Δήμo. Παρακαλούνται οι δημότες μας, όπως περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες του Δήμου, καλό θα ήταν να προηγείται τηλεφωνική επικοινωνία, προκειμένου να αξιολογείται το αίτημα και να αποφεύγεται η μετάβαση στο χώρο. Οι Δημοτικοί Υπάλληλοι θα δίνουν τις απαραίτητες πληροφορίες και όπου δύναται, η εξυπηρέτηση θα παρέχεται τηλεφωνικά.



Τηλέφωνα εξυπηρέτησης κοινού:

ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ:

ΤΗΛ.2443353200 :

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΣΠΑΣΙΑ

ΑΛΕΞΙΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ

ΤΗΛ. 2443353204: ΘΩΜΗ ΚΑΦΑΣΗ-ΔΕΔΙΛΙΑΡΗ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ

 

Μέτρα του Δήμου Παλαμά ενάντια στον ιό

Ο Δήμος Παλαμά σε συνέχεια των νομοθετικών ρυθμίσεων που λήφθηκαν στην χώρα, ενημερώνει τους Δημότες για τα μέτρα που λαμβάνονται από την Δημοτική Αρχή και τις υπηρεσίες του Δήμου για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού και θα ισχύσουν από ΔΕΥΤΕΡΑ 16/03 και μέχρι νεοτέρας ανακοίνωσης.

Η είσοδος στα Δημοτικά κτίρια θα είναι ελεγχόμενη και με λήψη μέτρων προστασίας από υπαλλήλους και δημότες. Αν απαιτείται η παρουσία δημότη σε υπηρεσία του Δήμου, αυτή θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Η εξυπηρέτηση των δημοτών, θα γίνεται με τηλεφωνική επικοινωνία προκειμένου οι δημότες να λαμβάνουν οδηγίες για τα θέματα που ενδιαφέρονται.

Η υποβολή αιτήσεων και η παραλαβή εγγράφων ή πιστοποιητικών θα γίνεται με χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ που χρειάζονται βεβαιώσεις ή άλλα έγγραφα θα επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου και τον αρμόδιο ανταποκριτή.

Παρακαλούνται οι δημότες να κάνουν χρήση των ηλεκτρονικών τρόπων πληρωμής των οφειλών τους. Σε περίπτωση ληξιπρόθεσμων οφειλών τα οφειλόμενα ποσά δεν θα επιβαρύνονται με τόκους ή προσαυξήσεις.

Οι υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου θα λειτουργούν κανονικά, με τους εργαζόμενους καθαριότητας να λαμβάνουν επιπρόσθετα μέτρα προστασίας.

Το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι θα λειτουργεί κανονικά.

Στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου οι πολίτες θα εισέρχονται για να εξυπηρετηθούν ανά ένας.

Τα ΚΕΠ του Δήμου θα παραμείνουν ανοικτά από 08:00 έως 15:00, κάθε εργάσιμης ημέρας. Για την προστασία των εργαζομένων και των δημοτών στον χώρο του ΚΕΠ οι πολίτες θα εισέρχονται για να εξυπηρετηθούν ανά ένας.

Δεν θα παρέχεται άδεια χρήσης δημοτικών χώρων ή σχολείων για οποιαδήποτε εκδήλωση.

Όλα τα συλλογικά όργανα του Δήμου (Δημοτικό Συμβούλιο, Κοινοτικά Συμβούλια, Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής) θα λαμβάνουν αποφάσεις με τηλεδιάσκεψη ή δια περιφοράς.

Οι πολιτικοί γάμοι που έχουν προγραμματιστεί στα Δημοτικά κτίρια θα γίνουν με την παρουσία ως και 5 ατόμων στην διάρκεια της τελετής.

.Αναβάλλονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις, ομιλίες και δράσεις ενημέρωσης.

Αναβάλλονται οι προγραμματισμένες δημοπρασίες εκμίσθωσης Δημοτικών αγροτεμαχίων και δίνεται παράταση ενός έτους στους ήδη υπάρχοντες εκμισθωτές.

Ο Δήμος και οι Υπηρεσίες του δεν θα σταματήσουν να λειτουργούν και θα παραμείνουν στην πρώτη γραμμή εξυπηρέτησης των δημοτών.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ ΟΥΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ! ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ, ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΠΙΣΤΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΕΟΔΥ.

Τα τηλέφωνα στα οποία οι δημότες μπορούν να απευθύνονται είναι:

Τηλεφωνικό Κέντρο: Μάρκος Κατσακιώρης 2444350118

Διεύθυνση Διοικητικού: Αλεξάνδρα Πάσχου 2444350123.

Γραφείο Δημάρχου: Αναστασία Μακρή 2444350116

Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας: Κωνσταντίνος Νασιούλης 2444350112

Αντιδήμαρχος Οικονομικών: Ουρανία Φούντα 2444350113

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.



ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ



Χωρίς πανικό αλλά ούτε και εφησυχασμό, συντονίζουμε τις ενέργειές μας για να προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις και να αποφύγουμε τον κίνδυνο από τον κορονοϊό.

Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα εναρμονιζόμενος πλήρως με τις αποφάσεις και τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού SARS - προχώρησε άμεσα:

Στην απολύμανση του δημαρχείου, σχολείων, ιατρείων, κοινοτικών γραφείων, κ.α.

Ακύρωσε όλες τις πολιτιστικές, αθλητικές και άλλες εκδηλώσεις που είχε σχεδιάσει, αυτές θα πραγματοποιηθούν όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Ανέστειλε τη λειτουργία των Μουσείων Πλαστήρα στο Μορφοβούνι και Οίνου και Αμπέλου στο Μεσενικόλα.

Έγινε προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας (αντισηπτικά, κλπ) για τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες του Δήμου.

Έθεσε τις υπηρεσίες του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» σε εγρήγορση και άμεση τηλεφωνική επαφή με τους ηλικιωμένους προκειμένου να είναι πιο κοντά και να αισθάνονται ασφαλείς.

Γίνεται εξυπηρέτηση δημοτών χωρίς να χρειάζεται φυσική παρουσία και εξυπηρετούνται αιτήματα που έρχονται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, fax, ακόμα και με τηλεφωνικό αίτημα όπου υπάρχει ανάγκη.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους δημότες και επισκέπτες της περιοχής μας και τους παρακαλούμε να τηρούν τις οδηγίες του Υπουργείου.

Να εφαρμόζουν τα μέτρα ατομικής προστασίας, να αποφεύγουμε τις άσκοπες επισκέψεις και συναντήσεις.

Γενικά να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να εμποδίσουμε την εξάπλωση του ιού στην περιοχή ευθύνης μας και χρειάζεται η συνέργεια όλων μας.

Παραμένουμε σε επιφυλακή για να επέμβουμε όπου χρειαστεί, τηλέφωνο επικοινωνίας 24413/52200

Από το Γραφείο Επικοινωνίας του Δήμου