Δείγματα από ΡΟΜΑ Σοφάδων και Καρδίτσας πήρε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020 14:01

Η διαδικασία έγινε με υποδειγματικό τρόπο με τους Τσιγγάνους να προσέρχονται στους χώρους της δειγματοληψίας με πλήρη τάξη και διάθεση συνεργασίας.

Με επιτυχία ξεκίνησαν το πρωί της Μ. Τετάρτης οι έλεγχοι για Κορωνοϊό σε ΡΟΜΑ στους δύο οικισμούς των Σοφάδων και στην Μαύρικα στην Καρδίτσα.

Μετά την χθεσινή εκτενής ενημέρωση στο Κέντρο Υγείας Σοφάδων κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και επιστήμονες από την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Θεσσαλίας με επικεφαλής τον κ. Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, Καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας, πήρε δείγματα από τους ΡΟΜΑ.

Στην δειγματοληψία στους Σοφάδες συμμετείχαν στελέχη ακόμη στελέχη του Κέντρου Υγείας, από πλευράς δήμου η αρμόδια αντιδήμαρχος Θώμη Καφάση, δυνάμεις της αστυνομίας και οι διαμεσολαβητές μεταξύ δήμου και ΡΟΜΑ.

Στους Σοφάδες θα παρθούν συνολικά 200 δείγματα.

Η όλη διαδικασία έγινε στον χώρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου και σε δύο αίθουσες του νηπιαγωγείου με τους ΡΟΜΑ να προσέρχονται με πλήρη τάξη και διάθεση να κάνουν το καλύτερο δυνατό για την ολοκλήρωση της δειγματοληψίας.

 

Στην Μαύρικα

Το πρωί της Μ. Τετάρτης κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκε στο χώρο του οικισμού Μαύρικα για να πάρει δείγματα από τους κατοίκους ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχει προσβολή από τον κορωνοιό Covid 19.

Για την οργάνωση της όλης προσπάθειας ο συνεργάτης του ΕΟΔΥ καθηγητής Λοιμοξιωλογίας κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου είχε συνεργασία το μεσημέρι της Τρίτης με το Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκο. Στη συνάντηση επίσης παραβρέθηκαν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι κ. Τ. Σπάνιας και Ουρ. Σούφλα καθώς και η γιατρός και περιφερειακή σύμβουλος κ. Λία Ρογκανάκη.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου ενημερώθηκε από το δήμαρχο για την κατάσταση που επικρατεί στον οικισμό.

Όπως είπε ο Δήμαρχος ήδη έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα από τη πλευρά του Δήμου με ενημέρωση από το Κέντρο Κοινότητας, απολύμανση, διανομή απορρυπαντικών και άλλων ειδών καθαριότητας, διανομή τροφίμων κλπ. Επίσης τον ενημέρωσε ότι η γενική εικόνα του οικισμού είναι καλή.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου από την πλευρά του ζήτησε τη συνδρομή της Δημοτικής αρχής και της Αστυνομίας για να διενεργηθεί η δειγματοληψία. Στην κατεύθυνση αυτή ελήφθησαν οι σχετικές αποφάσεις από την πλευρά του Δήμου.