Η αστυνομία απέτρεψε Πανθεσσαλικό ραντεβού για κόντρες στον Παλαμά

Επιβλήθηκαν βαρύτατα πρόστιμα και απετράπη το ραντεβού που πολλές φορές αντίστοιχα υπήρξαν και θανατηφόρα…

Πανθεσσαλικό ραντεβού για κόντρες στον Παλαμά Καρδίτσας, είχαν δώσει για τις 10 το βράδυ του Σαββάτου, οδηγοί αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών.

Το ραντεβού αρχικά ήταν για το γήπεδο του Παλαμά, αλλά τελικά άλλαξε για το Πάρκο ΑΣΤΕΡΙΟΝ.

Το ραντεβού είχε δοθεί και μέσω διαδικτύου, αλλά τους πήρε είδηση η αστυνομία και από τις 6 το απόγευμα είχε στήσει μπλόκα στις εισόδους των νομού, ακόμη και σε παράδρομους που οδηγούν σε διπλανούς νομούς.

Έτσι, αυτοί που κατάφεραν τελικά να φτάσουν στον Παλαμά ήταν κυρίως Καρδιτσιώτες και μόλις 15 από διπλανούς νομούς, και συγκεκριμένα 9 από τη Λάρισα και 6 από τα Τρίκαλα, στους οποίους επιβλήθηκαν πρόστιμα για παραβίαση μετακινήσεων εκτός νομούς λόγω της πανδημίας.

Οι περισσότεροι, ειδοποιήθηκαν και γύρισαν πίσω.

Αυτοί που έφτασαν στη ραντεβού ήταν γύρω στα 150 άτομα και σκοπός τους ήταν να οργανωθούν και ακολούθως να διασκορπιστούν σε διάφορα σημεία για να κάνουν κόντρες.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, στο πλαίσιο τροχονομικών ελέγχων για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (09-05-2020) το βράδυ σε περιοχή του νομού Καρδίτσας, οργανωμένη επιχειρησιακή δράση από αστυνομικούς των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας,  με στόχο την πρόληψη και αποτροπή διεξαγωγής αυτοσχέδιων αγώνων και επικίνδυνων οδηγικών συμπεριφορών.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, βεβαιώθηκαν (39) παραβάσεις, ως ακολούθως:

  • (15) για μετακίνηση εκτός νομού του τόπου κατοικίας, 9 Λάρισα και 6 Τρίκαλα.
  • (4) για μη χρήση κράνους,
  • (2) για μη χρήση ζώνη ασφαλείας.
  • (2) για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,
  • (2) για παραποίηση πινακίδων κυκλοφορίας και
  • (14) λοιπές.

Επιπλέον, αφαιρέθηκαν (6) άδειες ικανότητες οδήγησης και (4) ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων, ενώ ακινητοποιήθηκαν (8) οχήματα.

Η Ελληνική Αστυνομία έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την οδική ασφάλεια, υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας και οφείλουν να οδηγούν με σύνεση και προσοχή, εφαρμόζοντας τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Η αποτροπή μια τέτοια συνάντηση, αποτελεί μεγάλη επιτυχία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας μιας και υπήρξε συντονισμός πολλών υπηρεσιών της.

Σίγουρα, η επιχείρηση αυτή θα αποτελέσει αποτρεπτικά και για επόμενο ραντεβού που όπως δείχνουν τα πράγματα θα κάνουν χρόνια να το ξαναδώσουν στην Καρδίτσα.