Έσπασαν τα κεραμίδια στο Δημοτικό σχολείο της Μητρόπολης

Ο πρόεδρός της Τ.Κ. Βάιος Κουκουζέλης, καταγγέλλει ότι άγνωστοι ανέβηκαν στην σκεπή του σχολείου και πέταξαν τα κεραμίδια στο δρόμο.

Την ώρα που η χώρα μας βρίσκεται σε κίνδυνο. Η χώρα μας αντιμετωπίζει πέρα της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης που έρχεται, κάποιοι συνεχίζουν τον βανδαλισμό της δημόσιας περιουσίας.

Νέο θύμα βανδάλων το Δημοτικό σχολείο της Μητρόπολης.

Ο πρόεδρός της Τ.Κ. Βάιος Κουκουζέλης, καταγγέλλει ότι άγνωστοι ανέβηκαν στην σκεπή του σχολείου και πέταξαν τα κεραμίδια στο δρόμο.

Ας δούμε το γράφει ο πρόεδρος.

 

Έλλειψη παιδείας ή κάτι άλλο;

 

Σήμερα το πρωί αυτή ήταν η εικόνα που αντικρίσαμε εγώ και πολλοί συγχωριανοί μου στο δρόμο που βρίσκεται πίσω από το Δημοτικό σχολείο της Μητρόπολης. Μια εικόνα με την οποία μόνο θλίψη μπορεί να αισθανθεί κανείς..

Χθες βράδυ λοιπόν, κάποιος-οι «άγνωστοι» θεώρησαν έξυπνο και σωστό, αφού πρώτα εισήλθαν στον αύλειο χώρο του σχολείου, να ανέβουν στη σκεπή και να πετάξουν από κει κεραμίδια στο δρόμο..Από που να πρωτοαρχίσω;

Από το ότι να εισέλθεις εντός του προαυλίου πάνω από τις κλειδωμένες πόρτες είναι παράνομο;

Από το ότι το σκαρφάλωμα στη σκεπή είναι άκρως επικίνδυνο;

Από το ότι αν πέρναγε κάποιος πεζός ή όχημα από το δρόμο θα προκαλούνταν ατύχημα;

Και αν κάποιος έπεφτε από τη σκεπή και χτύπαγε ποιος θα έφερε την ευθύνη;

Οι ζημιές που προκλήθηκαν στην σκεπή ποιος θα τις επιβαρυνθεί;

Μήπως όλοι εμείς;

Όταν ζεις σε μια οργανωμένη κοινωνία, δεν έχεις μόνο δικαιώματα, αλλά οφείλεις και έχεις υποχρέωση να σέβεσαι και να προστατεύεις τη δημόσια περιουσία, όπως και να σέβεσαι πρώτα απ΄ όλα τον εαυτό σου και τους γύρω σου!

Θέλω να πιστεύω πως η κίνηση αυτή ήταν απερίσκεπτη και πως δεν θα ξαναεπαναληφθεί!

Σε αντίθετη περίπτωση, να υπενθυμίσω απλά πως ως Πρόεδρος έχω υποχρέωση και θα το κάνω, θα ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο ποινικές κυρώσεις!

 

ΥΓ.1: Σε μια μικρή και κλειστή κοινωνία ο «άγνωστος» γίνεται εύκολα «γνωστός»!

ΥΓ.2: Την ευθύνη των πράξεων των ανηλίκων την έχουν οι ίδιοι οι γονείς!